“`html
دستور تهیه کیک ماربل
به گزارش رضیم: کیک ماربل (وانیلی و شکلاتی) خیلی نرم و مرطوب با بافت کرهای است که ریشهای آلمانی دارد و به کیک مرمر نیز معروف است. این کیک را با شربت میپوشانند و حتماً بعد از تهیه، باید یک شب استراحت دهد، سپس با گاناش شکلات و بادام کاملاً تزئین کنید. کیک ماربل یا مرمرین که از رگههای شکلاتی و وانیلی درست میشود، میتواند در قالب لوف یا قالب میان تهی تهیه شود. اما اولین بار دستور این کیک در سال ۱۸۶۶ در کتابی به نام “کتاب آشپزی مالیندا راسل” نوشته شد و باعث شهرت زیادی شد. بزرگترین ثبت جهانی کیک ماربل برای یک سریال کمدی به نام “الیور” ساخته شد که طول آن ۶۰۰ فوت (معادل ۶۵ متر مربع) بود، اما گینس آن را قبول نکرد و در نهایت بزرگترین رکورد به یک کیک ۱۶۰ فوتی در عربستان به نام “بتی کراکر” تعلق گرفت.
مواد لازم برای تهیه کیک ماربل
- کره ۲۲۵ گرم
- آرد شیرینیپزی ۲۲۵ گرم
- تخممرغ ۴ عدد
- پودر قند ۲۲۵ گرم
- شیر ۳ قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- نمک ۱ پنس
- وانیل ۱ قاشق چایخوری
دستور تهیه کیک ماربل یا کیک دو رنگ وانیلی و شکلاتی
دستور تهیه کیک مرمرین
مرحله اول: آمادهسازی
ابتدا فر را روی دماي ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود. تمام مواد اولیه را یک ساعت قبل از شروع در آشپزخانه قرار دهید تا به دمای اتاق برسند. قالب ۲۰ سانتیمتری را کمی چرب کنید و کنار بگذارید. آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کرده و الک کنید.
مرحله دوم: هم زدن کره
کره نرمشده را با پودر قند در کاسه همزن بریزید و به مدت ۳ دقیقه خوب هم بزنید تا یکدست شود. در هنگام هم زدن با لیسک دور کاسه را نیز پاک کنید تا همه کره خوب هم بخورد.
مرحله سوم: افزودن تخممرغ
تخممرغها را یکی یکی اضافه کنید و با تخممرغ آخر وانیل را نیز بیفزایید و بعد از اضافه کردن هر تخممرغ یک دقیقه هم بزنید. سپس شیر را اضافه کرده و هم بزنید. مخلوط آرد را در سه مرحله به خمیر اضافه کنید و هم بزنید تا فقط مخلوط شوند.
مرحله چهارم: تهیه کیک ماربل
مواد کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. به یک قسمت کمی وانیل اضافه کنید و به آرامی با لیسک هم بزنید و برای قسمت دیگر پودر کاکائو را بیفزایید و هم بزنید تا به رنگ قهوهای درآید.
مرحله پنجم: پخت کیک ماربل
قالب کیک را آماده کنید. میتوانید مواد را با قاشق به طور یکجا بریزید و با سیخ چوبی روی آن الگو بزنید یا مواد وانیلی و شکلاتی را به صورت جداگانه بریزید و با سیخ چوبی طرح بزنید. سپس قالب را ۳ بار به سطح بکوبید تا هوای اضافی خارج شود. کیک را در فر گرم شده به مدت ۴۵ تا ۵۵ دقیقه بپزید. سپس آن را از قالب خارج کرده و به دلخواه تزئین کنید. نوش جان!
نکات کلیدی در تهیه کیک ماربل
1. میتوانید به جای شیر از ماست استفاده کنید.
2. میتوانید به جای پودر کاکائو از شکلات ذوب شده استفاده کنید.
3. کیک ماربل را در قالب کاپ کیک به صورت تکنفره نیز سرو میتوانید کنید.
4. با توجه به فرهای مختلف، بعد از ۴۰ دقیقه، کیک را با خلال دندان چک کنید.
5. برای تزئین میتوانید مقداری شکلات را ذوب کرده و روی کیک بریزید.