“`html
کروکمبوش (به انگلیسی : Croquembouche ) یک کیک عروسی سنتی فرانسوی است که با چسباندن نانهای خامهای به هم، شکلی مانند هرم میگیرد. برای چسباندن این نانهای خامهای، از کارامل یا آبنبات استفاده میشود.
فرانسویها بر این باورند که نوزادان در مزارع کلم به دنیا میآیند و چون نان خامهای شباهت به کلم دارد، درست کردن این کیک برای عروسی به معنای آرزوی داشتن فرزندان و نوههای زیاد برای عروس و داماد است.
گفته میشود هر چه کیک کروکمبوش بلندتر باشد، زندگی پس از ازدواج مرفهتر خواهد بود.
مواد لازم کیک کروکمبوش
آب ¾ فنجان معادل 175 میلیلیتر
کره 6 قاشق غذاخوری معادل 85 گرم
نمک یک چهارم قاشق چایخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
آرد 1 فنجان معادل 125 گرم
تخممرغ بزرگ 4 عدد
مواد لازم برای تهیه کرم پاتیسیر وانیلی
شیر 1 فنجان معادل 225 گرم
نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
شکر 6 قاشق غذاخوری معادل 100 گرم
تخممرغ بزرگ 1 عدد
زرده تخممرغ بزرگ 2 عدد
کره 2 قاشق غذاخوری معادل 30 گرم
وانیل 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه کارامل
شکر 1 فنجان معادل 225 گرم
آب لیمو نصف قاشق چایخوری
دستور تهیه کیک کروکمبوش
فر را روی دمای 220 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
آب، کره، نمک و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت متوسط بگذارید. هر از گاهی هم بزنید تا به جوش آید و همه مواد حل شود.
مواد را از روی حرارت بردارید و آرد را به آرامی روی آن الک کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
دوباره مواد را روی حرارت متوسط برگردانید و هم بزنید تا خمیر جمع شود.
خمیر را از روی حرارت بردارید و به مدت 1 دقیقه دیگر هم بزنید تا از حرارت بیفتد.
تخممرغها را یکییکی اضافه کنید و هر بار هم بزنید تا مواد به خوبی مخلوط شوند.
خمیر را در یک قیف با ماسوره بزرگ قرار دهید و به اندازه قطر و ارتفاع 2.5 سانتیمتر و به فاصله از خمیر روی سینی بچسبانید.
اگر قیف ندارید میتوانید از قاشق استفاده کنید.
یک انگشت را در آب زده و وسط هر کدام از خمیرها را یک کم فشار دهید تا انحنا بگیرد.
نان خامهایها باید شکلی توپی و کمی انحنا داشته باشند.
یک عدد تخممرغ را با یک پنس نمک مخلوط کنید و با قلممو روی خمیرها بزنید.
خمیرها را به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهید تا رویشان طلایی شود. سپس دما را روی 180 درجه بگذارید و به مدت 20 دقیقه دیگر بپزید تا رنگ آنها کاملاً تغییر کند.
نانها را از فر خارج کرده و بگذارید کاملاً خنک شوند. اگر فرصت دارید میتوانید نانها را در یک ظرف در بسته به مدت یک شب در یخچال بگذارید و سپس داخلشان را با کرم یا خامه پر کنید.
دستور تهیه کرم پاتیسیر داخل نان خامهایها
برای تهیه کرم پاتیسیر، نشاسته ذرت را با یک چهارم فنجان شیر حل کنید.
بقیه شیر را با شکر مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر حل شود. سپس از روی حرارت بردارید.
تخممرغها را هم بزنید تا به حالت کفدار درآید و به شیر و نشاسته اضافه کنید.
یک سوم شیر داغ را در حین هم زدن به مواد سرد اضافه کنید.
قابلمه را دوباره روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و در این حین مواد سرد را به آرامی به آن اضافه کنید.
هم زدن را ادامه دهید تا مواد قوام بگیرد و حالت کرمی بگیرد.
وانیل را اضافه کرده و شعله را خاموش کنید.
روی کرم را با نایلون بپوشانید به طوری که به سطح کرم بچسبد و سریع سرد شود.
کرم را داخل قیف بریزید.
کنار نانها را کمی باز کرده و داخلشان را پر کنید.
دستور تهیه کارامل
برای
“““html
برای تهیه کارامل، شکر و آب لیمو را با هم ترکیب کنید و روی حرارت متوسط بگذارید. بدون هم زدن، منتظر بمانید تا شکر از اطراف ظرف کمکم ذوب شود و بخار از آن بلند شود.
زمانی که این حالت پیش آمد، شروع به هم زدن کنید تا شکر به رنگ کهربایی در بیاید.
سپس کارامل را از روی حرارت بردارید و سریعاً شروع به چسباندن شیرینیها به هم کنید.
اگر میخواهید کارامل سفت نشود، میتوانید آن را روی حرارت بن ماری نگه دارید.
کف ظرف مناسب را با نان شیرینیها به شکل دایرهای پر کنید.
برای محکمتر کردن هرم نان شیرینیها، هر کدام از شیرینیها را در کارامل بزنید و سپس در جای مناسب روی لایه قبلی بچسبانید.
از بقیه کارامل برای تزئین روی کیک استفاده کنید؛ میتوانید آن را بهصورت نوار روی سطح شیرینیها بکشید.