بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه ۱۰ نوشیدنی خنک تابستانی برای رفع گرمازدگی + عکس (مرحله به مرحله)

“`html

طرز تهیه شربت سنتی تابستانی برای خنک شدن در روزهای گرم

گرمای شدید تابستان با نوشیدن شربت های خنک و خوشمزه کمی قابل تحمل تر می‌شود. برای یادگیری طرز تهیه این نوشیدنی‌ها با ما همراه باشید.

طرز تهیه چند نوع شربت گیاهی تابستانی

1 – طرز تهیه شربت گل پنیرک

مواد لازم:

  • 1 لیوان شکر
  • آب
  • گلاب
  • اگر دوست دارید، کمی عرق هل هم اضافه کنید

طرز تهیه:

  1. آب و شکر را مخلوط کنید، مقدار شکر بستگی به سلیقه شما دارد، سپس کمی گلاب اضافه کنید.
  2. گل پنیرک را از عطاری‌ها تهیه کنید و 1 تا 2 قاشق غذاخوری به شربت سرد اضافه کنید تا گل‌ها رنگ پس بدهند.
  3. شربت را از صافی رد کنید. شربت ابتدا آبی می‌شود و کم کم رنگ بنفش به خود می‌گیرد. اگر می‌خواهید رنگ آبی روشن داشته باشید، کم‌تر زمان بگذارید.
  4. اگر رنگ بنفش را دوست دارید، کمی آب لیمو به آن اضافه کنید. برای رنگ سبز باید گل‌های بنفش را برای کمتر از 5 دقیقه بجوشانید.
  5. در پایان، می‌توانید تخم شربتی که از قبل خیس کرده‌اید، اضافه کنید.

2 – طرز تهیه شربت شاه توت

مواد لازم:

  • شاتوت 1 کیلوگرم
  • آب 1 لیوان
  • شکر 2 لیوان

شربت شاتوت به همراه آب سرد، نوشیدنی بسیار خوشمزه و خنک برای روزهای گرم تابستان است. بهتر است به جای نوشیدنی‌های آماده که نگهدارنده دارند، از شربت‌های خانگی سالم استفاده کنید.

طرز تهیه:

  1. آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
  2. شاتوت را در یک کیسه توری قرار دهید و کیسه را در مخلوط آب و شکر بگذارید. هر چند دقیقه آن را هم بزنید تا شیره شاتوت خارج شود.
  3. شربت را با قاشق برداشته و از فاصله به داخل قابلمه بریزید تا غلظت آن را چک کنید.
  4. وقتی شربت غلیظ شد و شیره شاتوت به خوبی در شربت مخلوط شد، کیسه شاتوت را خارج کنید.
  5. تفاله شاتوت را دور نریزید، می‌توانید آن را با بستنی میل کنید یا با چای به جای قند بخورید.
  6. پس از سرد شدن شربت، آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

“““html

3 – دستور تهیه شربت آگوئا فرسکا خیار

مواد لازم:

دستور تهیه:

  1. خیارها، آب و نمک را در مخلوط‌کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا نرم شود. سپس تکه‌های یخ و نعناع را هم اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید تا یخ‌ها خرد شوند.
  2. آب لیمو را بگیرید و با شربت قند ترکیب کنید.
  3. وقتی می‌خواهید سرو کنید، می‌توانید چند برش باریک از خیار را به هر لیوان اضافه کنید.
  4. برای تهیه شربت قند، یک پیمانه آب و یک پیمانه شکر را با هم مخلوط کنید. داخل قابلمه بریزید و با حرارت متوسط بگذارید تا شکر حل شود.
  5. بعد از اینکه شربت قند خنک شد، آن را به آگوئا فرسکا اضافه کنید.

4 – دستور تهیه نوشیدنی خنک هندوانه

مواد لازم:

دستور تهیه:

  1. هندوانه‌ها را در مخلوط‌کن بریزید و خوب له کنید. سپس از صافی عبور دهید تا تفاله‌های آن جدا شوند.
  2. در یک کاسه بزرگ، شکر و نعناع را با هم مخلوط کنید و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا نعناع له شود.
  3. آب انگور سفید، پوست رنده شده لیمو، آب لیمو و پوره هندوانه را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شود.
  4. داخل لیوان‌ها یخ بریزید و آب میوه را روی آن‌ها بریزید. می‌توانید با تکه‌های هندوانه و برگ نعناع تزئین کنید.

5 – دستور تهیه نوشیدنی پانچ چای

مواد لازم:

دستور تهیه:

  1. چای را دم کنید و بعد از خنک شدن در یک پارچ بریزید. شکر را اضافه کنید و هم بزنید.
  2. چوب دارچین، ریحان خرد شده و برش‌های لیمو و پرتقال را به آن اضافه کنید.
  3. پارچ را بپوشانید و به مدت 4 تا 24 ساعت در یخچال قرار دهید.
  4. مایع را از صافی عبور دهید و تکه‌های میوه و سبزی را جدا کنید.
  5. به آرامی آب گازدار را به آن اضافه کنید. با قالب‌های یخ آن را سرو کنید.
  6. برای تزئین می‌توانید از تکه‌های مرکبات و برگ‌های ریحان استفاده کنید.

“““html

6 – دستور تهیه نوشیدنی آبلیموی خنک

مواد لازم:

دستور تهیه:

  1. تکه‌های لیمو را داخل یک پارچ بریزید. برگ‌های نعناع را به آرامی در دستتان فشار دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود.
  2. بعد از این که نعناع را اضافه کردید، آب را هم بریزید.
  3. درب پارچ را ببندید و آن را برای ۱ تا ۸ ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود.
  4. بعد از این مدت، مایع را از صافی رد کنید تا برگ‌های سبزیجات جدا شوند. تکه‌های لیمو و برگ‌های نعناع را در ۶ یا ۸ لیوان تقسیم کنید. به هر لیوان یک قالب یخ اضافه کنید و سپس آب لیمو را بریزید و سرو کنید.
  5. نوش جان!

7 – دستور تهیه شربت سکنجبین

مواد لازم :

دستور تهیه :

  1. در ابتدا، شکر و آب را با هم بجوشانید و صاف کنید. نعناع را پاک کرده و بشویید.
  2. نعناع را به چند دسته کوچک تقسیم کنید و با نخ یا چوب ببندید. سپس آن را در شکر آب ریخته و بگذارید بجوشد تا غلیظ شود.
  3. سرکه و گلاب را اضافه کرده و بگذارید کمی بجوشد.
  4. سکنجبین آماده است وقتی که با کفگیر مایع را بردارید و مایع به شکل نیم دایره در لبه کفگیر جمع شود و وسط آن شکاف بخورد. مراقب باشید که شکر بیش از حد روی حرارت نماند چون طعم شربت تلخ می‌شود.

موارد مورد توجه :

۱- سکنجبین معمولاً با دلمه، به ویژه دلمه برگ انگور مصرف می‌شود.

۲- در بعضی مناطق، سکنجبین را با کاهو تازه در تابستان می‌خورند.

چند نکته مهم در تهیه شربت‌ها :

شکرک زدن: شکرک زدن شربت به خاطر غلظت زیاد آن است. می‌توانید با کمی آب جوش و یک قاشق آبلیمو که با شربت مخلوط کرده‌اید، روی حرارت ملایم این مشکل را حل کنید.

کپک زدن: اگر شربت خیلی رقیق باشد، ممکن است کپک بزند.

8 – دستور تهیه شربت خاکشیر

مواد لازم :

“““html

دستور تهیه نحوه شستن اصولی خاکشیر

1. برای شروع، مقداری خاکشیر را در یک ظرف مناسب بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید. با قاشق یا چنگال به آرامی هم بزنید تا خاکشیرها به خوبی خیس بخورند و برگ و آشغال آن روی آب بیفتد.

2. حالا آب خاکشیر را به آرامی بریزید تا آشغال‌ها روی آب بیفتند. اگر خاکشیر خیلی کثیف است، این کار را دوباره تکرار کنید تا آب کاملاً تمیز شود.

3. در این مرحله، به آرامی آب و خاکشیر را هم بزنید تا خاکشیرها از ته ظرف جدا شوند و سپس آب و خاکشیر را به ظرف دیگری منتقل کنید. این کار باعث می‌شود اگر خاکشیر شما شن دارد، آن در ته ظرف باقی بماند. می‌توانید این مرحله را چند بار تکرار کنید تا شن به طور کامل نرود.

دستور تهیه :

  1. بعد از اینکه خاکشیر را شستید و شربت شکر را آماده کردید، می‌توانید در چند دقیقه شربت خاکشیر درست کنید.
  2. برای این کار، یک سوم لیوان را با خاکشیر شسته شده پر کنید و سپس یک سوم دیگر را شربت شکر بریزید و بقیه را با آب خنک یا یخ پر کنید.
  3. شما می‌توانید بسته به ذائقه‌تان میزان شربت شکر را کم یا زیاد کنید تا شیرینی مناسب خودتان را بدست آورید.

9 – دستور تهیه شربت زعفرانی

مواد لازم :

دستور تهیه :

  1. برای تهیه این شربت خوشمزه، اول زعفران را آب کنید.
  2. زعفران را خوب بکوبید تا پودر شود و در یک ظرف شیشه‌ای بریزید.
  3. چند تکه یخ کوچک اضافه کنید و بگذارید یخ در دمای اتاق ذوب شود تا رنگ زعفران بهتر و کامل‌تر شود.
  4. این روش از ریختن زعفران در آب جوش بهتر است.
  5. حالا شهد را درست کنید. مقداری آب را در یک ظرف روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس حرارت را کم کنید و شکر را اضافه کنید. حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا شربت کمی غلیظ شود. بعد از غلیظ شدن، حرارت را خاموش کنید و بگذارید کمی خنک شود.
  6. بعد از اینکه شربت کمی خنک شد، گلاب و زعفران آب شده را به شربت اضافه کنید. شما می‌توانید 3 تا 4 قطره اسانس هل هم اضافه کنید، اما مراقب باشید که زیاد نریزید چون ممکن است شربت تلخ شود. سپس بگذارید شربت به طور کامل خنک شود.
  7. زمانی که شربت کاملاً خنک شد، آن را با آب و یخ رقیق کرده و سرو کنید. همچنین می‌توانید شربت را در بطری‌های شیشه‌ای بریزید و برای مدت طولانی در یخچال نگهدارید. امیدواریم از این شربت زعفرانی خوشمزه لذت ببرید.

10 – دستور تهیه اسموتی نعنا و هندوانه

مواد لازم :

دستور تهیه :

“““html

تهیه :

  1. ابتدا هندوانه را به قطعات کوچک برش بزنید و به مدت ۴ ساعت در فریزر بگذارید.
  2. سپس هندوانه یخ‌زده را همراه با آب لیمو، آب سیب یا پرتقال و چند برگ نعنا در مخلوط کن بریزید. به آن چند تکه یخ هم اضافه کنید و دوباره همه را با هم مخلوط کنید.
  3. اسموتی شما آماده است! این نوشیدنی خنک در این روزهای گرم خیلی لذت‌بخش خواهد بود، نوش جانتان.

بیشتر بخوانید :

۵ نوشیدنی فصل سرما مخصوص سرماخوردگی

دستور تهیه کامبوجا، یک نوشیدنی فوق‌العاده و فواید آن برای سلامتی

دستور تهیه ۱۰ شربت خوشمزه با نعنا + عکس

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل