“`html
دستور تهیه چند مدل لواشک خانگی خوشمزه و پرخاصیت
لواشک یکی از تنقلات محبوی ایرانیهاست و برخلاف تصور رایج، اگر به شکل بهداشتی و خانگی درست شود خیلی مفید و خوب است.
لواشک در واقع نوعی رب کم آب است و درست کردن آن درست مانند تهیه انواع ربهاست با این تفاوت که ربها آبکیتر و شلتر هستند ولی لواشک غلیظ و کم آبتر است.
لواشک سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید است و میتواند به عنوان یک ملین ضعیف و منبع بالای آنتیاکسیدانها عمل کند که خاصیت پاکسازی خون و کاهش صفرا را هم دارد. ملین بودن لواشک به خاطر وجود فیبر در آن است. این لواشک میتواند از میوههای ترش و ملس تهیه شود. با ما همراه باشید.
کاملترین دستور تهیه انواع لواشک
روش اول : دستور تهیه لواشک انبه خانگی
امروزه درخت انبه در بسیاری از مناطق گرمسیری رشد میکند و به سرتاسر دنیا صادر میشود.
میوه انبه علاوه بر مصرف خوراکی، در آشپزی و آبمیوهگیری، به عنوان طعمدهنده و رنگدهنده نیز استفاده میشود.
مواد اولیه :
- انبه (رسیده و خرد شده) 4 فنجان
دستور تهیه :
- فر را روی دمای 175 درجه فارنهایت (79 درجه سانتیگراد) گرم کنید و کف دو سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
- انبه را در مخلوطکن یا غذاساز پوره کنید تا نرم و یکدست شود.
- پوره انبه را به طور مساوی بین دو سینی تقسیم کنید و با یک کاردک تا حد امکان صاف کنید، ضخامت آن باید حدود 3 میلیمتر باشد.
- پوره را 3 تا 4 ساعت در فر بپزید. زمانی که پوره خشک شد و به راحتی از کاغذ جدا شد، لواشک آماده است. اگر زیر لواشک قدری مرطوب باقی مانده، آن را برگردانید و دوباره در فر بپزید تا خشک شود.
- لواشکها را از فر بیرون بیاورید. یک صفحه کاغذ روغنی روی آنها بگذارید و لواشک را به همراه کاغذ زیر آن از سینی خارج کنید.
- هر ورق لواشک را به نوارهای باریک برش دهید و بپیچید.
نکته:
- زمان پخت در فر بسته به ضخامت لواشک و دما متفاوت است.
- لواشکها تا 1 هفته در ظرف در بسته سالم میمانند.
خواص بینظیر انبه
انبه منبع بسیار خوبی از پتاسیم است و مصرف آن به افراد با فشار خون بالا توصیه میشود. این میوه دارای اندیس گلایسمی بالایی است، یعنی وقتی مصرف شود، قند خون به طور ناگهانی افزایش مییابد و باعث ترشح هورمون انسولین میشود. با ترشح این هورمون، قند وارد سلولها شده و سطح قند خون دوباره کاهش مییابد.
انبه میوهای سرشار از فیبر، ویتامین C، ویتامین A و آنتیاکسیدان است. این میوه به تقویت سیستم گوارش و کلیهها کمک کرده و به دلیل آهن بالا از آنمی جلوگیری میکند.
روش دوم : دستور تهیه لواشک توت فرنگی
توت فرنگی، میوهای غنی از مواد مغذیست که در آسیا به عنوان ملکه میوهها شناخته میشود. آیا تا به حال لواشک توت فرنگی امتحان کردهاید؟ در ادامه دستور تهیه آن را خواهید خواند.
مواد اولیه :
- توت فرنگی (نصف شده) 4 و نیم فنجان – 700 گرم
- شکر 3/4 فنجان
“““html
فنجان
دستور تهیه :
- توت فرنگی و شکر را در یک مخلوط کن بزنید تا پوره و یکدست شوند.
- مخلوط را از یک صافی ریز رد کنید و در یک روغن دان بزرگ بریزید.
- بگذارید پوره به جوش بیاید سپس شعله را کم کنید تا 45 تا 1 ساعت آهسته قل بزند و گاهی هم بزنید. باز هم بزنید تا مخلوط به حجم 1 و 1/4 فنجان برسد. باید آنقدر غلیظ شده باشد که روی خودش تا بخورد.
- فر را با دمای 200 درجه فارنهایت (93 درجه سانتی گراد) داغ کنید و کف یک سینی فر را با کاغذ روغنی نچسب بپوشانید.
- پوره ی داغ را روی کاغذ بریزید و با یک کاردک آن را به صورت یکدست و یک لایه نازک پهن کنید تا به شکل یک مستطیل 31 در 25 سانتی متر در بیاید.
- پوره را 2 تا 3 ساعت در فر بگذارید تا خشک شود و کمی چسبناک شود اما به انگشت نچسبد.
- لواشک را با همان کاغذ روی یک سینی فر قرار دهید تا حداقل 3 ساعت و حداکثر یک شبانه روز بماند و خنک شود.
- یک ورقه دیگر کاغذ روغنی روی لواشک بیندازید سپس لواشک را به همراه کاغذ از سینی جدا کنید.
- لواشک را برش دهید و به شکل دلخواه در بیاورید یا هر برش را لوله کنید.
خواص توت فرنگی
- توت فرنگی حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین و موادمغذی می باشد.
- توت فرنگی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، سرطان، فشارخون، یبوست و دیابت را کاهش می دهد.
- همچنین توت فرنگی بدلیل اینکه حاوی اسیدفولیک می باشد، برای زنان باردار توصیه می شود.
روش سوم : دستور تهیه لواشک هندوانه خانگی
لواشک اولین بار در سال 1983 معرفی شد. این محصول خوشمزه یک میان وعده ی ارزان قیمت و در دسترس محسوب می شود.
اما اگر بخواهید آن را آماده بخرید، نمی دانید از چه چیزهایی درست شده است. برای اینکه از ترکیبات لواشک اطلاع داشته باشید می توانید خودتان آن را درست کنید.
برای درست کردن لواشک باید میوه ها را پوره و سپس خشک کرد.
دستور تهیه :
- فر را از قبل گرم کنید و روی حرارت 150 درجه ی فارنهایت تنظیم کنید و با اسپری در یک ظرف مخصوص پخت، کمی روغن مایع بپاشید.
- پوست هندوانه را جدا کنید و تخمه هایش را دور بریزید. هندوانه را به صورت مکعبی قاچ کنید.
- قاچ های هندوانه را درون مخلوط کن بریزید و دکمه ی پوره کردن (Puree) مخلوط کن را فشار دهید تا هندوانه صاف و یکدست شود.
- برای اینکه مدت زمان خشک کردن را کاهش دهید مقدار آب هندوانه را کم کنید؛ زیرا می خواهید خود هندوانه را استفاده کنید و آب بیشتر، زمان خشک کردن را افزایش می دهد.
- 2 و یک نصف فنجان از هندوانه ی پوره شده را در ظرفی که قبلاً آماده کردید بریزید. ظرف را در زوایای مختلف بچرخانید تا هندوانه به طور مساوی تمام کف آن را پر کند.
- ظرف را درون فر قرار دهید و در فر را باز بگذارید تا رطوبت اضافی بتواند خارج شود.
- نمی توان زمان مشخصی برای آماده شدن تعیین کرد چون این زمان به اندازه ی فر و همچنین ضخامت لایه ی پوره بستگی دارد. احتمالاً خشک شدن آن چند ساعت طول می کشد. هر زمان که لبه های پوره خشک شود، شروع به جدا شدن از ظرف می کند.
- ظرف را از فر بیرون بیاورید و روی کانتر قرار دهید و لواشک را از آن جدا کنید و درون یک کیسه ی پلاستیکی قرار دهید. می توانید لواشک را مربعی ببرید و هر کدام را لوله بپیچید.
نکات و هشدارها
- اگر دوست داشتید، دو قاشق غذاخوری عسل به هندوانه اضافه کنید تا لواشک تان شیرین تر شود.
- برای تمیز کردن لواشک چسبیده شده به چاقو از نشاسته ی ذرت استفاده کنید.
- لواشک را در یک کیسه ی پلاستیکی یا فویل قرار دهید.
- اگر میوه ها بیش از حد خشک شوند، ترد و شکننده خواهند شد.