“`html
دستور تهیه انواع سس برای سوشی
سوشی غذایی خوشمزه و ساده است که اضافه کردن سس میتواند طعم آن را بهتر کند. برای این کار میتوانید از سس تریاکی یا پونزو و یا یک سس تند کرهای استفاده کنید.
همچنین، اگر بخواهید طعمی نرم و کرمی به سوشی بدهید، میتوانید از سس مایونز هم استفاده کنید. اگر شما هم سوشی درست کردهاید و به دنبال سس مناسب هستید، در ادامه دستور تهیه 4 سس متفاوت برای سوشی را با ما دنبال کنید.
دستور تهیه 4 نوع سس برای سوشی
1. دستور تهیه سس تریاکی
مواد لازم برای تهیه سس تریاکی برای سوشی:
- زنجبیل تازه
- 1 قاشق چایخوری روغن کنجد
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ¼ پیمانه (50 گرم) شکر قهوهای
- 150 میلیلیتر سس سویا
- 150 میلیلیتر آب
- کنجد بو داده (اختیاری)
برای تهیه این سس:
1- یک تکه 1 تا 2 سانتیمتری از زنجبیل تازه را پوست کنده و به همراه سیر، ریز کنید. برای طعم بهتر سس تریاکی، از زنجبیل و سیر تازه استفاده کنید.
2- روغن زیتون و کنجد را در یک تابه روی حرارت متوسط گرم کنید. روغن کنجد طعمی قوی و بافتی غلیظ دارد و روغن زیتون باعث میشود این غلظت کمتر شود.
3- سیر و زنجبیل را به روغن اضافه کنید و سرخ کنید. دقت کنید که فقط کمی نرم و طلایی شوند و نیازی به سرخ شدن بیشتر نیست.
4- آب و شکر قهوهای را اضافه کرده و بگذارید بجوشد تا شکر کاملاً حل شود. مخلوط را هم بزنید تا شکر به خوبی حل شود و به ته ظرف نچسبد. سپس سس سویا را اضافه کرده و روی حرارت متوسط، مخلوط را هم بزنید.
5- حرارت را کم کنید و بگذارید 15 تا 20 دقیقه بپزد تا سس کمی غلیظ شود. میتوانید اجازه دهید بیشتر بپزد تا به غلظت دلخواه برسد. فقط گهگاه هم بزنید. در پایان، دانههای کنجد را اضافه کرده و نوش جان کنید.
2. دستور تهیه سس تند کرهای
مواد لازم برای تهیه سس تند کرهای برای سوشی:
- 6 قاشق غذاخوری (102 گرم) خمیر فلفل قرمز تند
- 2 قاشق غذاخوری (26 گرم) شکر گرانول
- 6 میلیلیتر سس سویا
- 6 میلیلیتر آب
- 7 میلیلیتر روغن کنجد
- 8 گرم سیر خرد شده
- 30 میلیلیتر آب سیب
- 6 گرم دانه کنجد خام
برای تهیه سس:
1- اول کنجدهای خام را بو دهید. کنجدها وقتی آماده هستند که رنگشان کمی تیرهتر و بوی خوبی از آنها به مشام برسد. بعد از بو دادن، کنجدها را کنار بگذارید.
2- در یک کاسه، همه مواد شامل خمیر فلفل، شکر، سس سویا، آب، روغن کنجد، سیر، آب سیب و کنجد را بریزید.
3- با استفاده از همزن، تمام مواد را خوب مخلوط کنید تا به غلظتی یکنواخت برسند و شکر در آن حل شود. اگر سس خیلی رقیق بود، میتوانید مقدار آب را کاهش دهید. حال سس شما آماده است تا به سوشی اضافه شود.
3. دستور تهیه سس هویج و زنجبیل
مواد لازم برای تهیه سس هویج و زنجبیل برای سوشی:
- دو عدد هویج پوست کنده و خرد شده
- 7 تا 10 سانتیمتر زنجبیل تازه
- دو قاشق غذاخوری عسل
برای تهیه سس:
1- هویج و نصف زنجبیلها را خرد کرده و در آب جوش بپزید.
2- سپس هویج و زنجبیل پخته را در غذاساز بریزید و عسل و باقی زنجبیلهای خام را به آن اضافه کنید. غذاساز را روشن کنید تا مواد مخلوط شده و به خمیری نرم تبدیل شوند.
3- سس را بچشید و اگر لازم بود، چاشنی دیگری به آن اضافه کنید. اگر بعد از چشیدن، تندی زنجبیل حس نشد، کمی زنجبیل تازه به آن اضافه کنید.
“““html
سس شما آماده است.
4. سس مایونز زنجبیل
مواد لازم برای تهیه سس مایونز زنجبیل برای سوشی:
- یک قاشق غذاخوری زنجبیل خرد شده
- سه قاشق غذاخوری سس مایونز
برای تهیه سس:
1- زنجبیلهای خرد شده و پوستکنده را با یک وسیله مناسب (مثل آنچه در تصویر میبینید) به خوبی له کنید. در این مرحله آب زنجبیلها هم خارج میشود که میتوانید آب را جدا کرده و برای استفادههای دیگر نگه دارید.
2- حالا پالپهای زنجبیل و سس مایونز را داخل غذاساز بریزید و دستگاه را روشن کنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند.
3- سس باید حالتی شبیه به آنچه در تصویر میبینید داشته باشد. طعم آن را امتحان کنید و اگر لازم بود چاشنی یا مواد دیگری را به آن اضافه کنید.
برای مثال، اگر دوست دارید سس کرمیتر باشد، کمی مایونز بیشتر به آن اضافه کنید و اگر طعم تند را بیشتر میپسندید، زنجبیل بیشتری اضافه کنید. سپس دوباره دستگاه را روشن کنید تا سس به دلخواه شما آماده شود.
مواد لازم برای تهیه سوشی
- ۵ ورق جلبک سوشی
- ۲ فنجان برنج سوشی (در ادامه توضیح داده میشود)
- ۶۰ گرم سوشی تن، به صورت نوارهای ۵*۱.۵*۷ سانتیمتر
- ۶۰ گرم ماهی سالمون سوشی، برش به ابعاد ۰.۵*۱.۵*۷ سانت به صورت نوار
- ۱ عدد خیار به صورت نوار بریدهشده مخصوص سوشی
- ۱ عدد هویج بریدهشده و پوستکنده مخصوص سوشی
- نصف آووکادو، نازک برش خورده
مواد لازم برای تهیه برنج سوشی
- ۵ فنجان برنج سوشی دانه کوتاه
- ۶ فنجان آب
- نصف فنجان سرکه برنج
- ۲ قاشق غذاخوری شکر
- ۲ قاشق چایخوری نمک
دستور تهیه سوشی
ورقهای جلبک نوری را به صورت طولی روی حصیر بامبو بگذارید تا رول کردن سادهتر شود. دقت کنید که سمت براق جلبک رو به پایین باشد و حدود ۲.۵ سانت از لبه حصیر به سمت شما باشد.
دستهای خود را با آب سرد مرطوب کنید و مقدار کمی از برنج سوشی را بردارید. برنج را در وسط جلبک سوشی قرار داده و با انگشتان خود آن را پخش کنید.
مراقب باشید که یک نوار ۲ سانتی از جلبک سوشی خالی بماند. سپس نوارهای ماهی و بعضی سبزیها مثل خیار یا آووکادو را در وسط برنج بگذارید.
مراقب باشید که جلبک جابجا نشود یا مواد از آن خارج نشود، با نوک انگشتان خود روی مواد فشار داده و در عین حال از انگشت شست خود برای بلند کردن لبه نزدیک به خود استفاده کنید.
در حین رول کردن، با فشار دادن حصیر شکل رول را حفظ کنید. رول را ادامه دهید تا تمام اجزای برنج به هم بچسبند و در انتها نوار ۲ سانتی جلبک خالی باقی بماند.
با نگهداشتن حصیر، انگشتان خود را روی رول بگذارید و سپس آن را به دو نیم کنید و هر نیمه را به ۶ قطعه تقسیم کنید. این کار را با باقیمانده مواد و حصیر تکرار کنید.
دستور تهیه برنج سوشی
برنج را در آب سرد بشویید و مطمئن شوید که هیچ آلودگیای روی آن باقی نماند. برنج سوشی را با دقت آبکشی کنید. سپس در یک ظرف برنج را با ۶ لیوان آب روی حرارت قرار دهید و درب ظرف را بگذارید.
“““html
اول از همه، روی حرارت متوسط آب را بجوشانید و بگذارید سه دقیقه بجوشد. بعد از آن، حرارت را کم کنید و درب ظرف را برندارید و بگذارید برنج سوشی به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند. در این زمان باید آب داخل ظرف به کلی جذب برنج شده باشد و دیده نشود.
حالا با کمک یک کفگیر یا قاشق مخصوص برنج، به آرامی برنج را روی ورق روغنی پخش کنید. بعد برنج را با مخلوطی از سرکه، شکر و نمک به خوبی هم بزنید و بگذارید تا دمای برنج به دمای بدن برسد. برای اینکه برنج گرم بماند، میتوانید آن را با یک حوله یا دستمال نمدار بپوشانید تا زمان استفاده از آن.
بیشتر بخوانید :
انواع سس : دستور تهیه ۱۳ مدل از خوشمزه و پرطرفدارترین سس ها + عکس
دستور تهیه سس توت فرنگی با ۵ روش متفاوت و آسان