“`html
غذا با فلفل دلمه ای
فلفل دلمهای در پخت خیلی از غذاها استفاده میشود. این فلفل با شکل زیبا و بوی عالی که دارد، میتواند مزه غذاها را کاملاً تغییر دهد.
در این مقاله از مجله رضیم میخواهیم چند غذا با فلفل دلمه ای آموزش دهیم.
دستور تهیه دلمه فلفل دلمهای
مواد لازم برای تهیه دلمه فلفل دلمه ای:
- یک عدد پیاز
- ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۸۰ گرم لپه
- نصف پیمانه برنج
- ۲۰۰ گرم سبزی دلمه
- دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
- روغن به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- چهار عدد فلفل دلمهای
مراحل تهیه دلمه فلفل دلمه ای:
لپه را چند ساعت قبل از پخت بخیسانید و سپس کمی بپزید تا نیمپز شود. بعد از پخت، آب لپه را خالی کرده و آن را آبکشی کنید. همچنین برنج را از چند ساعت قبل در آب نمک بخیسانید، سپس نیمپز کرده و آبکش کنید.
جعفری، مرزه، ریحان، ترخون و تره را پاک کرده، بشویید و خرد کنید. میتوانید کمی سبزی خشک هم به آن اضافه کنید. اگر میخواهید، از فلفل دلمهای رنگی استفاده کنید.
سر فلفلها را ببرید و دانههای داخل آن را خالی کنید، توجه داشته باشید که سرهای فلفل دلمهای را دور نریزید. برای تهیه این غذا، کمی روغن در تابه بریزید و با حرارت متوسط پیاز را تفت دهید تا کمی نرم شود.
سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. برنج و لپه نیمپز شده، سبزی دلمه و رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید.
نمک، فلفل، زردچوبه و دیگر ادویههای دلخواه را هم به این مواد بیفزایید. مواد را خوب مخلوط کنید و ۲۰ دقیقه به آنها زمان دهید تا بپزند.
بعد از اینکه مواد کمی سرد شد، فلفل دلمهها را با این مواد پر کنید و سر آنها را روی فلفلها بگذارید. قابلمهای که میخواهید استفاده کنید را چرب کرده و دلمهها را در آن بچینید.
مقداری آب داخل قابلمه بریزید، در آن را بگذارید و به مدت ۴۰ دقیقه با حرارت متوسط بپزید تا آب آن کاملاً تبخیر شود. اگر دلمهها به صورت کامل نپخته بودند، کمی آب دیگر به آنها اضافه کنید.
همچنین میتوانید به جای آب، کمی سس رقیق درست کرده و روی دلمهها بریزید.
پخت غذا با فلفل دلمه ای
دستور تهیه املت فلفل دلمهای
مواد لازم برای تهیه املت فلفل دلمهای:
- دو عدد فلفل دلمهای
- سه عدد تخم مرغ
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
- یک عدد سیبزمینی
- دو عدد گوجهفرنگی
- دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
مراحل تهیه املت فلفل دلمهای:
ابتدا یک عدد سیبزمینی را خوب بشویید و پوست آن را بگیرید. سپس آن را به شکل مکعبی خرد کنید.
کمی روغن مایع در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت بگذارید. وقتی روغن داغ شد، سیبزمینیها را به آن اضافه کنید و سرخ کنید تا طلایی و نرم شوند.
بعد از اینکه سیبزمینیها پختند، کمی نمک و فلفل به آنها اضافه کنید و سپس آنها را در یک ظرف بگذارید و کنار بگذارید.
سپس دو عدد فلفل دلمهای را بشویید و سر آنها را برش دهید و دانهها را خارج کنید. فلفلها را نیز به شکل ریز خرد کنید.
در یک تابه دیگر روغن بریزید و وقتی داغ شد، فلفلهای خرد شده را در آن تفت دهید تا نرم شوند.
دو عدد گوجه فرنگی را بشویید و پوست بکنید. سپس گوجهها را به شکل ریز خرد کنید.
گوجهفرنگیهای خرد شده را به تابه حاوی فلفل اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید. سپس نمک و فلفل به مقدار کافی به آن اضافه کرده و هم بزنید و…
“““html
درپوش تابه را میگذاریم و شعله را کم میکنیم.
اجازه میدهیم گوجهفرنگی آب بیندازد. وقتی که آب گوجهفرنگی کم شد، 3 عدد تخممرغ را در یک ظرف میشکنیم و با چنگال زرده و سفیده را مخلوط میکنیم.
سپس این مخلوط را به تابهای که گوجهفرنگی و فلفل دلمهای دارد، اضافه میکنیم. سیبزمینیهای خرد شده و سرخشده را هم میافزاییم و همه مواد را بهخوبی هم میزنیم. منتظر میمانیم تا تخممرغها بپزند و سفت شوند.
وقتی که املت آماده شد، گاز را خاموش میکنیم و آن را در ظرف مناسب میگذاریم. این غذا را با نان و سبزی خوردن و سالاد شیرازی برای شام میل میکنیم. نوش جان!
غذا با فلفل دلمهای و تخممرغ
دستور تهیه خوراک فلفل دلمهای
مواد لازم برای تهیه خوراک فلفل دلمهای:
- فلفل دلمهای سبز: 5 عدد
- ژامبون: 3 ورق
- پیاز (خلالی خردشده): 1 عدد
- گوجهفرنگی (خردشده): 450 گرم
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- شکر: 1 پنس
- روغن مایع: به مقدار لازم
مراحل تهیه خوراک با فلفل دلمهای:
سر فلفل دلمهای را برش زده و دانههای داخل آن را خارج کنید. سپس آن را بشویید و به نوارهای باریک برش دهید. در تابهای مقداری روغن داغ کرده و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس فلفل دلمهای را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا نرم شود.
گوجهفرنگی خردشده (که پوستش گرفته شده) را به همراه فلفل سیاه، نمک و شکر به مخلوط پیاز اضافه کنید و به مدت 25 دقیقه روی حرارت بپزید.
ورقههای ژامبون (یا فیله مرغ) را به شکل نوارهایی خرد کرده و سپس داخل تابهای با مقدار کمی روغن تفت دهید و به مخلوط پیاز اضافه کنید و بگذارید کمی دیگر بپزد.
خوراک آماده شده را در ظرفی ریخته و سرو کنید.
دستور تهیه غذا با فلفل دلمهای
دستور تهیه فلفل پلو (پلو فلفل دلمهای)
مواد لازم برای تهیه فلفل پلو:
- برنج: 2 پیمانه
- فلفل دلمهای: 2 عدد
- فیله مرغ: 2 عدد
- پیاز: 1 عدد
- رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
- زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
مراحل تهیه فلفل پلو:
برای تهیه فلفل پلو مجلسی، ابتدا برنج را به مدت 30 دقیقه تا 3 ساعت در آب ولرم و مقداری نمک خیس کنید. در ادامه، پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت دهید.
پیاز را خوب تفت دهید تا سبک و شفاف شود. سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید. حالا فیله مرغ را به صورت نگینی خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید.
فیله مرغ را خوب تفت دهید تا سرخ شود. سپس فلفل دلمهای را به صورت درشت خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. آن را نیز تفت دهید تا نرم شود.
در این مرحله رب گوجهفرنگی را به همراه مقداری ادویه اضافه کرده و خوب تفت دهید تا رنگ و طعم آن تغییر کند. سپس قابلمه را کنار بگذارید و سراغ آمادهسازی برنج بروید.
برای آمادهسازی برنج، یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، 1 قاشق چایخوری نمک و 1 قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید.
برنج خیسخورده را بشویید و به قابلمه آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید…
“““html
برنج را به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه در آب جوش بپزید تا پخت اولیه انجام شود، سپس آن را آبکشی کرده و کنار بگذارید.
در این مرحله، قابلمهای که برای پخت فلفل پلو انتخاب کردهایم را روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم. برای ته دیگ فلفل پلو، میتوانید به سلیقه خود از سیبزمینی ورقهای شده یا نان لواش استفاده کنید.
سپس روی ته دیگ مقداری برنج میریزیم و بعد کمی از مخلوط مرغ و فلفل دلمهای سرخ شده به آن اضافه میکنیم. این کار را به همین صورت، با لایه لایه کردن برنج و مخلوط مرغ ادامه میدهیم و در آخر زعفران دمکرده را روی برنج میریزیم.
حالا درب قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. بعد از اینکه فلفل پلو آماده شد، مواد داخل قابلمه را کاملاً مخلوط میکنیم و سپس در دیس سرو میکشیم.
غذا با فلفل دلمه ای و برنج
دستور تهیه خوراک سیب زمینی و فلفل دلمه ای
مواد لازم برای تهیه خوراک سیب زمینی و فلفل دلمه ای:
- پیاز خرد شده: یک پیمانه
- سیب زمینی خرد شده: نصف پیمانه
- فلفل دلمهای: ۲ پیمانه
- نمک، زردچوبه و فلفل: هر کدام نصف قاشق چایخوری
- روغن: یک قاشق غذاخوری
- زیره: سه چهارم قاشق چایخوری
مراحل تهیه خوراک سیب زمینی و فلفل دلمه ای:
در یک قابلمه، روغن و زیره را روی حرارت گرم کنید. وقتی داغ شد، پیاز را اضافه کنید و هم بزنید تا طلایی شود. سپس سیبزمینی، زردچوبه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سیبزمینی کمی نرم شود. در صورت نیاز، کمی آب به مواد اضافه کنید.
حالا فلفل دلمهای را هم اضافه کنید، تفت دهید و بگذارید مواد روی حرارت کم بپزد.
غذای خوشمزه با فلفل دلمه ای
دستور تهیه خوراک گوشت و فلفل دلمه ای
مواد لازم جهت تهیه خوراک گوشت و فلفل دلمه ای:
- راسته گوساله: ۴۵۰ تا ۶۵۰ گرم
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد
- پودر سیر: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه: یک چهارم قاشق مرباخوری
- ادویه کاجون یا نمک طعمدار: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل دلمهای سبز: ۱ عدد (باریک خرد شده)
- فلفل دلمهای قرمز: ۱ عدد (باریک خرد شده)
- آب گوشت: نیم پیمانه
- گوجهفرنگی: ۴۰۰ گرم
- سس سویا: ۲ قاشق غذاخوری
- برنج پخته شده برای سرو
مراحل تهیه خوراک گوشت و فلفل دلمه ای:
ابتدا تمام مواد لازم را آماده کنید. راسته گوساله را به صورت نوارهای باریک خرد کنید. ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در تابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا قهوهای شود.
سپس پیاز، پودر سیر، فلفل سیاه و ادویه کاجون یا نمک طعمدار را اضافه کنید و هم بزنید.
وقتی پیازها نرم شدند، فلفل دلمهایهای باریک خرد شده و نیم پیمانه آب گوشت یا آب ساده را به تابه اضافه کنید و بگذارید حدود ۳ تا ۵ دقیقه دیگر روی حرارت بپزد.
اگر از قسمتی دیگر از گوشت گوساله استفاده میکنید، ممکن است گوشت کمی سفتتر باشد. در این صورت بعد از اضافه کردن آب، باید کمی بیشتر صبر کنید تا گوشت بپزد و سپس ادامه مراحل را دنبال کنید.
۴۰۰ گرم گوجهفرنگی خرد شده و ۲ قاشق غذاخوری سس سویا را اضافه کنید. ۲ تا ۳ دقیقه صبر کنید تا خوراک بجوشد و اگر نیاز است کمی نمک اضافه کنید.
خوراک گوشت و فلفل دلمهای را با برنج سفید یا قهوهای سرو کنید و نوش جان بفرمایید.
“““html
چه غذایی می توان با فلفل دلمه ای درست کرد ؟
دستور تهیه فلفل دلمه ای شکم پر
مواد لازم جهت تهیه فلفل دلمه ای شکم پر:
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- برنج خام نصف پیمانه
- گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
- فلفل دلمه ای سبز ۶ عدد
- گوشت چرخ شده ۵۰۰ گرم
- پنیر چدار خرد شده ۱ پیمانه
- روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
- رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه فلفل دلمه ای شکم پر:
برای تهیه فلفل دلمهای شکم پر با پنیر، ابتدا گوجهفرنگیها را خوب میشوییم و خرد میکنیم و کنار میگذاریم. سپس پیاز را پوست کنده و خیلی ریز خرد میکنیم.
در یک تابه، کمی روغن میریزیم و آن را روی حرارت گرم میکنیم. وقتی روغن داغ شد، پیازها را اضافه کرده و تفت میدهیم تا طلایی شوند.
سپس گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.
در این مرحله، نمک و فلفل را به گوشت اضافه کرده و مخلوط میکنیم. برنج را میشوییم و آب آن را خالی کرده و به مواد در تابه اضافه میکنیم همراه با نصف لیوان آب و گوجهفرنگیهای خرد شده.
درب تابه را میگذاریم تا حدود ۱۵ دقیقه برنج بپزد. در این مدت، باقی مواد را آماده میکنیم. در یک قابلمه که بتوانید تمام فلفل دلمهایها را در آن قرار دهید، آب میریزیم و آن را روی حرارت زیاد میگذاریم تا بجوشد.
همزمان، فر را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتیگراد) قرار میدهیم. بعد از ۱۵ دقیقه، برنج را چک میکنیم و اگر پخته بود، از روی حرارت برمیداریم و پنیر چدار را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم.
به قابلمه آب نگاه میکنیم؛ اگر آب در حال جوش بود، کمی نمک به آن اضافه میکنیم. سپس سر فلفل دلمهایها را میبریم و دانههای داخلی آنها را خارج میکنیم و آنها را به مدت ۵ دقیقه در آب جوش میگذاریم.
بعد از ۵ دقیقه، فلفلها را از آب درآورده و در آبکش قرار میدهیم تا آب آنها خارج شود. سپس فلفلها را در سینی میگذاریم و با مواد آماده شده پر میکنیم. در نهایت، رب گوجهفرنگی را در تابه میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا غلیظ شود، سپس آن را روی فلفلها میریزیم و در صورت تمایل، کمی پنیر پیتزا هم روی آنها میریزیم.
سپس سینی را با فویل میپوشانیم و در فر قرار میدهیم و اجازه میدهیم به مدت ۳۰ دقیقه بماند تا پنیر آب شده و غذا آماده شود. سپس فلفل دلمهایهای شکم پر را از فر خارج کرده و در ظرف مناسب سرو میکنیم. نوش جان!
غذا با فلفل دلمه ای و پنیر پیتزا
دستور تهیه نیمروی قالبی فلفل دلمه ای
مواد لازم برای نیمروی قالبی فلفل دلمه ای:
- فلفل دلمه ای 1 عدد
- تخم مرغ 3 عدد
- گوجه فرنگی 1 عدد
- کره یا روغن به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
مراحل تهیه نیمروی قالبی فلفل دلمه ای:
گوجهفرنگی و فلفل دلمهای را به صورت حلقهای برش میزنیم. در ته تابه مقداری روغن یا کره میریزیم. حلقههای فلفل دلمهای را در تابه قرار داده و برای یک دقیقه حرارت میدهیم تا نرم شوند. بعد از ۱ دقیقه، فلفلها را برمیگردانیم و داخل هر کدام، یک حلقه گوجهفرنگی قرار میدهیم.
اجازه میدهیم گوجه گرم شود، سپس روی آن، یک عدد تخممرغ میشکنیم و به آن نمک و فلفل اضافه میکنیم.
“““html
کمی صبر کنید تا تخممرغ خوب بپزد (اگر میخواهید سطح تخممرغ کاملاً بسته شود، در قابلمه را بگذارید). سپس آن را در ظرف بریزید و با نان سرو کنید.
غذای ساده با فلفل دلمهای
دستور تهیه دلمه فلفل با سس خامهای
مواد لازم برای دلمه فلفل با سس خامهای:
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- فلفل دلمهای 6 عدد
- برنج 1 پیمانه
- ترهفرنگی 1 عدد
- خامه ترش 1 پیمانه
- سیر 2 حبه
- شوید 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
مراحل تهیه دلمه فلفل با سس خامهای:
برنج را با آب و مقداری نمک در قابلمه بریزید و وقتی جوشید و کمی نرم شد، آن را با آب سرد بشویید. سپس گوشت چرخکرده، نمک و فلفل را به برنج آبکش شده اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
فلفلها را بشویید و قسمت بالایی آنها را جدا کنید. داخل فلفلها را خالی کنید و با مخلوط گوشت و برنج پر کنید. سپس قسمت بالایی که جدا کردهاید را دوباره روی فلفل قرار دهید (همه فلفلها را به همین شکل آماده کنید).
ترهفرنگی را تمیز کنید و بشویید. قسمت سفید آن را به صورت رشتهای خرد کنید و با 2 حبه سیر و کمی روغن در ماهیتابه قرار دهید. ماهیتابه را روی حرارت متوسط گذاشته و تفت دهید تا نرم شود. سپس شوید را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
بعد از اضافه کردن شوید، کمی تفت دهید و سپس خامه ترش را به ترکیب اضافه کنید. با حرارت ملایم، 5 دقیقه بگذارید سس آرام بجوشد، سپس از روی حرارت بردارید.
داخل قابلمه 1 لیوان آب بریزید، دلمهها را در آن بگذارید و سس ترهفرنگی خامهای را روی دلمهها بریزید تا کامل پوشانده شود. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید دلمهها به مدت 45 دقیقه بپزند.
میتوانید به جای ترهفرنگی از پیاز یا پیازچه هم استفاده کنید. توجه داشته باشید که بسته به اندازه فلفلها، میزان مواد ممکن است کمتر یا بیشتر شود.
با فلفل دلمهای چی درست کنم؟
دستور تهیه باربیکیوی مرغ و فلفل دلمهای رژیمی
دستور تهیه باربیکیوی مرغ و فلفل دلمهای رژیمی:
ابتدا مرغ پخته را به صورت خلالی برش بزنید. یک یا دو هویج و فلفل دلمهای را هم به صورت نازک خلالی کنید. یک پیاز را در تابه کمی تفت داده و سپس هویج و فلفل دلمهای را به آن اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن، مرغ را به آنها اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید.
به مواد سس باربیکیو اضافه کنید. تابه را از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود. این مواد را در نان ساندویچی سبوسدار بریزید.
غذای رژیمی با فلفل دلمهای
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید.
همچنین بخوانید:
۱۰ خاصیت باورنکردنی فلفل دلمهای برای سلامتی