بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

دستور تهیه 3 دسر خوشمزه شب یلدا (مرحله به مرحله)

“`html

در این شب، ایرانی‌ها عادت دارند به خانه بزرگترهای خانواده بروند و تا دیروقت با هم صحبت کنند.
در کنار گرفتن فال حافظ و دیدار دوستان و نزدیکان، خوردن تنقلات خوشمزه ویژه دورهمی شب یلدا با تزیینات مخصوص شب یلدا هم از برنامه‌های محبوب ایرانی‌هاست.

۳ دسر خوشمزه شب یلدا + دستور تهیه

بیایید سراغ چند شیرینی معروف برویم که در شب یلدا طعمی خاص دارد و مردم این شیرینی‌های ساده و سنتی را خیلی دوست دارند.

۱. شیرینی باسلوق، شیرینی خوشمزه در شب یلدا

باسلوق یکی از شیرینی‌های نرم و خوشمزه‌ای است که طرفداران زیادی دارد و سوغات بعضی شهرهاست.
باسلوق هندوانه یکی از انواع باسلوق است که می‌تواند گزینه خوبی برای شب باشد. درست کردن باسلوق خیلی ساده است.
حتماً آن را در فهرست خوراکی‌های خوشمزه شب یلدا قرار دهید؛ هم آسان درست می‌شود و هم خوردن آن لذت‌بخش است.

مواد لازم برای تهیه باسلوق هندوانه

  1. نشاسته گل: ۱ پیمانه
  2. شکر: ۱ پیمانه
  3. گلاب: ۱ پیمانه
  4. آب: ۱ پیمانه
  5. کره: ۲۰ گرم
  6. پودر نارگیل: به مقدار لازم

دستور تهیه:

ابتدا نشاسته را در یک قابلمه تفلون بریزید و روی آن آب بریزید تا کاملاً حل شود.
سپس شکر و گلاب را به نشاسته اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید.
باید این مایه را به مدت ۱ ساعت هم بزنید؛ اگر حین هم زدن تکه‌های سفت دیدید، با قاشق چوبی آن‌ها را له کنید.
بعد از این مدت، مایه باسلوق باید به شکل خمیری دربیاید و از کف قابلمه جدا شود. حالا مایه خمیری را به سه قسمت نابرابر تقسیم کرده و رنگ خوراکی به آن‌ها اضافه کنید.

قسمت بزرگ‌تر باید قرمز باشد، قسمت کوچک‌تر سبز و قسمت کوچکی دیگر را سفید رنگ کنید.
حالا کمی فویل آلومینیومی بردارید و روی سطح صافی پهن کنید و مقدار زیادی پودر نارگیل روی آن بپاشید تا خمیر به فویل نچسبد.
ابتدا خمیر سبز را روی فویل پهن کنید؛ برای این کار دست‌هایتان را چرب کنید و با وردنه خمیر را پهن کنید. خمیر سفید را جداگانه باز کرده و روی خمیر سبز قرار دهید. سپس خمیر قرمز را به شکل استوانه یا موز درآورده و وسط خمیر سفید بگذارید.
حالا باسلوق را با فویل بپیچید و خوب لوله کنید و به مدت ۵ ساعت در یخچال بگذارید. بعد از این زمان فویل را باز کنید و باسلوق را آرام از لای فویل درآورید و برش بزنید.

توجه داشته باشید که چاقو و دستانتان هنگام برش زدن باید چرب باشد وگرنه باسلوق به دست می‌چسبد.
سپس دایره‌های باسلوق را از وسط نصف کنید تا شبیه قاچ هندوانه شود.
برای دانه‌های سیاه هندوانه هم می‌توانید از شکلات‌های ریز استفاده کنید.

۲. رولت هندوانه یکی از خوراکی‌های خوشمزه شب یلدا

رولت هندوانه یکی دیگر از خوراکی‌های خوشمزه شب یلداست که بسیار زیبا و شیک است. با دستور زیر می‌توانید به راحتی این رولت را درست کنید و در شب یلدا مهمانانتان را پذیرایی کنید.

مواد لازم برای درست کردن رولت هندوانه

  1. تخم‌مرغ: ۴ عدد
  2. شکر: ۸۰ گرم
  3. آرد: ۹۰ گرم
  4. شربت غلیظ: ۱ قاشق سوپخوری

دستور تهیه:

ابتدا باید زرده و سفیده تخم‌مرغ‌ها را از هم جدا کنید و سپس زرده را با نصفی از شکر و وانیل بزنید تا کرمی شود.
سفیده تخم‌مرغ‌ها را هم بزنید و باقی شکر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا پف کند.
سپس زرده و سفیده را مخلوط کرده و آرد الک شده را به آرامی به آن اضافه کنید. اگر می‌خواهید روی رولت طلایی شود، ۱ قاشق شربت غلیظ را هم اضافه کنید.
بعد مخلوط را در سینی ۴۰×۳۰ بریزید و نکته مهم این است که سینی فر باید در آخرین طبقه از بالا باشد و دمای فر را به ۲۲۰ درجه برسانید و فقط برای ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید.
مایه را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید؛
“““html

به یک قسمت رنگ قرمز و به قسمت دیگر رنگ سبز اضافه کنید.

کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید، سپس مایه قرمز را در یک طرف سینی و مایه سبز را در طرف دیگر بریزید و با قاشق آن‌ها را پخش کنید.
فراموش نکنید که روی حوله (یا کاغذ روغنی) که رولت را روی آن برمی‌گردانید، حتماً پودر قند بپاشید تا رویه رولت کنده نشود.
بعد از اینکه خامه را روی رولت کشیدید و آن را چند ساعت در یخچال گذاشتید، رولت را با چاقوی اره‌ای برش بزنید و سپس برای تخم هندوانه، شکلات آب‌کرده را داخل قیف بریزید و روی برش‌ها بریزید.

3. دسر پاناکوتا دسر خوشمزه شب یلدا

این یک دسر زیباست که می‌توانید آن‌را به سلیقه خود تغییر دهید. دسر پاناکوتا یکی از خوراکی‌های خوشمزه برای شب یلداست.
درست است که این دسر یک اسم ایرانی ندارد، اما درست کردن آن خیلی ساده و خوشمزه است و خوردن آن در شب‌های یلدا کنار خانواده بسیار لذت‌بخش و دلپذیر است.
اصلاً پاناکوتا یک دسر ایتالیایی است و در زبان ایتالیایی به معنای خامه پخته شده هست. این دسر طعم و ظاهری بسیار زیبا دارد و گزینه‌ای عالی برای شب یلداست.

مواد لازم برای تهیه پاناکوتای انار

  1. ۴۰۰ گرم خامه صبحانه
  2. ۱ و ۱/۲ لیوان شیر
  3. ۱/۲ لیوان شکر
  4. ۲۰ گرم ژلاتین
  5. ۱/۲ قاشق چای‌خوری وانیل
  6. به مقدار لازم ژله انار
  7. به مقدار لازم انار

دستور تهیه :

ابتدا شیر و خامه را در یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم و هم می‌زنیم. سپس پودر ژلاتین و شکر را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا حل شوند.
فقط دقت کنید که مایه نجوشد و حرارت حتماً ملایم باشد. بعد از حل شدن ژلاتین، مایه پاناکوتا آماده است. در آخر وانیل را اضافه کرده و هم می‌زنیم.
حالا مایه پاناکوتا را در ظرف مورد نظر می‌ریزیم و برای مدت ۲ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم. بعد از اینکه مایه پاناکوتا بسته شد، دانه‌های انار را روی آن می‌ریزیم.
سپس ژله انار را طبق دستور روی بسته‌اش درست می‌کنیم و روی دانه‌های انار و پاناکوتا می‌ریزیم و برای مدت ۲ ساعت در یخچال قرار می‌دهیم.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل