“`html
دسر ماه رمضان با خرما
خرما یک ماده غذایی بسیار مغذی است که میتواند انرژی زیادی به شما بدهد. به همین دلیل، خوردن آن در ماه رمضان بسیار توصیه میشود. اما ممکن است برخی افراد خرما را به تنهایی دوست نداشته باشند و از خوردن آن پرهیز کنند.
برای این گروه از افراد، یک پیشنهاد ویژه داریم. میتوانید دسر ماه رمضان با خرما درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. حتی میتوانید این دسرها را برای مهمانیهایتان هم تهیه کنید.
دسر خرما برای ماه رمضان
دستور تهیه ترافل خرما برای افطار ماه رمضان
مواد لازم برای ترافل خرما:
- خرما دشتستانی: نیم کیلو
- گردو خرد شده: 1 فنجان
- پسته خرد شده: 1 فنجان
- کنجد، پودر کاکائو و نارگیل: مقداری برای تزیین
مراحل تهیه ترافل خرما:
خرما دشتستانی بهخاطر چسبندگی خوبی که دارد، برای تهیه ترافل مناسب است. اول خرماها را از هم جدا کنید و بشویید. سپس، خرماهای شسته شده را درون آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
هسته و پوست خرماها را جدا کنید و در یک ظرف بریزید. گردو و پسته خرد شده را به خرماها اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. از مخلوط به دست آمده به اندازه گردو بردارید و در دستانتان گرد کنید.
برخی را در کنجد، برخی را در پودر نارگیل و بقیه را در پودر کاکائو بغلطانید و در ظرف بچینید. خرماها را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شوند.
انواع دسر با خرما برای ماه رمضان
دستور تهیه رولت خرما
مواد لازم برای تهیه رولت خرما با گردو:
- خرمای سیاه: یک کیلو
- آرد گندم: حدود ۱ پیمانه
- دارچین: یک قاشق سوپخوری
- روغن جامد: ۲/۱ پیمانه
- گردوی خرد شده: ۲۰۰ گرم
- پودر پسته یا نارگیل: مقداری برای تزئین
مراحل تهیه رولت خرما با گردو:
برای تهیه این رولت خوشمزه، ابتدا خرماها را آماده کنید و گردوها را داخل آنها قرار دهید. میتوانید قبل از آن پوست خرماها را بکنید. سپس آرد را در ظرفی بریزید و کمی تفت دهید تا رنگش طلایی شود.
بعد، روغن جامد آب شده را اضافه کنید و هم بزنید تا قهوهای شود. ظرف را از روی حرارت بردارید، نیمی از آرد را در قالب بریزید و با قاشق یا یک پالت صاف کنید.
خرماها را روی مواد بچینید و پودر شکر و دارچین را روی آنها الک کنید. سپس بقیه مواد را هم روی خرماها بریزید و صاف کنید. روی مواد را با دارچین و پودر پسته بپوشانید و قالب را بگذارید کنار تا مواد سفت شوند.
سپس میتوانید با چاقو مواد را به اندازههای دلخواه برش دهید و در ظرف بچینید و با یک چای داغ میل کنید. بهجای خرمای درسته میتوانید از خرمای له شده هم استفاده کنید.
دسر خرما برای افطار ماه رمضان
دستور تهیه پاناکوتای خرما
مواد لازم برای تهیه پاناکوتای خرما:
- خرما 15 عدد (خرمای نرم، خرمای کبکاب مناسب است)
- شیر 500 میلی لیتر
- خامه صبحانه 200 گرم (خامه پاستوریزه پاکت صورتی)
- پودر ژلاتین 1 قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
- آب 60 میلی لیتر
مراحل
“““html
تهیه پاناکوتا خرما:
ابتدا هسته خرماها را جداسازی کنید. میتوانید پوست آنها را هم بگیرید تا خرما نرمتر و یکدست شود. سپس خرما و شیر را در مخلوطکن بریزید و کاملاً مخلوط کنید. پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و به مدت حدود ده دقیقه منتظر بمانید. وقتی پودر ژلاتین پفکی شد، آن را با آب مخلوط کنید.
سپس مخلوط پودر ژلاتین و آب را روی بخار کتری قرار دهید تا ژلاتین بهخوبی در آب حل و مایع شفاف شود. ژلاتین حل شده و پودر کاکائو را به مخلوط شیر و خرما اضافه کرده و سپس آنها را روی حرارت متوسط قرار دهید.
وقتی مایع گرم شد و همه مواد ترکیب شدند، خامه را با چنگال بزنید تا نرم و یکدست شود. سپس خامه را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید تا همه چیز خوب مخلوط شود. توجه داشته باشید که خامه نباید بجوشد و وقتی مخلوط گرم شد، شعله را خاموش کنید.
پاناکوتا خرما را در ظرف ریخته و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود. میتوانید از ظرفهای تکنفره استفاده کنید یا همه پاناکوتا را در یک ظرف بزرگ بریزید.
اگر میخواهید پاناکوتا خرما را به شکل قالبی درآورید، قالب را کمی با کره چرب کرده و سپس دسر پاناکوتا را داخل آن بریزید. بعد از آماده شدن پاناکوتا، به راحتی میتوانید آن را از قالب جدا کرده و نوش جان کنید. اگر به دسرهای مختلف علاقه دارید، حتماً دسر شکلاتی را هم امتحان کنید.
دسر خرما برای سحر ماه رمضان
دستور تهیه خرما سرخ شده
مواد لازم برای خرما سرخ شده:
- آرد: ۸ قاشق غذاخوری
- خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
- ماست: ۵ قاشق غذاخوری
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
- خرما و گردو: به میزان لازم
مراحل تهیه خرما سرخ شده:
ابتدا تمام مواد به جز خرما را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر غلیظ درست شود. این خمیر باید کمی غلیظتر از مواد کیک باشد. نیم ساعت به خمیر استراحت دهید تا خمیر مایه خوب ور بیاید.
در یک ظرف دیگر، خرماها را شسته و هستههای آنها را جدا کنید. داخل هر خرما را با گردو پر کنید. خرماها را در خمیر غوطهور کنید تا سطح آنها کاملاً با خمیر پوشانده شود. در پایان، خرماها را در روغن داغ سرخ کنید و بعد از سرخ شدن در یک دستمال بگذارید تا روغن اضافی آنها خارج شود.
دسر خرما
دستور تهیه اسنک خرما
مواد لازم برای تهیه اسنک خرما:
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- کنجد: 1/3 پیمانه
- پودر نارگیل: 3/4 پیمانه
- خرما (بدون هسته): 45 عدد
- دارچین: 1 قاشق چایخوری
مراحل تهیه اسنک خرما:
خرماهای بدون هسته را در یک ظرف نچسب با کره روی حرارت ملایم قرار دهید. در ظرف را بگذارید تا خرماها در مدت حدود یک ربع نرم و پخته شوند.
گاهبهگاه زیر و رو کنید تا یکنواخت تفت داده شوند. دارچین را روی آن پاشیده و با پشت قاشق یا وسیلهای دیگر، کاملاً آنها را خمیر و یکدست کنید. سپس از روی حرارت برداشته، پودر نارگیل و کنجد را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد ترکیب شوند و مثل حلوا از ظرف جدا شوند. در یک ظرف چربشده پهن کنید و بعد از سرد شدن برش دهید.
این اسنک خرما را بهتر است وقتی کاملاً سرد شد برش دهید تا برشها آسانتر و صافتر باشد. میتوانید آنها را به اندازههای کوچکتر از حبههای قند برش زده و در یک ظرف دردار برای مدت زیادی نگهداری کنید و با چای یا قهوه نوشجان کنید.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه ۱۰ غذا و دسر ساده و آسان مخصوص ماه مبارک رمضان