“`html
دستور تهیه مربای انبه
مربای انبه شیرین و بسیار خوشمزه است. میتوانید این مربا را در صبحانه با نان، به عنوان میان وعده یا عصرانه میل کنید. همچنین این مربا سفرههای شما را در مهمانیها زیباتر میکند.
انبه یک میوه گرمسیری است که از خانواده پسته بوده و ریشهاش به هند، بنگلادش و کشورهای آسیای شرقی برمیگردد. سپس توسط اعراب به اروپا و بعد به آمریکا آورده شد. این میوه خوشمزه و محبوب در ایران نیز کشت میشود.
استان هرمزگان در ایران بیشترین تولید انبه را دارد و استان سیستان و بلوچستان بعد از آن قرار دارد. از این میوه برای تهیه سس، مربا، تارت و انواع شیرینیها استفاده میشود. در این مقاله از مجله اینترنتی رضیم شما را با طرز تهیه این مربای خوشمزه آشنا میکنیم.
دستور تهیه مربای انبه خانگی
مواد لازم برای تهیه مربای انبه:
- انبه رسیده ۳ فنجان
- شکر ۲ فنجان
- آب
- جوهر لیمو یا آبلیمو تازه
مراحل تهیه مربای انبه:
انبهها را پوست کرده و به قطعات کوچک خرد کنید. سپس انبهها را با شکر در یک قابلمه قرار دهید و روی حرارت ملایم به مدت ۲۵ تا ۴۰ دقیقه بپزید تا رنگ انبهها تغییر کند.
با یک چنگال یا قاشق، انبهها را له کنید تا یکدست شود. جوهر لیمو را در آب داغ حل کرده و به مخلوط انبه و شکر اضافه کنید. در این مرحله میتوانید مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید تا یکی دو جوش بزند.
مربای انبه را بعد از خنک شدن در یک ظرف شیشهای دربسته نگهداری کنید. برای هر ۲۳۰ تا ۲۹۰ گرم انبه یا یک شیشه کوچک مربای انبه، یک قاشق آبلیمو تازه یا نصف قاشق چایخوری جوهر لیمو اضافه کنید.
اگر میزان شکر و انبه برابر باشد، میتوانید مربا را بدون فریز کردن به مدت ۵ تا ۶ ماه نگهداری کنید. انبه را میتوان در فریزر بدون باز کردن درب شیشه مربا تا دو سال و با باز کردن درب تا یک سال نگهداری کرد.
دستور تهیه مربای انبه شمالی
مواد لازم برای تهیه مربای انبه شمالی:
- میوه انبه به مقدار دلخواه
- شکر به اندازه انبهها
- کمی جوهر لیمو برای جلوگیری از شکرک زدن
- مقداری ادویه بهاری در صورت تمایل
مراحل تهیه مربای انبه شمالی:
ابتدا انبهها را پوست کرده و هستهشان را جدا کنید. پوست نازک وسط هستهها را هم جدا کنید و شکر را به نسبت مساوی با انبهها مخلوط کنید و در یک جای خنک بگذارید تا آب بیفتد.
مدت زمان این کار به مقدار انبه و دما بستگی دارد و ممکن است از یک تا چند ساعت طول بکشد. وقتی انبهها آب افتادند، روی اجاق قرار دهید تا بجوشد. سپس حرارت را کم کنید تا به آرامی بجوشد.
اگر میخواهید رنگ مربا زیبا شود، روی دیگ دمکنی بگذارید. حدود یک ساعت طول میکشد. سپس مربا را امتحان کنید؛ اگر شیرهاش کشدار شد، مربا آماده است.
در آخر به مقدار لازم جوهر لیمو یا آبلیمو اضافه کنید و در صورت تمایل ادویه بهاری بریزید که طعمی عالی به انبه میدهد.
دستور تهیه مارمالاد انبه
دستور تهیه مربای انبه رژیمی
مواد لازم برای مربای انبه با شکر کم:
- انبه متوسط ۳ عدد
- شکر قهوهای ¼ فنجان
- آب ۱ و ۱/۴ فنجان
- آب لیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری
- جوهر لیمو ۱ قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل مقداری
مراحل تهیه مربای انبه کم شیرین:
انبه را پوست کرده و خرد کنید. آب را با شکر قهوهای، آب لیمو، جوهر لیمو و پودر زنجبیل بجوشانید. انبههای خرد شده را به شربت در حال جوش اضافه کنید و بعد…
“““html
غلیظ شدن کرده اضافه کنید.
با حرارت ملایم، وقتی انبهها شروع به جوشیدن کرد، با چنگال یا قاشق انبهها را له کنید. انبهها را با حرارت ملایم بجوشانید تا غلیظ شود و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
مربای انبه را پس از خنک شدن در یک ظرف شیشهای دربدار در یخچال یا فریزر نگهداری نمایید.
دستور تهیه مربای انبه با عسل
- 3 عدد انبه، پوستکنده و خردشده
- 1 قاشق غذاخوری آبلیمو تازه
- 100 گرم عسل
مراحل تهیه مربای انبه با عسل:
انبهها را پوست کنده و خرد کنید و سپس در مخلوطکن ریخته و میکس کنید (آب اضافه نکنید). یک ظرف را روی شعله متوسط بگذارید. انبهها را درون ظرف ریخته و هم بزنید. اجازه دهید به جوش بیاید و انبهها خوب پخته شوند.
شعله را کم کنید و سپس آبلیمو تازه و عسل را به انبه اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید برای ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت کم بپزید تا شکر آب شود. سپس با شعله ملایم ۵ تا ۶ دقیقه دیگر بپزید و مدام هم بزنید.
شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا مربا سرد شود. مربا را به یک ظرف شیشهای منتقل کنید و در جایی خشک و خنک نگهداری کنید. میتوانید به مدت یک هفته از آن نگهداری کنید.
چگونه مربا انبه درست کنیم؟
دستور تهیه مربای انبه و سیب
مواد لازم برای آب طعمدار سیب:
- 1 عدد سیب
- 1 و ¼ فنجان آب
- 2 قاشق غذاخوری آبلیمو تازه
مواد لازم برای مربا انبه:
- 3 عدد انبه سایز متوسط
- ¼ فنجان شکر قهوهای
- 1 قاشق چایخوری جوهر لیمو
- مقداری پودر زنجبیل
مراحل تهیه مربای انبه و سیب:
ابتدا سیب را نازک برش دهید و به مدت 30 دقیقه درون 1 و ¼ فنجان آب و 2 قاشق غذاخوری آب لیمو قرار دهید. بعد از 30 دقیقه آب سیب را فشرده و سیبها را از آب خارج نمایید.
انبهها را پوست کنده و به تکههای کوچکی تقسیم کنید. آب طعمدار سیب را درون قابلمه ریخته و حرارت قرار دهید و شکر قهوهای، آبلیمو، جوهر لیمو و پودر زنجبیل را اضافه کنید و اجازه دهید مواد به جوش بیاید.
بعد از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، انبهها را اضافه کنید. با حرارت ملایم، وقتی انبهها شروع به جوشیدن کردند، با چنگال یا قاشق انبهها را له کنید. انبهها را با حرارت ملایم بجوشانید تا زمانی که غلیظ شود و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
مربای انبه را پس از خنک شدن در یک ظرف شیشهای دربدار در یخچال یا فریزر نگهداری نمایید.
دستور تهیه مربای انبه در خانه
دستور تهیه مربا انبه و آناناس
مواد لازم برای تهیه مربای انبه و آناناس:
- 3 عدد انبه
- 2 پیمانه آناناس خرد شده
- 1 عدد لیمو
- ½ پیمانه شکر
مراحل تهیه مربای انبه و آناناس:
ابتدا انبهها را پوست بگیرید و خرد کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید. تکههای آناناس و شکر را هم اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا مواد جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و حدود 30 دقیقه صبر کنید تا انبه و آناناس نرم شوند.
بعد از زمان ذکر شده قابلمه را از روی حرارت بردارید و مواد داخل آن را با گوشتکوب له کنید، سپس دوباره قابلمه را روی حرارت قرار دهید. پوست لیمو را رنده کنید و آب آن را گرفته و به مربا اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
پس از حدود 10 دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا مربا کمی خنک شود، سپس آن را داخل شیشههای مورد نظرتان بریزید. پس از اینکه مربا کاملاً سرد شد، شیشهها را داخل یخچال قرار دهید تا مربا کاملاً سرد و آماده سرو شود.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه ی سس انبه با پودر انبه و انبهی تازه
دستور تهیه حلوا انبه خوشمزه و مقوی + فیلم