بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

راه های مناسب برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ (2 نکته مهم)

“`html

چندین راه ساده برای جلوگیری از

چندین راه ساده برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ


با رضیم همراه باشید تا با راه های مناسب برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ آشنا شوید.


با رضیم همراه باشید تا با راه های مناسب برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ آشنا شوید.

روش های پیشگیری از سرطان روده بزرگ

با انجام آزمایش های غربالگری مخصوص سرطان روده بزرگ، مانند کولونوسکوپی، تست خون مخفی در مدفوع، و سیگموئیدوسکوپی، می‌توان سرطان را در مراحل اولیه شناسایی کرد و از پیشرفت آن جلوگیری نمود. این آزمایش ها می توانند به کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان روده بزرگ کمک کنند. در این مطلب، چند روش ساده برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ به شما معرفی می شود. سرطان روده بزرگ، که به عنوان سرطان کولون یا رکتوم نیز شناخته می شود، یکی از شایع ترین انواع سرطان در ایالات متحده است.

بیشتر سرطان‌های روده بزرگ ناشی از شیوه زندگی و همچنین افزایش سن هستند، و تنها تعداد کمی از آن‌ها به دلیل اختلالات ژنتیکی و ارثی به وجود می‌آیند. عواملی که احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند شامل رژیم غذایی، چاقی، سیگار کشیدن و عدم فعالیت بدنی می باشند. رژیم غذایی های پر از گوشت قرمز و فرآوری شده و همچنین مصرف الکل خطر ابتلا به این بیماری را بالا می‌برد. همچنین، بیماری‌های التهابی روده مثل کرون و کولیت زخمی هم از دیگر عوامل خطر محسوب می‌شوند.

برخی از شرایط وراثتی که می‌توانند منجر به سرطان روده بزرگ شوند، مانند پولیپ‌های آدنوماتوز خانوادگی و سرطان کولیون بدون پولیپ، فقط در کمتر از پنج درصد موارد دیده می‌شوند. این بیماری معمولاً با یک تومور خوش‌خیم شروع می‌شود که به مرور زمان به سرطان تبدیل می‌شود. اگرچه هنوز روش قطعی برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ یافت نشده، اما مراحل زیر می‌توانند کمک‌کننده باشند:

  • غربالگری به موقع

کولونوسکوپی به پزشک این اجازه را می‌دهد تا داخل کولون و رکتوم را بررسی کرده و توده‌های سرطانی یا پیش‌سرطانی را از بین ببرد و بدین ترتیب از ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری کند. همه بزرگسالان بالای 50 سال باید این آزمایش را انجام دهند و هر 10 سال یکبار آن را تکرار کنند. اگرچه در برخی موارد که احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد، این آزمایش باید زودتر از 50 سالگی انجام شود.

  • استفاده از آسپرین

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف روزانه یک عدد آسپرین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را تا 20 درصد کاهش دهد. با این حال، مصرف این دارو برای همه توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است خطر خونریزی از روده یا زخم گوارشی را افزایش دهد. افرادی که در معرض خطر ابتلا به سرطان کولورکتال هستند، می‌توانند روزانه 325 میلی‌گرم آسپرین مصرف کنند ولی باید قبل از این کار با پزشک خود مشورت کنند تا از عوارض و فواید این دارو مطلع شوند.

  • ویتامین دی

تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که سطح ویتامین دی خون آن‌ها کمتر از 20 نانوگرم در میلی‌لیتر است، در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند. برعکس، اگر این سطح بیش از 30 نانوگرم در میلی‌لیتر باشد، خطر ابتلا به این سرطان کاهش می‌یابد. توصیه می‌شود روزانه 2000 واحد بین‌المللی ویتامین دی دریافت کنید.

نکته: شناخت عوامل خطر سرطان روده بزرگ بسیار مهم است: سن بالای 50 سال، سابقه خانوادگی، مصرف مکرر گوشت قرمز، مصرف الکل، سابقه بیماری‌های التهابی روده، سابقه پولیپ، سطح پایین ویتامین دی، چاقی، سبک زندگی کم‌تحرک، سیگار کشیدن و دیابت نوع 2.

  • اصلاح رژیم غذایی

تغییر عادات غذایی می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش دهد.

“`

همان‌طور که گفته شد، خوردن زیاد گوشت گاو، گوشت بره و گوشت‌های پردازش شده مثل بیکن، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را بالا می‌برد.

گوشت‌های فرآوری شده به خاطر وجود ترکیبات نیتروژنی که به آن‌ها آمین هتروسیکلیک گفته می‌شود، خطرناک هستند. پیشنهاد می‌شود که هفته‌ای دو وعده گوشت قرمز به عنوان غذای اصلی مصرف شود. همچنین، مصرف الکل نیز می‌تواند به افزایش خطر سرطان روده بزرگ کمک کند. برای پیشگیری از این بیماری، باید از رژیم غذایی با قند خون بالا پرهیز کنیم.

براساس مطالعات انجام شده در زمینه تغذیه و سرطان، محققان متوجه شدند افرادی که حداقل یک بار در هفته برنج قهوه‌ای مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 40 درصد کاهش می‌دهند. این ماده غذایی حاوی فیبر بالایی است؛ به طوری که هر پیمانه برنج قهوه‌ای حدود 3.5 گرم فیبر دارد، در حالی که هر پیمانه برنج سفید تنها 0.5 گرم فیبر دارد. فیبر به نوعی اسید چرب با زنجیره کوتاه تبدیل می‌شود که می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را متوقف کند.

کمبود ویتامین D در ابتلا به سرطان روده بزرگ تأثیر زیادی دارد. ماهی به ویژه قزل آلا، یکی از بهترین منابع ویتامین D است و حدود 112 درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین را تأمین می‌کند.

فیبر موجود در ذرت، یکی از بهترین محافظ‌ها در برابر سرطان روده بزرگ است و کره هم به خاطر داشتن اسید لینولئیک، به مقابله با سرطان کمک می‌کند.

آیا می‌دانستید بادام زمینی جزو حبوبات محسوب می‌شود نه آجیل؟ مصرف حداقل سه بار در هفته حبوبات مانند نخود، لوبیا سیاه و سفید و نخودفرنگی می‌تواند خطر پولیپ روده بزرگ را تا 33 درصد کاهش دهد. جالب اینجاست که نصف فنجان بادام زمینی بیش از 6 گرم فیبر دارد.

استفاده از زنجبیل به مدت 28 روز می‌تواند از التهاب و سرطان روده بزرگ جلوگیری کند و خطر آن را تا حدود 28 درصد کاهش دهد. پزشکان توصیه می‌کنند که 2 گرم یا 2 قاشق غذاخوری عصاره ریشه زنجبیل را همراه با یک وعده غذایی روزانه مصرف کنید.

تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده است که رنگدانه زرد موجود در زردچوبه به نام کورکومین، می‌تواند سلول‌های سرطان روده بزرگ را از بین ببرد. جالب است که این ماده غذایی می‌تواند حدود 25 درصد از سلول‌های سرطانی را در کمتر از 24 ساعت نابود کند.

بتا کاروتینی که در اسفناج وجود دارد، در مقابله با سرطان روده بزرگ مؤثر است. مطالعات نشان می‌دهند افرادی که حداقل یک بار در روز سبزیجات سبز پخته می‌خورند، حدود 24 درصد کمتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان روده هستند.

پیشنهاد می‌کنیم قارچ را به اسفناج پخته خود اضافه کنید، چون قارچ هم یک آنتی‌اکسیدان عالی با خواص ضد سرطانی است.

به طور کلی، میوه‌هایی که رنگدانه‌های قرمز دارند به خاطر وجود آنتی‌اکسیدان‌ها، مدافع خوبی در برابر سرطان محسوب می‌شوند. در این بین، تمشک سیاه حدود 40 درصد بیشتر از دیگر میوه‌های قرمز، دارای این نوع آنتی‌اکسیدان است.

هنوز به‌طور قطع ثابت نشده که ورزش می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد، اما مطالعات نشان می‌دهند که چاقی خود یکی از عوامل خطر برای این بیماری است. بنابراین اگر چاق و کم‌تحرک هستید، فراموش نکنید که حداقل 150 دقیقه در هفته ورزش متوسط تا شدید داشته باشید.

———————————————————————

جمع‌آوری شده از مجله اینترنتی رضیم

مرجان امینی

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل