بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی آش هدیح خوی نذری؛ به روش آذری

“`html

آش هدیح خوی یکی از غذاهای سنتی و نذری در آذربایجان غربی است که به دلیل طعم خوب و مواد مغذی، طرفداران زیادی دارد. این آش به‌خصوص در ماه‌های محرم و صفر درست می‌شود و نذری آن بین مردم بسیار محبوب است. در این مقاله از رضیم بلاگ دستور پخت آش هدیح خوی به صورت مرحله به مرحله ارائه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه آش هدیح خوی نذری

مواد لازم برای تهیه آش هدیح خوی نذری به این شکل است:

نخود  ۲ پیمانه
لوبیا سفید ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
برنج ۱ پیمانه
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیر ۳ حبه
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک به مقدار لازم
نعنا خشک ۱/۴ پیمانه
کشک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
آب جوش ۴-۵ پیمانه

مراحل تهیه آش هدیح خوی نذری

  • مدت زمان آماده‌سازی و تهیه نهایی این آش حدود ۵۰ تا ۶۰ دقیقه است.
  • مقدار مواد گفته‌شده در این دستور برای ۳ تا ۴ نفر مناسب است و می‌توانید با کمی محاسبه، مقدار مواد را برای تعداد بیشتری افزایش دهید.
  • این آش در سطح متوسطی از سختی تهیه قرار دارد.

مرحله اول: خیساندن حبوبات

نخود، لوبیا سفید و عدس را به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در آب خیس کنید.

خیساندن حبوبات باعث می‌شود نفخ آن‌ها کمتر شود و پخت آن‌ها سریع‌تر انجام شود.

در این مدت، بهتر است چند بار آب را عوض کنید و با آب تازه حبوبات را خیس کنید.

بیشتر بخوانید: دستور تهیه آش رشته نذری جا افتاده

مرحله دوم: آماده‌سازی پیاز، افزودن گوشت و ادویه‌ها

پیاز را بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید. در قابلمه‌ای که می‌خواهید آش را بپزید، مقداری روغن بریزید.

پیاز را در روغن کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس سیر را پوست گرفته و له کنید.

پوره سیر را به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.

گوشت گوسفند را بشویید و به قطعات کوچک برش بزنید و به قابلمه اضافه کنید.

چند دقیقه بگذارید تا بوی خامی گوشت از بین برود و نرم شود.

“““html

گوشت همچنین باید گرفته و رنگش تغییر کند.

حالا زردچوبه و فلفل سیاه را به آش اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

برای خوش طعم‌تر شدن آش، می‌توانید از زعفران و فلفل قرمز هم استفاده کنید.

آب جوش را به گوشت‌ها اضافه کنید. حرارت را بالا ببرید تا محتویات قابلمه به جوش بیاید.

در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بگذارید تا گوشت بپزد.

بعد از پخت، گوشت را از استخوان جدا کرده و به قطعات کوچک خرد کنید یا ریش‌ریش کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی چلو گوشت هویج تبریزی؛ نذری برای ۱۰۰ نفر

مرحله سوم: پخت حبوبات

حبوبات خیس‌خورده را به قابلمه‌ای که در آن گوشت پخته‌اید اضافه کنید.

حرارت را کم کنید تا حبوبات با آب گوشت بپزند. اگر آب گوشت برای پخت حبوبات کم بود، مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید.

اگر زمان کافی برای پخت حبوبات ندارید، می‌توانید از حبوبات کنسرو شده استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی‌ آش کشک به روش سنتی

مرحله چهارم: افزودن برنج

زمانی که حبوبات کمی پختند، برنج خیس‌خورده را به آنها اضافه کنید.

محتویات قابلمه را به اندازه‌ای هم بزنید که همه چیز مخلوط شود و سپس درب قابلمه را ببندید تا برنج هم بپزد.

بیشتر بخوانید: رسپی قیمه بوشهری نذری برای ۱۰۰ نفر

مرحله پنجم: افزودن گوشت و نعنا

بعد از اینکه برنج و حبوبات کاملاً پخته شدند، گوشت خرد شده را به آش اضافه کنید.

با کمی نمک، چاشنی آش را طبق ذائقه خود تنظیم کنید و با حرارت کم ۵-۸ دقیقه بگذارید تا همه مواد با هم بجوشند.

پس از این زمان، نعناع خشک را به آش اضافه کنید و هم بزنید. سپس حرارت را خاموش کنید و به مرحله بعد بروید.

مرحله ششم: سرو و تزیین آش

آش هدیح خوی را در ظرف سرو قرار دهید و با کشک و نعناع داغ به دلتان بخواهید تزیین کنید.

این آش را می‌توانید به صورت سرد یا گرم سرو کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی آش شنگ

امیدوارم از این رسپی آش هدیح خوی لذت ببرید و شما نیز طبق روش ساده و خوشمزه فوق این آش را برای خود یا نذری‌های‌تان تهیه کنید.

اگر شما هم فوت و فن‌هایی برای خوشمزه‌تر کردن این آش دارید، خوشحال می‌شویم که آن نکات طلایی را در بخش نظرات این مطلب از مجله آشپزی رضیم با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل