بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی ترشی گل کلم و موسیر به روش سنتی؛ محبوب و خوشمزه

“`html

ترشی گل کلم و موسیر یکی از ترشی‌های معروف ایرانی است که به خاطر طعم خاص و خوشمزه‌اش خیلی طرفدار دارد. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله رضیم می‌توانید با طرز تهیه ترشی گل کلم و موسیر خوشمزه به روش سنتی آشنا شوید.

طرز تهیه ترشی گل کلم و موسیر

آماده‌سازی مواد اولیه این ترشی حدود نیم ساعت زمان می‌برد و برای اینکه ترشی آماده مصرف شود، باید چند روز تا چند هفته صبر کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی گل کلم و موسیر

گل کلم کوچک  ۱ عدد 
موسیر  ۴ عدد
خیار بوته‌ای  ۴ عدد
فلفل سبز تند  ۴ عدد
سرکه  ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
آب جوشیده  ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک  ۲ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز و زردچوبه  به مقدار لازم

 

مراحل طرز تهیه ترشی گل کلم و موسیر

در این بخش می‌توانید با مراحل تهیه ترشی گل کلم و موسیر آشنا شوید.

مرحله اول: گل کلم و موسیر را خرد کنید

برای شروع باید گل کلم را بشویید و چند بار آبکشی کنید تا کاملاً تمیز شود. برای شستن گل کلم، می‌توانید آن را برای چند دقیقه در ترکیب آب نمک و سرکه قرار دهید تا ضدعفونی شود. سپس آن را به صورت درشت خرد کنید.

بیشتر بخوانید: ترفند‌های زود رسیدن ترشی

مرحله دوم: گل کلم‌ها را بجوشانید

گل کلم‌های خرد شده را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب، نمک و زردچوبه نیز به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید گل کلم‌ها برای ۱۰ دقیقه بجوشند. پس از آن، آن‌ها را در آبکش بریزید تا آب اضافی‌شان خارج شود و کمی خنک شوند.

مرحله سوم: ترکیب آب نمک و سرکه را آماده کنید

در این مرحله باید سرکه را با ۱ لیوان آب داغ و ۲ قاشق غذاخوری نمک ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا نمک کاملاً در ترکیب آب و سرکه حل شود.

بیشتر بخوانید: آب زیتون را چگونه درست کنیم؟

مرحله چهارم: موسیر را خرد کنید

موسیر را بشویید و خوب تمیز کنید. سپس آن را به خوبی خشک کرده و به صورت ورقه‌ای خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله پنجم: خیار و فلفل سبز را خرد کنید

بعد از موسیر،
“““html

به سراغ خیار بروید. خیار را بشویید و خوب خشک کنید. سپس آن را با پوست به صورت ورقه‌ای خرد کنید. در ادامه فلفل سبز تند را نیز به صورت ورقه‌ای یا کمی درشت‌تر خرد کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی ترشی گل کلم با آب گوجه فرنگی

مرحله ششم: مواد ترشی را ترکیب کنید

ترکیب خیار، فلفل سبز و موسیر را در یک ظرف بزرگ بریزید و در ادامه تخم گشنیز را اضافه کنید و بعد مواد را کمی زیر و رو کنید.

مرحله هفتم: مواد ترشی را در شیشه بریزید

مواد ترشی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید. سپس ترکیب آب و سرکه‌ای که از قبل آماده کرده بودید را روی آن بریزید. باید مقداری آب و سرکه به اندازه‌ای باشد که روی مواد را کاملاً بپوشاند. در انتها درب شیشه را محکم ببندید.

بیشتر بخوانید: رسپی سرکه خرما خانگی

مرحله هشتم: صبر کنید تا ترشی آماده شود

بعد از آماده شدن ترشی باید آن را برای ۲ هفته در دمای معمولی آشپزخانه قرار دهید تا ترشی کاملاً به مزه بیفتد و آماده شود. بعد از ۲ هفته می‌توانید این ترشی را با غذا میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.

نکات و فوت و فن‌های رسپی ترشی گل کلم و موسیر

  • برای تهیه این ترشی، ابتدا همه سبزیجات را خوب بشویید و سپس روی پارچه قرار دهید تا کاملاً خشک شوند. اگر مواد خیس باشند، ترشی خراب می‌شود.
  • می‌توانید از خیار‌های کوچک، معروف به خیارشوری، استفاده کنید و آن‌ها را به صورت کامل در ترشی بریزید.
  • برای خوشمزه‌تر شدن ترشی، از کلم، موسیر و خیار تازه و باکیفیت استفاده کنید.
  • اگر فلفل سبز تازه ندارید، می‌توانید از فلفل خشک یا پودر فلفل قرمز تند استفاده کنید.
  • بعد از باز کردن درب ترشی، آن را در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشود.
  • اگر می‌خواهید تندی ترشی متعادل باشد و ظاهر آن زیباتر، می‌توانید فلفل‌ها را به صورت کامل در ترشی بریزید.
  • برای به دست آوردن رنگ زرد برای ترشی، از زردچوبه استفاده کنید. در غیر این صورت، می‌توانید زردچوبه را حذف کرده و ترشی سفید درست کنید.
  • می‌توانید در کنار موسیر، مقداری هویج، خیار یا کرفس اضافه کنید. حتماً همه مواد را به یک اندازه خرد کنید.
  • برای طعم‌دار کردن ترشی، کمی ادویه ترشی هم می‌توانید به آن اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید بعد از آماده شدن، سریعاً ترشی را مصرف کنید، می‌توانید مواد را ۵ دقیقه در آب نمک و سرکه بجوشانید، سپس در شیشه بریزید و بعد از خنک شدن میل کنید. دقت کنید که بیشتر از ۵ دقیقه نجوشد چون نرم می‌شوند.
  • در برخی دستورها، بعد از آماده‌سازی، ترشی را در شیشه می‌ریزند و به مدت ۷ روز در آفتاب قرار می‌دهند تا آماده شود. اگر آفتاب ملایم است، ممکن است ۱۰ تا ۱۵ روز نیاز باشد.
  • در این دستور می‌توانید به جای ترکیب آب و سرکه، از سرکه خالص استفاده کنید که طعم ترشی را ترش‌تر می‌کند.
  • مقداری سیاه دانه، زیره سبز یا گلپر هم می‌تواند به ترشی طعم بهتری بدهد.
  • استفاده از سرکه سفید باعث می‌شود رنگ ترشی زیباتر شود.
  • اگر موسیر تازه ندارید، می‌توانید از موسیر خشک استفاده کنید.

“““html

  • اگر موسیر تازه ندارید، می‌توانید از موسیر خشک شده برای تهیه این ترشی استفاده کنید.
  • اضافه کردن چند پیاز کوچک به این ترشی طعم و مزه بسیار خوبی به آن می‌دهد.
  • بهتر است برای این ترشی از ظرف شیشه‌ای استفاده کنید و از ظروف پلاستیکی دوری کنید.
  • اگر دوست دارید، می‌توانید مقداری پودر انبه هم به این ترشی اضافه کنید تا خوشمزه‌تر شود.
  • اگر مواد ترشی به خوبی با ترکیب آب و سرکه پوشیده نشوند یا سبزیجات در زمان تهیه ترشی مرطوب باشند، ممکن است بعد از مدتی کپک بزند و دیگر قابل استفاده نباشد.
  • در این مقاله بهترین روش تهیه ترشی گل کلم و موسیر و نکات مهم درست کردن آن توضیح داده شد. اگر شما تجربه‌ای در درست کردن این ترشی خوشمزه دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستانی که به آن علاقه دارند به اشتراک بگذارید.

    سایت رسپی آشپزی رضیم
    “`

    خروج از نسخه موبایل