بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی حلوای گلابی خانگی؛ ساده، دلچسب و سنتی

“`html

حلوا گلابی یکی از خوشمزه‌ترین و خوش‌طعم‌ترین حلواهایی است که می‌توانید در فصل تابستان با گلابی تهیه کنید. این حلوا فقط یک دسر مطلوب نیست، بلکه پر از ویتامین‌ها و مواد معدنی هم هست. حلوا گلابی یکی از قدیمی‌ترین حلوای سنتی ایرانی به شمار می‌رود. در این مقاله از مجله رضیم با یک دستور ساده و مرحله به مرحله، یاد خواهید گرفت چگونه از گلابی‌های تازه و شیرین، یک حلوا خانگی خوشمزه درست کنید.

مواد لازم برای تهیه حلوا گلابی

گلابی  ۱ کیلوگرم
کره  ۱۰۰ گرم
شکر  ۲۰۰ گرم
گلاب  ۱/۲ پیمانه
آرد برنج  ۲۵۰ گرم
محلول زعفران  به مقدار دلخواه
دانه هل  ۱-۲ عدد

 

دستور تهیه حلوا گلابی خانگی

  • مدت زمان تهیه این حلوا ۳۰-۴۰ دقیقه است.
  • این مقدار مواد برای ۴-۵ نفر مناسب است و می‌توانید با جمع و ضرب ساده مقدار لازم را افزایش دهید.
  • تهیه این حلوا به طور کلی در سطح متوسط است.

مرحله اول: آماده‌سازی گلابی

گلابی‌ها را بشویید و پوست بگیرید. هسته‌ها و قسمت‌های سفت میوه را با چاقو جدا کنید. گلابی‌ها را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید. بهتر است از گلابی‌های شیرین و آبدار برای تهیه این حلوا استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: دستور حلوا گل سرخ؛ ساده و خوش‌بافت‌

مرحله دوم: پخت گلابی‌ها

گلابی‌های خرد شده را در یک قابلمه مناسب بریزید. کمی آب به آن‌ها اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. منتظر باشید تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه بگذارید گلابی‌ها نرم شوند.

بیشتر بخوانید: دستور دسر چوکولاوا 

مرحله سوم: آماده‌سازی شربت

شکر و گلاب را در یک قابلمه مناسب بریزید. کمی هم بزنید و قابلمه را روی حرارت کم بگذارید.

به طور مداوم شربت را هم بزنید تا شکر در گلاب حل شود. بعد از حل شدن شکر، ۴-۶ دقیقه زمان دهید تا شربت بجوشد و کمی غلیظ شود.

بیشتر بخوانید: دستور کیک پیانو ترکیه‌ای

“““html

بیشتر بخوانید: رسپی کوکی کشمشی؛ با طعم طبیعی شیره انگور

مرحله چهارم: آماده سازی آرد برنج

اول از همه، آرد برنج را الک کنید تا هرگونه ناخالصی را بگیرید.

آرد الک شده را در یک تابه مناسب بریزید و تابه را روی حرارت کم بگذارید.

آرد برنج را مرتب هم بزنید تا نسوزد. به مدّت ۳ تا ۶ دقیقه آن را تفت دهید تا بوی خامی‌اش برود.

  • توجه داشته باشید که برای اینکه حلوا خوشمزه‌تری داشته باشید، باید آرد برنج را خوب تفت بدهید.

بیشتر بخوانید: رسپی حلوا آلبالو مجلسی؛ ساده و رژیمی

مرحله پنجم: افزودن گلابی‌های پخته شده

گلابی‌های پخته شده را به آرد برنج اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا خوب ترکیب شوند.

مرحله ششم: افزودن شربت

شربتی که در مرحله سوم درست کردید را کم‌کم به تابه اضافه کنید و مدام هم بزنید تا حلوا خوب و یک‌دست شود.

بیشتر بخوانید: رسپی نان کروسان؛ صبحانه خوشمزه فرانسوی

مرحله هفتم: افزودن طعم دهنده‌ها

هل را پودر کرده و به همراه کره و زعفران در حلوا اضافه کنید. حالا خوب هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند و حلوا یک‌دست شود.

  • می‌توانید از دیگر ادویه‌ها مثل دارچین، زنجبیل یا میخک هم برای طعم‌دار کردن استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید حلوا زردتر باشد، مقدار زعفران را بیشتر کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی تارت کیک شکلاتی

مرحله هشتم: پخت نهایی حلوا

بعد از اینکه همه مواد را خوب مخلوط کردید، حرارت را کم کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بگذارید تا حلوا به آرامی پخته شود و آب اضافی‌اش بخار شود.

  • دقت کنید که در این مرحله هم باید حلوا را هم بزنید تا ته نگیرد.

بیشتر بخوانید: رسپی کیک صبحانه؛ کیک انگلیسی ساده با پف زیاد

مرحله نهم: تزیین و سرو حلوا

پس از پخت کامل، حرارت را خاموش کنید و حلوا را در ظرف سرو بریزید. از یک قاشق یا سیخ فلزی برای تزیین حلوا استفاده کنید.

  • برای تزیین، می‌توانید از خلال بادام، پسته یا پودر نارگیل هم استفاده کنید.
  • حلوا گلابی را می‌توانید در یخچال به مدت چند روز نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی قند زنجبیلی رژیمی


امیدواریم که این رسپی مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار بگیرد و شما هم با رعایت این نکات، یک حلوا گلابی خوشمزه و خانگی درست کنید و از طعم فوق‌العاده آن لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل