“`html
حلوا گلابی یکی از خوشمزهترین و خوشطعمترین حلواهایی است که میتوانید در فصل تابستان با گلابی تهیه کنید. این حلوا فقط یک دسر مطلوب نیست، بلکه پر از ویتامینها و مواد معدنی هم هست. حلوا گلابی یکی از قدیمیترین حلوای سنتی ایرانی به شمار میرود. در این مقاله از مجله رضیم با یک دستور ساده و مرحله به مرحله، یاد خواهید گرفت چگونه از گلابیهای تازه و شیرین، یک حلوا خانگی خوشمزه درست کنید.
مواد لازم برای تهیه حلوا گلابی
گلابی | ۱ کیلوگرم |
کره | ۱۰۰ گرم |
شکر | ۲۰۰ گرم |
گلاب | ۱/۲ پیمانه |
آرد برنج | ۲۵۰ گرم |
محلول زعفران | به مقدار دلخواه |
دانه هل | ۱-۲ عدد |
دستور تهیه حلوا گلابی خانگی
- مدت زمان تهیه این حلوا ۳۰-۴۰ دقیقه است.
- این مقدار مواد برای ۴-۵ نفر مناسب است و میتوانید با جمع و ضرب ساده مقدار لازم را افزایش دهید.
- تهیه این حلوا به طور کلی در سطح متوسط است.
مرحله اول: آمادهسازی گلابی
گلابیها را بشویید و پوست بگیرید. هستهها و قسمتهای سفت میوه را با چاقو جدا کنید. گلابیها را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید. بهتر است از گلابیهای شیرین و آبدار برای تهیه این حلوا استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: دستور حلوا گل سرخ؛ ساده و خوشبافت
مرحله دوم: پخت گلابیها
گلابیهای خرد شده را در یک قابلمه مناسب بریزید. کمی آب به آنها اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. منتظر باشید تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه بگذارید گلابیها نرم شوند.
بیشتر بخوانید: دستور دسر چوکولاوا
مرحله سوم: آمادهسازی شربت
شکر و گلاب را در یک قابلمه مناسب بریزید. کمی هم بزنید و قابلمه را روی حرارت کم بگذارید.
به طور مداوم شربت را هم بزنید تا شکر در گلاب حل شود. بعد از حل شدن شکر، ۴-۶ دقیقه زمان دهید تا شربت بجوشد و کمی غلیظ شود.
بیشتر بخوانید: دستور کیک پیانو ترکیهای
“““html
بیشتر بخوانید: رسپی کوکی کشمشی؛ با طعم طبیعی شیره انگور
مرحله چهارم: آماده سازی آرد برنج
اول از همه، آرد برنج را الک کنید تا هرگونه ناخالصی را بگیرید.
آرد الک شده را در یک تابه مناسب بریزید و تابه را روی حرارت کم بگذارید.
آرد برنج را مرتب هم بزنید تا نسوزد. به مدّت ۳ تا ۶ دقیقه آن را تفت دهید تا بوی خامیاش برود.
- توجه داشته باشید که برای اینکه حلوا خوشمزهتری داشته باشید، باید آرد برنج را خوب تفت بدهید.
بیشتر بخوانید: رسپی حلوا آلبالو مجلسی؛ ساده و رژیمی
مرحله پنجم: افزودن گلابیهای پخته شده
گلابیهای پخته شده را به آرد برنج اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا خوب ترکیب شوند.
مرحله ششم: افزودن شربت
شربتی که در مرحله سوم درست کردید را کمکم به تابه اضافه کنید و مدام هم بزنید تا حلوا خوب و یکدست شود.
بیشتر بخوانید: رسپی نان کروسان؛ صبحانه خوشمزه فرانسوی
مرحله هفتم: افزودن طعم دهندهها
هل را پودر کرده و به همراه کره و زعفران در حلوا اضافه کنید. حالا خوب هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند و حلوا یکدست شود.
- میتوانید از دیگر ادویهها مثل دارچین، زنجبیل یا میخک هم برای طعمدار کردن استفاده کنید.
- اگر دوست دارید حلوا زردتر باشد، مقدار زعفران را بیشتر کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی تارت کیک شکلاتی
مرحله هشتم: پخت نهایی حلوا
بعد از اینکه همه مواد را خوب مخلوط کردید، حرارت را کم کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بگذارید تا حلوا به آرامی پخته شود و آب اضافیاش بخار شود.
- دقت کنید که در این مرحله هم باید حلوا را هم بزنید تا ته نگیرد.
بیشتر بخوانید: رسپی کیک صبحانه؛ کیک انگلیسی ساده با پف زیاد
مرحله نهم: تزیین و سرو حلوا
پس از پخت کامل، حرارت را خاموش کنید و حلوا را در ظرف سرو بریزید. از یک قاشق یا سیخ فلزی برای تزیین حلوا استفاده کنید.
- برای تزیین، میتوانید از خلال بادام، پسته یا پودر نارگیل هم استفاده کنید.
- حلوا گلابی را میتوانید در یخچال به مدت چند روز نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی قند زنجبیلی رژیمی
امیدواریم که این رسپی مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار بگیرد و شما هم با رعایت این نکات، یک حلوا گلابی خوشمزه و خانگی درست کنید و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید.