بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی حلیم نذری برای ۱۰۰ نفر

“`html

حلیم گندم یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که معمولاً در ایام محرم به عنوان نذری تهیه می‌شود و به نیازمندان داده می‌شود. همچنین در ماه رمضان به عنوان وعده سحری طرفداران زیادی دارد. در این مطلب از رضیم بلاگ دستور پخت حلیم گندم نذری برای ۱۰۰ نفر را با شما در میان می‌گذاریم. پس با ما باشید.

مواد لازم برای تهیه حلیم برای ۲۰ نفر

برای تهیه حلیم برای ۲۰ نفر به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت گوسفندی ۱.۲ کیلوگرم
بلغور گندم ۸۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
روغن ۳ قاشق غذاخوری
دارچین به مقدار دلخواه
کنجد به مقدار دلخواه
آب جوش به مقدار لازم
شکر و نمک به مقدار دلخواه
   

مواد لازم برای تهیه حلیم نذری برای ۵۰ نفر

برای تهیه حلیم نذری برای ۵۰ نفر به مواد زیر نیاز دارید:

“““html

گوشت گوسفندی ۳ کیلوگرم
بلغور گندم ۲ کیلوگرم
پیاز متوسط ۲.۵ عدد
روغن ۷.۵ قاشق غذاخوری
دارچین به مقدار دلخواه
کنجد به مقدار لازم
به مقدار دلخواه
آب جوش به مقدار لازم
شکر و نمک به مقدار دلخواه

بیشتر بخوانید: رسپی حلیم قرمز (کشکک) با گوشت

مواد لازم جهت تهیه حلیم برای ۱۰۰ نفر

برای تهیه حلیم برای ۱۰۰ نفر به این مواد نیاز دارید:

گوشت گوسفندی ۶ کیلوگرم
بلغور گندم ۴ کیلوگرم
پیاز متوسط ۵ عدد
روغن ۱۵ قاشق غذاخوری
دارچین به مقدار دلخواه
کنجد به مقدار دلخواه
آب جوش به مقدار لازم
شکر و نمک به مقدار دلخواه

مواد لازم جهت تهیه حلیم نذری برای ۱۵۰ نفر

برای تهیه حلیم نذری برای ۱۵۰ نفر به این مواد نیاز دارید:

گوشت گوسفندی ۹ کیلوگرم
بلغور گندم ۶ کیلوگرم
پیاز متوسط ۷.۵ عدد
روغن ۲۲.۵ قاشق غذاخوری
دارچین به مقدار دلخواه
کنجد به مقدار دلخواه
آب جوش به مقدار لازم
شکر و نمک به مقدار دلخواه

مراحل تهیه حلیم گندم
“““html

با گوشت گوسفندی

مراحل تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی نذری برای ۱۰۰ نفر به شرح زیر است:

مرحله اول: آماده‌سازی بلغور

برای تهیه حلیم، اگر از بلغور گندم استفاده می‌کنید، باید آن‌ها را بخیسانید. مانند برنج، بلغورها را در یک ظرف مناسب بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید.

۳۰ تا ۶۰ دقیقه به آن زمان دهید تا خوب خیس بخورند. اگر از گندم پوست نگرفته استفاده می‌کنید، بهتر است مدت زمان خیساندن را بیشتر کنید. برای حلیم نذری ۱۰۰ نفره که از گندم با پوست استفاده می‌کنید، باید آن‌ها را یک شب تا صبح در آب بگذارید.

بیشتر بخوانید: رسپی قیمه نذری

مرحله دوم: پختن بلغور

در مرحله دوم، بلغور گندم را بپزید. بلغورهای خیسانده شده را در قابلمه بریزید و به اندازه ۲ برابر حجم آن‌ها آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید و منتظر بمانید تا به جوش بیاید.

وقتی محتویات قابلمه به جوش آمد، حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بگذارید بپزد و آب آن تبخیر شود. در حین پختن، بهتر است مداوم هم بزنید تا ته نگیرد.

بیشتر بخوانید: رسپی زرشک پلو با مرغ نذری

مرحله سوم: پختن گوشت

در مرحله سوم، به پختن گوشت‌ها بپردازید. در یک قابلمه مناسب، تکه‌های شسته شده گوشت را قرار دهید و پیازهای نصف شده را روی آن بچینید.

قابلمه گوشت را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب آن را بگذارید. حدود دو ساعت به آن زمان دهید تا گوشت به خوبی بپزد.

مدت زمان پخت گوشت‌ها با هم متفاوت است، پس در این مرحله گوشت را بررسی کنید. اگر نیاز به زمان بیشتری داشت، آن را بپزید تا نرم شود.

بعد از پخت، پیازها را از قابلمه خارج کرده و گوشت را با گوشت‌کوب برقی، میکسر یا مخلوط‌کن، له کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی عدسی نذری

مرحله چهارم: ترکیب کردن مواد حلیم نذری

در مرحله چهارم، بلغورهای پخته شده را نیز با گوشت‌کوب برقی له کنید و به مخلوط داخل قابلمه گوشت اضافه کنید. حالا ۱۰ قاشق غذاخوری روغن حیوانی یا روغن معمولی به محتویات اضافه کنید و مواد را هم بزنید.

اگر مخلوط شما غلیظ بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. قابلمه حلیم را روی حرارت ملایم قرار داده و مدام هم بزنید تا ته نگیرد.

این کار را ادامه دهید تا حلیم کاملاً کشدار و پخته شود. زمانی که حلیم روغن انداخت، یعنی آماده سرو است.

در زمان سرو حلیم، می‌توانید روغن بیشتری به آن اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد. حلیم را زمانی که هنوز گرم است، در ظرف سرو بریزید و با پودر دارچین و کنجد تزیین کنید.

به این سادگی و با ۴ مرحله ساده، حلیم نذری خوشمزه شما برای ۱۰۰ نفر آماده سرو است.

بیشتر بخوانید: رسپی لوبیا پلو نذری برای ۱۰۰ نفر

بیشتر بخوانید: رسپی شیر کاکائو نذری برای ۱۰۰ نفر

۲۰ نکته طلایی و مهم که در پخت حلیم گندم باید بدانید!

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه حلیم گندم اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • اگر شما طرفدار گوشت‌های
  • “““html

    • اگر سفید هستید، می‌توانید مقدار گوشت ذکر شده در دستور را با هر نوع گوشت مرغ یا بوقلمون جایگزین کنید.
    • اگر گوشت در رژیم غذایی شما وجود ندارد، مرحله اضافه کردن گوشت را کنار بگذارید و طبق مراحل بالا پیش بروید تا حلیمی خوشمزه داشته باشید.
    • قبل از استفاده، حتماً بلغور گندم را در آب خیس کنید؛ این کار به پخت سریع‌تر و آماده شدن غذا کمک می‌کند.
    • استفاده از گوشت قرمز با استخوان به کشدار شدن حلیم شما کمک زیادی می‌کند.
    • باید توجه کنید که گوشت را نباید چرخ کنید و باید آن را بعد از پخت له یا ریش ریش کنید.
    • بلغور یعنی گندم پوست گرفته شده؛ اما اگر بلغور ندارید، بعد از پخت گندم، پوست آن را از صافی بگذرانید تا پوست‌هایش جدا شود.
    • اگر وقت کافی برای پخت حلیم ندارید، می‌توانید همه مواد به جز روغن را در زودپز ریخته و بعد از پخت و له کردن مواد، روغن را اضافه کنید.
    • برای طعم بهتر حلیم، می‌توانید از گوشت با دنبه استفاده کنید.
    • بهترین قسمت‌های گوشت گوسفند برای تهیه حلیم، گردن، سر، سینه یا دنده هستند.
    • هر چه مقدار گوشت حلیم بیشتر باشد، حلیم شما کشدارتر خواهد شد.
    • حلیم را می‌توانید با نان‌های سنتی مانند لواش، تافتون، بربری و سنگک سرو کنید.
    • اگر دوست دارید، می‌توانید کمی زعفران به حلیم اضافه کنید تا طعم و ظاهرش زیباتر شود.
    • برای خوشمزه‌تر کردن حلیم، می‌توانید قبل از پخت نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
    • برای طعم و اصالت بیشتر حلیم گندم، چند قطره آب‌اسطوخودوس می‌توانید استفاده کنید.
    • اگر می‌خواهید فیبر حلیم را افزایش دهید، می‌توانید مقدار کمی برنج به آن اضافه کنید.
    • برای تزئین حلیم با رنگ‌های طبیعی، می‌توانید از پودر زعفران، پودر زنجبیل یا پودر دارچینی استفاده کنید.
    • برای طعم بیشتر، می‌توانید قبل از سرو روی حلیم کمی روغن زردچوبه ریخته و مخلوط کنید.
    • اگر می‌خواهید حلیم را چرب‌تر کنید، پس از پخت کمی کره یا روغن داغ به آن اضافه کنید.
    • برای افزودن مزه ملسی به حلیم، بعد از پخت، شکر یا عسل اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
    • اضافه کردن تخم‌مرغ به حلیم، باعث می‌شود حلیم نرم‌تر و خمیری‌تر شود.

    از این‌که تا انتهای این غذای نذری با مجله آشپزی رضیم همراه بودید، سپاسگزاریم و برای شما سلامتی و شادی آرزو می‌کنیم.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل