“`html
خورش گردو بادمجان یک غذای خوشمزه و سنتی سمنانی است که معمولاً با گوشت چرخ کرده درست میشود. این خورش طعمی خاص و لذیذ دارد و میتوانید آن را کنار برنج ایرانی سرو کنید. در این مقاله از مجله رضیم میتوانید طرز تهیه خورشت گردو بادمجان را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه خورش گردو بادمجان سمنانی
برای تهیه این خورش به مواد زیر نیاز دارید:
بادمجان متوسط | ۴ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
گردو | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
آب لیمو ترش تازه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه خورشت گردو بادمجان
برای آماده کردن این غذا، حدود نیم ساعت زمان میبرد و پخت آن حدود ۲ ساعت طول میکشد. در این بخش به مراحل تهیه خورش گردو بادمجان سمنانی پرداخته میشود.
مرحله اول: گردوها را چرخ کنید
ابتدا گردوها را در آسیاب بریزید و خوب آسیاب کنید تا خرد و پودر شوند. باید گردو را مانند خورشت فسنجان آسیاب کنید.
بیشتر بخوانید: روش نگهداری بادمجان سرخ شده در فریزر
بیشتر بخوانید: رسپی آش اسفناج
مرحله دوم: گردوها را در روغن تفت دهید
مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت بگذارید. وقتی که روغن داغ شد، گردوهای پودر شده را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و گردوها را برای چند دقیقه تفت دهید تا روغن آنها خارج شود.
در این مرحله، دقت کنید که گردوها به ته قابلمه نچسبند و آنها را مرتب هم بزنید. سوختن گردوها ممکن است طعم خورش را تلخ کند.
بیشتر بخوانید: رسپی خورشت کدو حلوایی
مرحله سوم: گردوها را بپزید
در این مرحله، ۱ تا ۲ لیوان آب سرد به قابلمه اضافه کنید و بگذارید گردوها با حرارت ملایم بپزند تا روغن آنها خارج شود. اضافه کردن آب سرد به گردوها باعث افزایش روغن آنها میشود.
بیشتر بخوانید: دلمه کدو سبز؛ طعمی که به سفرهتان رنگ و عطر میبخشد
مرحله چهارم: بادمجانها را سرخ کنید
بادمجانها را بشویید و با چاقو یا قاشق کوچک، داخل آنها را به آرامی خالی کنید. میتوانید پوست بادمجانها را به صورت راه راه جدا کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بادمجانها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله پنجم: کوفته قلقلیها را آماده کنید
یکی از پیازها را ریز رنده کنید و به آن آب اضافه کنید…
“““html
آنها را بگیرید. حالا نیمی از گوشت چرخکرده را همراه با کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کنید. مایه گوشتی را با دست خوب ورز دهید تا همه چیز به هم بچسبد.
حالا میتوانید به اندازه یک گردو از این مواد بردارید و آن را به شکل کوفته قلقلی درست کنید. به همین ترتیب همه مواد را آماده کرده و در سینی قرار دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی چلو مرغ با روشی جدید
بیشتر بخوانید: رسپی گردو پلو با گوشت قلقلی
مرحله ششم: کوفته قلقلیها را سرخ کنید
در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی شعله گاز بگذارید تا داغ شود. سپس کوفته قلقلیها را در روغن داغ سرخ کنید و بعد از اینکه آماده شدند، آنها را در یک ظرف بریزید و کنار بگذارید.
مرحله هفتم: پیاز را در روغن سرخ کنید
یک عدد پیاز باقی مانده را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیاز خرد شده را در روغن داغ بریزید و بعد از اینکه کمی نرم شد، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش گردو
مرحله هشتم: گوشت و رب گوجه را به پیاز داغ اضافه کنید
صبر کنید تا پیاز سرخ شده و بوی خامی زردچوبه گرفته شود، سپس بقیه گوشت چرخکرده را به تابه اضافه کنید. چند دقیقه گوشت را با پیاز تفت دهید و بعد رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
مرحله نهم: بادمجانها را با گوشت چرخکرده پر کنید
در این مرحله باید مایه گوشتی که آماده کردهاید را داخل بادمجانها بریزید. سپس بادمجانها را در قابلمهای که گردو در آن در حال جوشیدن است قرار دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی خوراک مرغ با رزماری و زنجبیل
بیشتر بخوانید: رسپی کدو حلوایی پلو شمالی
مرحله دهم: خورشت را آماده کنید
چند دقیقه بعد از اضافه کردن بادمجان به خورشت، میتوانید کوفته قلقلیها را نیز اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و بگذارید خورشت به آرامی بجوشد و جا بیفتد. چون ممکن است خورشت ته بگیرد، بهتر است شعله گاز را خیلی کم کنید و هر از گاهی آن را هم بزنید.
مراقب باشید که هم زدن زیاد باعث له شدن بادمجانها میشود. در پایان، کمی آب لیمو ترش تازه به خورشت اضافه کنید و از طعم این خورشت سمنانی با برنج ایرانی لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: رسپی خورش کاری ژاپنی
نکات و فوت و فنهای تهیه خورشت گردو بادمجان
در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه خورش گردو بادمجان اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
- به جای آب لیمو ترش تازه، میتوانید از رب انار ملس استفاده کنید.
- قبل از سرخ کردن بادمجان، بهتر است آن را چند دقیقه در ترکیب آب و نمک بخوابانید تا تلخی آن گرفته شود.
- به جای رب گوجهفرنگی، میتوانید از پوره گوجهفرنگی نیز استفاده کنید.
- طعم این خورشت شباهت زیادی به خورشت فسنجان دارد، اما مواد آن کاملا متفاوت است.
- بهتر است برای تهیه این خورشت از بادمجان قلمی استفاده کنید.
- اگر عاشق غذاهای تند هستید، میتوانید کمی فلفل قرمز نیز به خورشت اضافه کنید.
“““html
بیشتر بخوانید: دستور پخت کوفته سماق کردی خوشمزه؛ با گوشت مرغ
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به دستور تهیه خورش گردو بادمجان و نکات مهم برای پخت این غذا پرداختهایم. اگر شما هم تجربهای در تهیه این غذا دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.