بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی شله‌ زرد نذری؛ همراه با تزیین و فیلم آموزشی

“`html

شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه ایرانی است که در عیدها و مراسم مذهبی مانند ماه محرم و رمضان آماده می‌شود. در این مطلب از رضیم بلاگ می‌خواهیم طرز تهیه شله زرد نذری را با نکاتی برای خوشمزه‌تر شدن آن توضیح دهیم.

مواد لازم برای تهیه شله زرد نذری برای ۲۰ نفر

برای تهیه شله زرد نذری برای ۲۰ نفر به مواد زیر نیاز دارید:

برنج نیم دانه ۲.۵ پیمانه
شکر ۵ پیمانه
آب ۱۵ پیمانه
کره ۱۰۰ گرم
گلاب ۱.۵ پیمانه
هل به مقدار لازم
پودر ژلاتین ۲.۵ قاشق غذاخوری
زعفران به مقدار لازم
خلال بادام ۲۵۰ گرم

مواد لازم برای تهیه شله زرد نذری برای ۵۰ نفر

برای تهیه شله زرد نذری برای ۵۰ نفر به مواد زیر نیاز دارید:

“““html
برنج نیم دانه ۳.۵ کیلو گرم
شکر ۷ کیلو گرم
آب ۷۵ پیمانه
کره ۳۵۰ گرم
گلاب ۲.۵ پیمانه
هل به مقدار لازم
پودر ژلاتین ۱۳ قاشق غذاخوری
زعفران ۲ مثقال
خلال بادام ۱ کیلوگرم

مواد لازم جهت تهیه شله زرد نذری برای ۱۰۰ نفر

برای تهیه شله زرد نذری برای ۱۰۰ نفر، به مواد زیر نیاز دارید:

برنج نیم دانه ۷ کیلو گرم
شکر ۱۴ کیلو گرم
آب ۳۰-۲۵ لیتر
کره ۱۵۰۰-۱۲۰۰ گرم
گلاب ۵-۶ لیتر
هل به میزان لازم
زعفران ۲ مثقال
خلال بادام ۱ کیلوگرم

مواد لازم جهت تهیه شله زرد نذری برای ۱۵۰ نفر

برای تهیه شله زرد نذری برای ۱۵۰ نفر، به مواد زیر نیاز دارید:

برنج نیم دانه ۳.۵ کیلو گرم
شکر ۷ کیلو گرم
آب ۷۵ پیمانه
کره ۳۵۰ گرم
گلاب ۲.۵ پیمانه
هل به میزان لازم
پودر ژلاتین ۱۳ قاشق غذاخوری
زعفران ۲ مثقال
خلال بادام ۱ کیلوگرم

مراحل تهیه شله زرد نذری

برای تهیه شله زرد نذری، مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول: آماده سازی مواد اولیه

ابتدا برنج را ۲…
“““html

الی ۳ بار با آب سرد بشویید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. اگر زمان کافی برای این کار نداشتید، برنج را از ۶ ساعت قبل در آب بخیسانید. (اگر برنج شما نیم دانه است، ۳ تا ۴ ساعت برای خیساندن برنج کافی است).

مرحله دوم: پخت مواد شله زرد

اکنون هل‌ها را در لیوانی از گلاب قرار دهید و کنار بگذارید. برنج خیسانده شده را در دیگ یا قابلمه بدون درب روی حرارت زیاد قرار دهید تا زمانی که آب برنج به جوش بیاید.

توجه کنید که قبل از اضافه نمودن سایر مواد اولیه، برنج به آرامی باید بپزد تا زمانی که کاملاً چسبناک شود. به طور کلی برنج باید بافتی لطیف و صاف بدون اثری از برنج اصطلاحاً زنده داشته باشد.

توجه: در این مرحله از هم زدن برنج خودداری کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی فرنی

مرحله سوم: اضافه کردن زعفران

بعد از اینکه آب برنج کاملاً خشک شد، زعفران را در سه مرحله به ظرف اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید که در این مرحله از بیم ته گرفتن شله زرد، آب به آن اضافه نکنید. چرا که در مرحله بعدی، شکر اضافه می‌شود و موجب آب انداختن برنج می‌شود.

مرحله چهارم: افزودن شکر

شکر دومین ماده‌ای است که به این نذری اضافه می‌شود. بعد از اضافه کردن شکر و چند قل جوشیدن، هل یا عرق هل را همراه با گلاب در چند مرحله اضافه کنید.

در مرحله بعدی پودر ژلاتین را اضافه نمایید و به خوبی در مواد مخلوط کنید. برای اطمینان از حل شدن آن در مواد، می‌توانید پودر ژلاتین را به روش بن ماری در آب حل کرده و سپس به دسر اضافه کنید.

در صورت تمایل، خلال‌‎های بادام را در گلاب خیسانده و سپس حدود ۲۰ دقیقه قبل از تمام شدن مراحل پخت به شله زرد اضافه نمایید.

بیشتر بخوانید: رسپی آش شله قلمکار نذری برای ۱۰۰ نفر

مرحله آخر: پخت و سرو شله زرد نذری

در پایان، ترکیب به دست آمده را مخلوط کنید تا مواد به خوبی به خورد هم بروند. این ترکیب را به مدت ۱ ساعت با قرار دادن دم کنی روی قابلمه یا دیگ، روی حرارت ملایم قرار دهید.

حالت قالبی این غذا به دلیل پودر ژلاتین است که اگر علاقه‌ای به آن ندارید، کافیست آن را از لیست مواد اولیه خود حذف کنید.

از آن جایی که شله زرد حالت پذیر است، می توانید آن را در قالب‌های کوچک ریخته و حدود ۶ تا ۷ ساعت در یخچال نگه دارید تا کاملاً فرم بگیرد. سپس با خلال پسته، بادام یا دارچین تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی انواع شربت نذری

نکات کلیدی و مهم در تهیه شله زرد نذری

در این بخش قصد داریم به فوت و فن‌هایی که در پخت شله زرد نذری مهم است، بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

  • اضافه کردن کره به برنج مانع از ترک خوردن شله زرد بعد از پخت می‌شود.
  • سعی کنید برای تهیه شله زرد از برنج معطر استفاده کنید.
  • هر چه میزان زعفران بیشتر باشد، طعم و عطر شله زرد بهتر می‌شود.
  • اگر زمان مناسب برای تهیه زعفران رقیق شده دارید، چند تکه یخ را در ظرف زعفران قرار دهید تا به رنگ و عطر مطلوب‌تری برسید.
  • بعد از سرو شله زرد، از تکان دادن ظرف‌ها خودداری کنید؛ چون این کار موجب آب انداختن شله زرد شما می‌شود.
  • هنگام برگرداندن شله زرد قالبی، ابتدا با لبه تیز چاقو شله زرد را از لبه ظرف جدا کنید.
  • برای جلوگیری از ته گرفتن شله زرد، هم زدن در همه مراحل پخت را فراموش نکنید.
  • در صورت تمایل برای جلوگیری از تغییر رنگ شله ‌زرد از عرق هل به‌ جای دانه‌ی هل استفاده نمایید.
  • به طور کلی هنگام تهیه شله زرد، برنج نیم دانه را به هر اندازه‌ای ‌که انتخاب می‌کنید، به اندازه دو برابر آن شکر و ۱۲ برابر آن آب تهیه کنید.
  • زمان پخت و آماده شدن شله زرد نذری در حدود ۳ ساعت است.
  • برای
    “““html
    • برای تزیین این دسر می‌توانید از خلال بادام، خلال پسته و پودر دارچین استفاده کنید.
    • به خاطر داشته باشید که شله زرد را بیشتر از دو روز در یخچال نگه ندارید. ماندن طولانی این دسر در یخچال باعث می‌شود تمام بوهای داخل یخچال را به خود جذب کند.
    • بعضی‌ها شله زرد را گرم دوست دارند و برخی دیگر ترجیح می‌دهند موقع سرو، سرد باشد.

    بیشتر بخوانید: رسپی کاچی

    تزیین شله زرد نذری به همراه ویدئو رسپیی

    بعد از اینکه با طرز تهیه و نکات پخت شله زرد نذری آشنا شدیم، حالا می‌خواهیم درباره تزیین آن صحبت کنیم. با ما باشید.

    • دارچین یکی از مواد رایج برای تزیین شله زرد نذری است. معمولاً از قالب‌های آماده با طرح نام ائمه برای این کار استفاده می‌شود که می‌توانید آنها را از مغازه‌های قنادی تهیه کنید.
    • خلال پسته، بادام و گل سرخ نیز از دیگر مواد تزیینی برای شله زرد هستند. تصاویر زیر نشان‌دهنده روش‌های مختلف تزیین با این مواد هستند.
    • ظروف شله زرد هم می‌توانند به زیبایی میز شما کمک کنند. امروزه انواع مختلفی از ظرف‌های یکبار مصرف موجود است که می‌توانید شله زرد را در آنها سرو کنید.
    • تزیین شله زرد بسته به نوع مهمانی متفاوت است. مثلاً برای نذری‌ها، شله زرد با نمادها و اشکال مذهبی تزیین می‌شود.

    در این بخش می‌توانید ویدئوی تزیین شله زرد نذری را ببینید.

    بیشتر بخوانید: رسپی آش رشته نذری

    ایده‌های تزیین شله زرد نذری

    برای ماه رمضان و محرم می‌توانید شله زرد نذری خود را زیبا تزیین کنید. در این قسمت با ما همراه باشید و چند عکس از تزیین شله زرد ببینید.

    “““html
     
     
     
    در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، به طرز تهیه شله زرد نذری و تمام نکاتی که باید در پخت این خوراکی محبوب رعایت کنید، پرداختیم. شما چه روش‌های دیگری برای تهیه این دسر خوشمزه دارید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
     
     

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل