“`html
لازانیا یکی از غذاهای خوشمزه ایتالیایی است که به صورت ورقهای درست میشود و میتوان آن را با گوشت، مرغ یا حتی سبزیجات و سسهای مختلف تهیه کرد. در این رسپی از مجله رضیم برای شما لازانیای بدون فر با گوشت چرخ کرده را توضیح میدهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه لازانیای بدون فر
برای تهیه لازانیای بدون فر به مواد زیر نیاز داریم:
لازانیای ورقهای | ۲ بسته |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد |
رب گوجهفرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
پوره گوجهفرنگی | نصف پیمانه |
هویج کوچک | ۲ عدد |
فلفل دلمهای سرخ کرده | ۱ عدد |
قارچ سرخ کرده | ۱ پیمانه |
آرد | ۱.۵ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
شیر | ۱.۵ لیوان |
پودر جوز هندی | ۱/۴ قاشق چایخوری |
عصاره گوشت یا مرغ | ۱ عدد |
سیر | ۱ حبه |
پودر سیر | ۱ قاشق چایخوری |
آویشن | ۱ قاشق چایخوری |
اورگانو | ۱ قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
“““html
مراحل تهیه لازانیای بدون فر با گوشت چرخ کرده
برای تهیه این غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده باید مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: تفت دادن پیاز و هویج
برای تهیه لازانیا در ابتدا باید مواد میانی را آماده کنید. برای این کار، پیازها را خرد کرده و در مقدار مناسبی روغن تفت دهید.
وقتی پیازها کمی نرم و شفاف شدند، هویجها را با رنده درشت رنده کنید و به آن اضافه کنید.
ترکیب پیاز و هویج را با حرارت ملایم تفت دهید تا هویجها کمی نرم شوند.
مرحله دوم: اضافه کردن گوشت چرخ کرده
بعد از تفت دادن هویجها، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و با حرارت نسبتا زیاد تفت دهید.
هنگام تفت دادن گوشت، با قاشق به آن ضربه بزنید تا گوشت از هم باز شود و گلوله نشود.
مرحله سوم: افزودن ادویهها
بعد از اینکه کمی گوشتها را هم زدید، ادویهها شامل آویشن، پاپریکا، پودر سیر، اورگانو، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و مجددا تفت دهید.
در این مرحله، ادویههای مخصوص لازانیا و نصف قرص عصاره که پودر کردهاید را نیز به گوشت اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی لازانیا با تخم مرغ
مرحله چهارم: اضافه کردن قارچ و فلفل دلمهای
فلفل دلمهای و قارچ تفت داده شده را به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
سپس رب را نیز به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. بعد پوره گوجهفرنگی را اضافه کرده و هم بزنید.
نکته: در صورت دلخواه میتوانید رب را حذف کرده و از مقدار بیشتری پورهی گوجهفرنگی استفاده کنید.
مرحله پنجم: پخت مواد
برای اینکه سس گوشت خوب بپزد و طعم مواد با هم ترکیب شود، ۱ الی ۱.۵ لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
حرارت را کم کنید تا سس بپزد و جا بیفتد.
بعد از حدود ۱۰ دقیقه، سس گوشت آماده شده را کنار بگذارید تا کمی خنک شود و مراحل بعدی را ادامه دهید.
توجه: دقت کنید که آب سس باید تقریبا کشیده شود و نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد.
مرحله ششم: آماده کردن سس سفید
برای میانهی این لازانیای بدون فر میتوانید از سس سفید نیز استفاده کنید که طعم لازانیا را بهتر میکند.
برای این کار، کره را در قابلمهای نچسب روی حرارت بگذارید تا آب شود.
سپس آرد را به آن اضافه کرده و به مدت ۲-۳ دقیقه با حرارت ملایم آرد را تفت دهید تا بوی خامش گرفته شود. دقت کنید که رنگ آرد تغییر نکند.
بعد از اینکه بوی خامی آرد گرفته شد، شیر به دمای محیط را به آرامی و کم کم اضافه کنید و هم بزنید.
توجه: اضافه کردن شیر باید به صورت تدریجی و در چند مرحله انجام شود تا سس یکدست باقی بماند.
بعد از اضافه کردن همهی شیر، سس را به صورت مداوم هم بزنید تا کم کم غلیظ شود.
“““html
۴ الی ۵ دقیقه و با هم زدن مداوم سس روی حرارت کم غلیظ میشود و در این مرحله طعمدهندهها را به آن اضافه کنید.
برای این کار میتوانید از سیر رنده شده، پودر جوز هندی و مقداری نمک و فلفل استفاده کنید. میتوانید نصف عصاره گوشت را هم به آن اضافه کنید تا سسی خوشمزهتر تهیه کنید.
نکته: اگر عصاره را اضافه کردید، نمک را حذف کنید تا سس شور نشود. وقتی سس به غلظتی شبیه فرنی رسید، آن را از روی حرارت بردارید.
بیشتر بخوانید: رسپی لازانیا با سوسیس و قارچ
مرحله هفتم: آبکش کردن لازانیا
برای تهیه این لازانیا، باید لازانیا را مانند ماکارونی آبکش کنید. برای این کار یک قابلمه پر از آب را روی حرارت بگذارید.
زمانی که آب به جوش آمد، چند قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و لازانیا را داخل آن بگذارید.
لازانیاها را نباید با فشار زیاد داخل قابلمه بگذارید. با حرارت و فشار ملایم، کم کم لازانیاها نرم میشوند و در قابلمه جا میگیرند.
بعد از حدود ۵ دقیقه، لازانیا را آبکش کنید و کمی آب سرد روی آن بریزید.
مرحله هشتم: انتقال لازانیای آبکش شده و مواد به قابلمه
کف قابلمه یا ماهیتابهای نچسب کمی روغن بریزید و ۲ ورق لازانیا را کنار هم کف آن قرار دهید. مقداری پنیر پیتزا روی آن بپاشید و دوباره یک ورق لازانیا روی آن بگذارید.
روی ورق لازانیا این بار از مواد گوشتی بریزید و برای هر لایه حدود ۱ قاشق غذاخوری سس گوشت استفاده کنید.
سپس ۱ قاشق سس سفید روی هر کدام بزنید.
نکته: هنگام ریختن سس و پنیر دقت کنید که سس از لبه بیرون نریزد و آن را به خوبی روی ورقها پخش کنید.
مجدداً یک ورق لازانیا روی هر ردیف قرار دهید و این بار پنیر پیتزا بپاشید.
نکته: میتوانید کمی پنیر پارمزان پودری هم بین لایهها بزنید تا طعم بهتری بگیرد.
سپس یک ورق لازانیا دیگر بگذارید و دوباره لایههای سس گوشت و سس سفید را تکرار کنید.
این کار را تا بالا ادامه دهید و روی لایه آخر مقداری پنیر پیتزا بریزید.
بیشتر بخوانید: با این ترفندهای لازانیای شما خوشمزهتر از همیشه میشود!
مرحله نهم: پخت لازانیای بدون فر
ماهیتابه را با دمکنی روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد و لازانیا بپزد.
بعد از اینکه لازانیا پخته شد، آن را با مقداری پنیر پارمزان تزیین کرده و همراه با سس کچاپ و مخلفات دلخواه سرو کنید.
لازانیا یک غذای بدون برنج و محبوب است. پیشنهاد میکنیم این غذای خوشمزه را طبق رسپی توضیح داده شده در این مطلب از مجله آشپزی رضیم تهیه و نوش جان کنید.