“`html
مربای آلبالو با طعمی ملس که تلفیقی از مزه ترش و شیرین است، یکی از بهترین و محبوبترین مرباهای تابستانی است که میتوان به سادگی در منزل تهیه کرد. در ادامه با رضیم بلاگ همراه شوید تا طرز تهیه این مربا خوشرنگ و پرطرفدار را برای شما توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو
برای تهیه این مربا به مواد زیر نیاز دارید:
آلبالوی بدون هسته | ۱ کیلوگرم |
شکر | ۹۰۰ گرم تا ۱ کیلوگرم |
مراحل تهیه مربای آلبالو
بیایید مرحله به مرحله طرز تهیه مربای آلبالو را با هم بررسی کنیم.
مرحله اول: شستن و هستهگیری آلبالوها
در ابتدا، آلبالوها را بشویید و بگذارید کمی خشک شوند تا آب اضافی آنها گرفته شود. سپس هستههای آلبالو را خارج کنید. برای این کار میتوانید به روشهای هستهگیری آلبالو مراجعه کنید.
برای جدا کردن هسته آلبالو، از روشی که برای شما راحتتر است استفاده کنید. میتوانید با دست آلبالوها را باز کرده و هسته آنها را درآورید یا از ابزارهایی مثل هستهگیر یا چاقو کمک بگیرید. برخی از افراد هم از نی برای خارج کردن هستهها استفاده میکنند.
مرحله دوم: اضافه کردن شکر به آلبالوها
برای اینکه بدانید چه مقدار شکر نیاز دارید، چند آلبالو را بچشید. اگر طعم آنها ترش بود، باید ۱ کیلو شکر استفاده کنید و اگر شیرین یا ملس بود، حدود ۹۰۰ گرم شکر کافی است.
یک قابلمه مناسب بردارید و لایهای نازک از آلبالوهای بدون هسته را درون آن بریزید. سپس کمی شکر روی آنها بپاشید به گونهای که همه آلبالوها را بپوشاند. این کار را تا پایان آلبالوها و شکر تکرار کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی مربای خربزه؛ لطیف و خوشمزه
مرحله سوم: آب انداختن آلبالوها
در این مرحله، یک فنجان آب جوش روی آلبالوها و شکر بریزید و درب قابلمه را ببندید. سپس قابلمه را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا آب اضافی آلبالوها با کمک شکر جدا شود و اصطلاحاً آب بیندازد (برای این مربا از آب اضافی استفاده نمیشود).
بیشتر بخوانید: رسپی مارمالاد آلبالو
مرحله چهارم: حرارت دادن آلبالوها
پس از مدت زمان ذکر شده، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. توجه داشته باشید که در حین پخت، حرارت را کم و زیاد نکنید؛ زیرا این کار موجب طولانیتر شدن زمان پخت و تغییر رنگ مربا میشود.
“““html
وقتی قابلمه را روی حرارت میگذارید، مربا از لبهها شروع به جوشیدن میکند و شکرها آب میشوند. در این مرحله، آلبالوها نیز آب میاندازند. حالا با قاشق به آرامی آلبالوها را از کنارهها به سمت وسط قابلمه بیاورید.
بیشتر بخوانید: رسپی شربت آلبالو
مرحله پنجم: به قوام رسیدن مربای آلبالو
برای تهیه مربا حتما از قابلمهای استفاده کنید که گنجایش مواد دو تا سه برابر را داشته باشد. وقتی مربا شروع به جوشیدن میکند، سطح محتوای قابلمه بالا میآید و ممکن است سرریز شود. پس حتما به این نکته توجه کنید.
برای شفاف شدن مربا، کفهای روی سطح را با قاشق یا هر ابزار مناسب دیگری جدا کنید تا مربای با کیفیتی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: برای خوشرنگ شدن شربت آلبالو چه باید کرد؟
مرحله ششم: تست کردن قوام مربای آلبالو
زمانی که حس کردید شربت مربا به غلظت مناسب رسیده و در حین جدا کردن کف مربا، شیره به حالت فنری از قاشق بالا میآید، یعنی مربا آماده است.
همچنین میتوانید مقداری از شیره مربا را در نعلبکی بریزید و داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس با انگشت از وسط روی شیره بکشید؛ اگر به سرعت به حالت اول برنگشت و کم کم حرکت میکرد، مربای شما به قوام رسیده است.
علاوه بر این میتوانید چند قطره از مربا را بین دو انگشت بررسی کنید؛ اگر چسبنده و کشسان بود، یعنی به قوام مناسب رسیده و باید حرارت را خاموش کنید.
به طور کلی، قوام گرفتن مربا نباید بیشتر از نیم ساعت طول بکشد. اگر بیش از حد بجوشد، رنگ مربا تیره میشود. توجه داشته باشید که غلظت شیره مربا بعد از خنک شدن بیشتر میشود.
بیشتر بخوانید: رسپی آلبالو پلو با مرغ
مرحله هفتم: ریختن مربا در شیشه
بعد از اینکه مربا به قوام رسید و حرارت را خاموش کردید، اجازه دهید مربا در همان قابلمه کاملا سرد شود. سپس آن را به شیشهای کاملا تمیز و خشک منتقل کنید و درب آن را محکم ببندید تا از کپک زدن آن جلوگیری شود.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، رسپی مربای آلبالو را برای شما توضیح دادیم. حتما این مربای خوشمزه را طبق دستور تهیه کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید.