“`html
کباب ترش تابهای یکی از غذاهای خوشمزه و دوستداشتنی است که میتوانید برای شب یلدا آماده کنید و در کنار عزیزانتان میل نمایید. این غذا را میتوان به شیوههای مختلفی درست کرد، اما اگر دنبال یک روش ساده و خوشمزه هستید، این دستور را از دست ندهید. در این مقاله از مجله رضیم، ما به شما طرز تهیه کباب ترش تابهای را آموزش میدهیم تا بتوانید این غذای لذیذ را به بهترین شکل در خانه تهیه کنید.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا گوشت چرخ کرده را با نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز رنده شده مزهدار کنید. خوب ورز دهید و در ته تابه پهن کنید. هر دو طرف کباب را به خوبی سرخ کنید. سپس پیاز رنده شده را تفت دهید تا سبکتر شود.
سپس رب انار، گردو خرد شده و ادویههای دیگر را اضافه کنید تا سس غلیظی به دست آید. این سس را روی کباب بریزید تا طعم ترش و خوشعطر آن بیشتر شود. در نهایت کته یا برنج تازه بپزید و در کنار کباب ترش خوشمزهتان سرو کنید. دستور تهیه این غذای لذیذ را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کباب ترش تابهای
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده | ۱ پیمانه |
دانه انار و خلال پسته | به مقدار دلخواه |
آب | ۱ پیمانه |
روغن مایع | به مقدار لازم |
دستور تهیه کباب ترش تابهای
- مدت زمان آمادهسازی: ۱۵-۲۰ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۲۵-۳۵ دقیقه
- مناسب برای: ۳-۴ نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: رنده کردن پیاز
یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. با رنده ریز آن را رنده کنید.
پوره پیاز را در یک صافی بریزید و آب آن را خوب بگیرید.
مرحله دوم: آمادهسازی مواد کباب تابهای
پیاز آبگرفته، گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در یک کاسه بزرگ بریزید.
تمام مواد را خوب ورز دهید تا یکدست شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مشتی کباب (کباب زردک)
مرحله سوم: پخت اولیه کباب
کمی روغن در تابه نچسب بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. گوشت را با دست در ته تابه پهن کنید.
۷-۸ دقیقه زمان دهید تا یک طرف گوشت خوب سرخ شود. سپس آن را بچرخانید تا طرف دیگر هم طلایی و برشته شود.
پس از سرخ شدن هر دو طرف، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
مرحله چهارم: آمادهسازی سس کباب ترش
در این مرحله…
“““html
پیاز را بشویید و بعد از پوست کندن، آن را به صورت نگینی خرد کنید.
تابه دیگری را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید. سپس پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
در این مرحله، کمی زردچوبه، نمک و فلفل به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله چهارم: افزودن گردو، رب انار و آب
مغز گردو را با چاقو خرد کنید. گردوهای خرد شده را به مخلوط درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی گردوها از بین برود.
رب انار را هم به سس اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
سپس آب را به سس اضافه کنید و ۵-۷ دقیقه صبر کنید تا با حرارت کم سس بپزد و کمی غلیظ شود.
در این مرحله میتوانید به جای آب از آب انار طبیعی هم استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کباب تابهای
مرحله پنجم: پخت کباب تابهای با سس ترش
سس ترش را به کباب تابهای پخته شده اضافه کنید. تابه کباب را روی حرارت کم قرار دهید و درب آن را بزنید.
۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا کباب با سس بپزد و طعم سس به خوبی جذب آن شود.
مرحله ششم: تزیین و سرو غذا
کباب تابهای را در ظرف سرو بریزید و با دانههای انار یا خلال پسته تزیین کنید.
برنج را به صورت کته یا پلو بپزید و در کنار کباب خوشمزهتان سرو کنید.
نکات و فوتوفن های رسپی کباب ترش تابهای
در ادامه چند نکته خوب برای بهتر شدن طعم کباب ترش تابهای ذکر میکنیم. با ما باشید.
- استفاده از گوشت چرخکرده با درصد چربی مناسب باعث میشود کبابها نرم و آبدار شوند.
- اضافه کردن ادویههایی مثل دارچین یا زیره سیاه میتواند طعم کبابها را متفاوت کند.
- اضافه کردن کمی محلول زعفران به سس کباب میتواند عطر و طعم بیشتری به آن ببخشد.
- پیاز آبگیری شده میتواند باعث شود کبابها طعم ملایمتری داشته باشند و هنگام سرخ کردن بهتر شکل خود را حفظ کنند.
- حرارت مناسب هنگام سرخ کردن کمک میکند که کبابها به خوبی پخته شوند بدون اینکه بسوزند.
- استفاده از تابه نچسب مانع چسبیدن کبابها به تابه میشود.
- میتوانید مقداری سماق به مواد کباب اضافه کنید. سماق طعمی ترش و خوشمزه به کبابها میدهد.
امیدواریم که این رسپی از بخش آشپزی رضیم مورد توجه شما قرار گیرد و بتوانید طبق این روش ساده و کامل، کباب ترش تابهای خوشمزهای آماده کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما هم ترفندهایی برای خوشمزهتر کردن این کباب دارید، خوشحال میشویم آنها را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.