بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

رسپی کرفس پلو مجلسی (با گوشت و بدون گوشت)

“`html

کرفس پلو یکی از خوش طعم‌ترین غذاهای ایرانی است که می‌توانید آن را با گوشت تکه‌ای، گوشت چرخ کرده یا حتی بدون گوشت درست کنید. در این مقاله از مجله رضیم شما با دستور تهیه کرفس پلو مجلسی با گوشت و بدون گوشت آشنا خواهید شد.

نگاهی سریع به روش پخت

برای تهیه کرفس پلو مجلسی، ابتدا گوشت و پیاز را در روغن سرخ می‌کنید. سپس مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به مدت یک ساعت بپزد. بعد از آن، کرفس خرد شده را به مخلوط اضافه کنید. وقتی کرفس نرم شد، کمی زعفران اضافه کنید. سپس برنج را آبکش کرده و آن را به صورت لایه‌ای با مواد گوشتی در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کرفس پلوی شما آماده شود. برای جزئیات بیشتر درباره درست کردن این غذا به ۳ روش مختلف، مقاله را تا انتها بخوانید.

رسپی کرفس پلو با گوشت تکه‌ای

  • مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
  • مدت زمان پخت: ۱ تا ۲ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه کرفس پلو مجلسی با گوشت

مواد لازم برای تهیه کرفس پلو مجلسی با گوشت به شرح زیر است:

گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
برنج ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
پیاز ۱ عدد
ساقه کرفس ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
سیر ۳ حبه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۱ تکه
پاپریکا و پودر گل سرخ به مقدار لازم
کره ۵۰ گرم
زرشک ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه کرفس پلو با گوشت تکه‌ای

در ادامه به مراحل تهیه کرفس پلو با گوشت تکه‌ای می‌پردازیم.

مرحله اول: گوشت و پیاز را در روغن سرخ کنید

برای شروع باید پیاز را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. کمی روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازهای خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید. صبر کنید تا پیازها نرم و کمی طلایی شوند. سپس تکه‌های گوشت را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.

بیشتر بخوانید: رسپی زعفران پلو با مرغ 

مرحله دوم: گوشت را بپزید

مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و چوب دارچین به مخلوط اضافه کنید. مواد را چند دقیقه هم بزنید تا عطر ادویه‌ها بلند شود و سپس مقداری آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید…

“““html

گوشت را برای حدود ۲ ساعت بپزید.

مرحله سوم: گوشت را از قابلمه خارج کنید

پس از اینکه گوشت کاملاً پخته شد، کمی نمک به آن بیفزایید. سپس تکه‌های گوشت را با قاشق یا چنگال از قابلمه بیرون بیاورید. این کار بخاطر این است که برای پخت کرفس‌ها فضای بیشتری ایجاد شود و از اضافه شدن آب بیشتر به قابلمه جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: رسپی اسفناج پلو با رب انار

مرحله چهارم: کرفس‌ها را بپزید

کرفس‌ها را خرد کنید و به قابلمه‌ای که آب گوشت دارد اضافه کنید. درب قابلمه را روی آن بگذارید و بگذارید کرفس‌ها خوب بپزند.

مرحله پنجم: گوشت و زعفران را به قابلمه اضافه کنید

بعد از اینکه کرفس‌ها پختند، دوباره گوشت را به قابلمه برگردانید. حالا می‌توانید کمی زعفران دم‌کرده به مواد اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا آب مواد کاملاً تبخیر شود.

بیشتر بخوانید: رسپی گل کلم پلو + ترفند و نکات

مرحله ششم: برنج را آبکش کنید

برنج را بشویید و برای نیم ساعت تا یک ساعت در آب بخیسانید. سپس یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و کمی نمک به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، برنج خیسانده شده را به آن اضافه کنید. برنج را حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه با آب بجوشانید و وقتی کمی پخته شد و قد کشید، آن را آبکش کنید.

مرحله هفتم: مواد کرفس پلو را ترکیب کنید

برای تهیه کرفس پلو، کمی روغن در ماهیتابه بریزید و برای ته‌دیگ، مقداری برنج زعفرانی در کف قابلمه بریزید. سپس یک لایه برنج روی ته‌دیگ بریزید و کمی پودر گل سرخ و زعفران به آن اضافه کنید. حالا یک لایه از مواد گوشتی را اضافه کرده و دوباره برنج و مواد گوشتی را تا تمام شدن مواد در قابلمه بچینید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورشت کرفس

مرحله هشتم: کرفس پلو را آماده کنید

مقداری کره آب‌شده روی برنج بریزید و سپس قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید. وقتی در قابلمه بخار ایجاد شد، شعله را کم کنید و اجازه دهید کرفس پلو با حرارت ملایم بپزد و آماده شود.

مرحله نهم: کرفس پلو را سرو کنید

کمی روغن در یک ماهیتابه کوچک بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زرشک‌های شسته شده را به مدت چند دقیقه در آن تفت دهید. در آخر، برنج را در دیس مورد نظر بریزید و با زرشک تزیین کنید. غذای شما آماده است و می‌توانید از طعم آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: بهترین روش فریز کردن کرفس با ماندگاری طولانی

بیشتر بخوانید: رسپی هویج پلوی مجلسی با ته‌دیگ هویج

رسپی کرفس پلو مجلسی با گوشت چرخ کرده

  • مدت زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقه
  • مدت زمان پخت: ۱ تا ۱.۵ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۴ نفر

مواد لازم جهت تهیه کرفس پلو با گوشت قلقلی

مواد لازم برای تهیه کرفس پلو با گوشت قلقلی به شرح زیر است:

“““html

گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
برنج ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
ساقه کرفس ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
سیر ۳ حبه
زعفران دم‌کرده ۲ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۱ تکه
پاپریکا و پودر گل سرخ به مقدار لازم
کره ۵۰ گرم
زرشک ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه کرفس پلو با گوشت چرخ کرده

برای تهیه کرفس پلو با گوشت چرخ کرده مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا باید گوشت چرخ کرده، پیاز خرد شده، سیر و ادویه‌ها را با هم ترکیب کنید و چند دقیقه ورز دهید.
  2. گوشت‌ها را به شکل کوفته‌های کوچک درآورید. مقداری کره در ماهیتابه بریزید و آن را گرم کنید.
  3. کوفته‌ها را در روغن سرخ کنید و سپس آنها را کنار بگذارید. کرفس‌های خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند و سپس رب گوجه را اضافه کنید.
  4. در این مرحله، گوشت‌های قلقلی را به ماهیتابه اضافه کنید و یک پیمانه آب نیز به آن بزنید.
  5. برنج را آبکش کنید و سپس برنج و مواد گوشتی را به صورت لایه‌ای در قابلمه بریزید.
  6. در انتها درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید کرفس پلوی شما به آرامی بپزد.

بیشتر بخوانید: رسپی عدس پلو مجلسی؛ با گوشت و کشمش

رسپی کرفس پلو بدون گوشت

  • مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
  • مدت زمان پخت: ۱ تا ۱/۵ ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد نفرات: ۳ نفر

مواد لازم برای تهیه کرفس پلو بدون گوشت

مواد لازم برای تهیه کرفس پلو بدون گوشت به شرح زیر است:

کرفس خرد شده ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
برنج ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
هویج ۲ عدد
پیاز ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
ادویه کاری ۱ قاشق چای‌خوری

رسپی کرفس پلو بدون گوشت

رسپی…
“““html

کرفس پلو بدون گوشت شامل مراحل زیر است:

  1. در روش تهیه کرفس پلو گیاهی و بدون گوشت، ابتدا کرفس و هویج را خرد کرده و بخارپز یا آب پز کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و سپس کرفس و هویج آبپز شده را به مدت ۱۰ دقیقه در روغن تفت دهید.
  2. سپس سبزیجات را از روغن خارج کنید. پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و در ماهیتابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا طلایی شود.
  3. بعد از آن، مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری به پیاز اضافه کنید.
  4. مقداری رب گوجه به ماهیتابه اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید. سپس کرفس و هویج را به سایر مواد اضافه کنید.
  5. یک فنجان آب جوش به مواد اضافه کنید و بگذارید برای ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت بپزند.
  6. برنج را آبکش کنید و سپس همراه با موادی که آماده کرده‌اید، به صورت لایه‌ای در قابلمه بریزید.
  7. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید برنج دم بکشد و آماده شود.

بیشتر بخوانید: رسپی لوبیا پلو مجلسی + نکات و ترفند

بیشتر بخوانید: رسپی باقالی پلو با ماهیچه مجلسی

نکات و فوت و فن‌های تهیه کرفس پلو مجلسی

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه کرفس پلو مجلسی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

  • برای طعم‌دار کردن این غذا می‌توانید از مقداری پودر لیمو عمانی یا سماق استفاده کنید.
  • اگر خواستید کرفس پلو با مرغ درست کنید، می‌توانید گوشت را حذف کنید و از تکه‌های مرغ استفاده کنید.
  • اگر سیر در دسترس ندارید، می‌توانید به جای آن از پودر سیر استفاده کنید.
  • بهتر است در تهیه این غذا از ساقه کرفس به همراه برگ‌های آن استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی هویج پلو با مرغ 

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به ۳ روش برای تهیه کرفس پلو مجلسی با گوشت تکه‌ای، گوشت چرخ کرده و بدون گوشت اشاره شد. اگر تجربه‌ای در درست کردن انواع کرفس پلو دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل