“`html
گردو پلو با کشمش و مرغ، یک ترکیب عالی از طعمهای خوشمزه و عطر خوشایند است که هر کسی را وسوسه میکند. این غذا یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که میتوانید به سادگی در خانه با مواد اولیه قابل دسترسی درست کنید. در این مقاله از مجله رضیم، روش تهیه این غذای لذیذ را مرحله به مرحله برای شما توضیح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه گردو پلو با کشمش و مرغ
مواد لازم برای تهیه گردو پلو با کشمش و مرغ به شرح زیر است:
برنج | ۳ پیمانه |
سینه مرغ | ۱ عدد |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
مغز گردو | ۲۵۰ گرم |
کره | ۲۵ گرم |
برگ بو | ۱ عدد |
کشمش پلویی | ۱/۲ پیمانه |
زرشک | ۱/۴ پیمانه |
محلول زعفران | به مقدار لازم |
دارچین | ۱/۴ قاشق چایخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه گردو پلو با کشمش و مرغ
- مدت زمان آمادهسازی و پخت این غذا ۴۰ تا ۵۰ دقیقه است.
- مواد گفته شده برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و شما میتوانید با توجه به نیاز خود مقدار مواد را کم یا زیاد کنید.
- تهیه این غذا کمی زمانبر است و در سطح متوسط قرار دارد.
بیشتر بخوانید: روشهای ساده و سریع برای بو دادن گردو در خانه
مرحله اول: آمادهسازی مرغ
مرغ را بشویید و به قطعات دلخواه برش دهید. سپس، تابه را روی حرارت متوسط قرار داده و کمی روغن درون آن بریزید.
تکههای مرغ را در تابه تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند.
بیشتر بخوانید: رسپی کباب تابهای دو رنگ
بیشتر بخوانید: رسپی گردو پلو همدانی با مرغ
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید، سپس به شکل نگینی خرد کنید.
پیازهای خرد شده را به مرغ اضافه کرده و تفت دهید تا پیازها نرم و طلایی شوند.
بیشتر بخوانید: رسپی بادمجان کبابی به ۳ روش: گاز، فر و منقل + نکات
مرحله سوم: افزودن ادویهها و پخت مرغ
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به مرغ اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویهها بلند شود. سپس، برگ بو را به مخلوط اضافه کنید.
حالا مقداری آب جوش به مرغ اضافه کنید تا روی مرغ را بپوشاند و اجازه دهید مرغ به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت با حرارت کم بپزد.
بیشتر
“““html
بخوانید: رسپی قیسی پلو تبریزی
مرحله چهارم: آماده سازی کشمش و زرشک
مغز گردو را با چاقو یا آسیاب خرد کنید.
کشمش و زرشک را با آب ولرم بشویید و کنار بگذارید.
در یک تابه دیگر، کره را بریزید و تابه را روی حرارت بگذارید.
گردو خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی گردو از بین برود.
سپس کشمش و زرشک را به گردو اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کشمش و زرشک کمی پف کنند.
توجه داشته باشید که زرشک خیلی زود میسوزد و رنگش تغییر میکند. بنابراین، حرارت را کم نگهدارید.
حرارت را خاموش کنید و مقداری زعفران دمکرده و دارچین به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
اگر دوست دارید گردو پلو شما شیرینتر باشد، میتوانید کمی شکر به مواد تفتدهی اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کباب کوبیده توری
بیشتر بخوانید: رسپی شوید پلو با مرغ
مرحله پنجم: آماده سازی برنج
برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
برنج خیس خورده را آبکشی کنید و در قابلمه مناسب بریزید.
مقداری آب جوش به برنج اضافه کنید (به ازای هر پیمانه برنج، ۱.۵ پیمانه آب) و اجازه دهید برنج به جوش بیاید.
وقتی آب برنج کشیده شد، دمکنی را روی قابلمه بگذارید و به مدت ۳۰-۳۵ دقیقه برنج را دم کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی شاه توت پلو با گوشت قلقلی
مرحله ششم: تزیین و سرو غذا
مرغ پخته شده را از آب خارج کرده و ریش ریش کنید.
برنج دمکشیده را در دیس بکشید و مرغ ریش ریش شده و مواد تفتداده شده را روی آن بریزید.
برای تزیین گردو پلو میتوانید از خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی کته لاپلو گنگ
با انجام این مراحل ساده، میتوانید یک گردو پلو خوشمزه و مجلسی تهیه کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید. ما امیدواریم که این رسپی از مجله آشپزی رضیم برای شما جالب باشد و شما هم طبق این روش، این غذای خوشمزه را درست کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.