بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

سبزی گوشت و لوبیا چیست و چه خواصی دارد ؟ (مرحله به مرحله)

“`html

سبزی مخصوص گوشت و لوبیا

سبزی گوشت و لوبیا موضوع ماست. این غذا که به زبان محلی به آن گوشدالوبیا می‌گویند، یکی از غذاهای سنتی اصفهانی است که به روش خاصی در قابلمه‌های مسی پخت می‌شود.

بهتر است برای تهیه این غذا از گوشت گوسفند قسمت دنده استفاده کنید. برای پخت این غذا از سبزیجاتی مانند تره، جعفری و شنبلیله به همراه لوبیا سفید یا قرمز، برنج، پیاز و ادویه استفاده می‌شود. این غذا ظاهری شبیه به حلیم دارد.

معمولاً این غذا را با نان و ترشی سرو می‌کنند.

اگر به‌جای لوبیا از نخود اصفهانی استفاده شود، به آن گوشت و نخود یا یخنی نخود می‌گویند.

سبزی گوشت و لوبیا شامل چه سبزی‌هایی است؟

1. سبزی گوشت و لوبیا: تره

یکی از سبزی‌های گوشت و لوبیا تره است. خوردن “تره” به پایین آوردن چربی خون و رفع یبوست کمک زیادی می‌کند، اثرات ضد میکروبی دارد و برای درمان هموروئید بسیار مفید است.

تره همچنین به رفع یبوست کمک می‌کند و در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات و روده مؤثر است. وقتی تره را خرد کنید، می‌تواند به تسکین درد و سوزش بواسیر کمک کند.

تره سرشار از منیزیم است و در مشکلات پروستات توصیه می‌شود. همچنین به هضم غذا کمک کرده، ضد یبوست و مفید در کنترل نقرس است. به علاوه، تره خاصیت ضدعفونی‌کنندگی روده‌ها و ادرارآوری دارد که برای درمان روماتیسم و بیماری‌های کبدی نیز مؤثر است. با این حال، باید در مصرف تره احتیاط کنید زیرا ممکن است موجب سردرد شود.

2. سبزی گوشت و لوبیا: جعفری

جعفری یک ماده ادرارآور است و در کنترل بیماری‌هایی مانند سنگ کلیه، عفونت‌های دستگاه ادراری و سنگ کیسه صفرا استفاده می‌شود. ریشه جعفری برای درمان سنگ کلیه بسیار مفید است.

اضافه کردن جعفری به آب جوش و نوشیدن آن به عنوان یک پاک‌کننده طبیعی برای بدن مؤثر است. جعفری همچنین به کاهش اسپاسم‌های پس از زایمان کمک کرده و در درمان عفونت‌های ادراری و مشکلات معده کارآمد است.

می‌توانید یک قاشق سوپ‌خوری از برگ جعفری خرد شده یا مقدار کمی از ریشه آن را در نیم لیتر آب جوشانده و به عنوان داروی ادرارآور و درمان ورم، التهاب کلیه و مثانه استفاده کنید.

جعفری به دلیل داشتن فیبر، به کاهش تجمع چربی‌ها کمک می‌کند. این سبزی خوشبو همچنین کنترل اشتها را به همراه دارد؛ بنابراین اگر به دنبال کاهش وزن هستید، بهتر است جعفری را به غذاها و سالادهای خود اضافه کنید.

کالری جعفری: 100 گرم جعفری پخته و خام چقدر کالری دارد؟

3. سبزی گوشت و لوبیا: شنبلیله

شنبلیله می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. تحقیقات نشان داده که مصرف شنبلیله میزان وزن و چربی خون را در موش‌ها پایین می‌آورد.

همچنین در یک آزمایش با ۲۴ بیمار دیابتی، مشاهده شد که مصرف چای شنبلیله باعث کاهش قند خون آن‌ها شده است.

شنبلیله همچنین به مهار آنزیم‌هایی که قند را به گلوکز تبدیل می‌کند، کمک کرده و غلظت قند خون را کاهش می‌دهد.

شنبلیله حاوی موکلیاژ است که طعمی خوب دارد و…

“““html

به عنوان یک مرطوب‌کننده برای پوست‌های خشک استفاده می‌شود.

استفاده از کرم پوستی که حاوی عصاره تخم شنبلیله است، بر روی پوست صورت ۱۱ نفر در مدت شش هفته نشان داد که با مصرف شنبلیله، رطوبت پوست افزایش یافته و ملانین (رنگدانه‌ای که باعث ایجاد لکه‌های تیره می‌شود) کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، شنبلیله از آسیب‌های پوستی ناشی از قرار گرفتن در برابر نور خورشید جلوگیری می‌کند. آب و روغن شنبلیله به سرعت بهبود زخم‌ها کمک کرده و تولید و رشد پوست جدید را افزایش می‌دهند.

دستور تهیه گوشت و لوبیا

برای تهیه این غذا برای سه نفر، به دو و نیم تا سه ساعت زمان و مواد زیر نیاز خواهید داشت:

مواد لازم برای پخت گوشت و لوبیای اصفهانی:

  • گوشت بی‌استخوان ۲۵۰ گرم
  • قلوه‌گاه ۲۵۰ گرم
  • سبزی ۵۰۰ گرم
  • لوبیا سفید یا قرمز یک لیوان پر
  • برنج خرده یک استکان
  • سیب‌زمینی یک عدد متوسط
  • نمک و زردچوبه به میزان لازم

مراحل تهیه گوشت و لوبیا اصفهانی:

ابتدا سبزی‌ها را تمیز کرده و به خوبی بشویید. می‌توانید از ضدعفونی‌کننده میوه و سبزیجات استفاده کنید. سبزی‌ها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. نیازی به خرد کردن زیاد سبزی‌ها نیست، زیرا بعد از پخت، همراه با سایر مواد کوبیده خواهند شد.

گوشت و قلوه‌گاه را بشویید و خرد کنید. سپس آن‌ها را در آبکش قرار دهید تا آب اضافی‌شان گرفته شود. لوبیا را که چند ساعت خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کرده‌اید، در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود.

حالا سبزی، گوشت و لوبیا سفید یا قرمز را در قابلمه بریزید و ۶ تا ۸ لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار داده و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. درب آن را بگذارید تا بپزد.

زمانی که گوشت و لوبیا کاملاً پخته شدند، آب برنج را دور ریخته و برنج را به قابلمه اضافه کنید. سیب‌زمینی را پوست گرفته و به غذا اضافه کنید. وقتی تمام مواد خوب پخته شدند، نمک را اضافه کرده و بعد از چند دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید.

آب غذا را جدا کرده و کنار بگذارید، سپس بقیه غذا را با گوشت‌کوب کاملاً له کنید. حالا گوشت و لوبیا را در ظرف بکشید و آب غذا را جداگانه در کاسه سرو کنید.

این غذای سنتی معمولاً با نان سرو می‌شود. می‌توانید در کنار آن از ترشی استفاده کنید تا سفره‌ای کاملاً سنتی داشته باشید.

دستور تهیه گوشت و لوبیای اصفهانی، غذایی سنتی و خوشمزه از نصف جهان

سبزی دلمه برگ مو چیست و چه خواصی دارد؟

فوت و فن‌های سرخ کردن سبزی: چگونه سبزی را سرخ کنیم؟

سبزی کولی غورابیج: دستور تهیه کولی غورابیج گیلانی

سبزی مخصوص اشکنه: دستور تهیه اشکنه خوزستانی

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل