بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

طبع میوه بلوبری سرد است یا گرم؟ (2 نکته مهم)

“`html

بلوبری یکی از میوه‌های محبوب دنیاست. در گذشته، تهیه این میوه در ایران بسیار دشوار بود؛ ولی امروز می‌توانید آن را در اکثر فروشگاه‌های بزرگ و هایپرمارکت‌ها پیدا کنید. همچنین نوشیدنی و ژله بلوبری هم به فراوانی در بازار موجود است و بدون شک شما بارها طعم خوشمزه آن‌ها را امتحان کرده‌اید.

اما سؤالی که ممکن است در ذهن شما باشد این است که آیا این میوه خاصیت گرمی دارد یا خاصیت سردی؟ در اینجا بررسی می‌کنیم که آیا بلوبری گرم است یا سرد و همچنین به خواص علمی این میوه نگاهی خواهیم انداخت. مطمئناً آشنایی با ویژگی‌ها و فواید بلوبری برای شما جالب خواهد بود.

آیا بلوبری سرد است یا گرم؟

شاید تصور کنید که بررسی دماهای مواد غذایی فقط در طب سنتی ایرانی یافت می‌شود؛ اما ممکن است جالب باشد بدانید که تحقیقات در اروپا و آمریکا نیز به نوعی به طبع بلوبری پرداخته‌اند. اگر بخواهید به‌طور خلاصه بگوییم، باید گفت که بلوبری دارای طبع سرد و خشک است.

علاوه بر طب سنتی، تحقیقات علمی نیز نشان می‌دهد که خوردن بلوبری می‌تواند دمای بدن را پایین بیاورد. این میوه و همچنین میوه‌های مشابه خانواده توت‌ها (Berries) دارای موادی به نام آلکالاین هستند. به زبان ساده، این ماده می‌تواند انرژی سردی را در بدن تولید کند و دمای بدن را کاهش دهد. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بلوبری نیز به تقویت این خاصیت کمک می‌کنند.

مزه بلوبری چگونه است؟

حال که می‌دانیم طبع بلوبری سرد و خشک است و مصرف آن می‌تواند ما را خنک کند، خوب است که کمی درباره مزه آن نیز صحبت کنیم. افرادی که هنوز این میوه را امتحان نکرده‌اند، باید بدانند که مزه بلوبری معمولاً شیرین است و حس اسیدی و تیز روی زبان به جا می‌گذارد.

هر چه بلوبری رسیده‌تر باشد، مزه‌اش شیرین‌تر خواهد بود؛ شیرینی آبمیوه بلوبری نیز از خود میوه بیشتر است. بلوبری‌های کال یا نیمه‌رسیده مزه‌ای ترش و کمی گس دارند که به همین دلیل می‌توان از آن‌ها در تهیه نوشیدنی‌های ترش استفاده کرد.

مُصلح بلوبری چیست؟

با توجه به اینکه طبع بلوبری سرد است، متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند که هنگام مصرف آن یا بعد از آن از مواد غذایی مصلح استفاده کنید. مصلح به معنای خوراکی است که می‌تواند طبع خوراکی دیگری را متعادل کند. برای مصلح بلوبری، می‌توانید از عسل استفاده کنید یا از سایر خوراکی‌هایی با طبع گرم به جای عسل بهره بگیرید.

خواص و فواید بلوبری

اکنون که با طبع بلوبری و مصلح و مزه آن آشنا شدیم، می‌خواهیم به خواص این میوه بپردازیم. بلوبری یکی از میوه‌های بسیار مفید است و می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی ما داشته باشد. نوشیدنی بلوبری می‌تواند بهترین راه برای بهره‌مندی از خواص این میوه باشد.

از ویژگی‌های بلوبری که به‌طور علمی تأیید شده، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آنتی‌اکسیدان بسیار بالا

میزان آنتی‌اکسیدان در بلوبری بسیار بالاست. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند از سلول‌های بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کنند. به عبارتی دیگر، مصرف بلوبری می‌تواند از ابتلا به سرطان جلوگیری کند و همچنین روند پیری را کند کند.

کنترل سطح کلسترول در بدن

اگر به فکر سلامت قلب و عروق خود هستید، نباید فواید بلوبری را فراموش کنید. آنتی‌اکسیدان و پتاسیم موجود در این میوه می‌تواند به کاهش سطح کلسترول کمک کرده و در نتیجه سلامت قلب شما را تضمین کند. تحقیقات علمی زیادی این موضوع را تأیید کرده‌اند.

کمک به کاهش فشارخون

افرادی که دارای فشارخون بالا هستند نیز می‌توانند بلوبری را در برنامه غذایی خود بگنجانند. مصرف روزانه این میوه (حدود 50 گرم در روز) می‌تواند به تدریج فشارخون را کاهش دهد و خطر بروز سکته را به‌شدت کاهش دهد.

کمک به افزایش حافظه

تحقیقات دیگری که درباره فواید بلوبری انجام شده‌اند…

“`

تحقیقات نشان داده‌اند که بلوبری می‌تواند به بهبود سلامت مغز و ذهن کمک کرده و مشکلات حافظه را کاهش دهد. مطالعات علمی نشان می‌دهند که اگر روزانه بلوبری مصرف کنیم، می‌توانیم روند پیری مغز را تا ۲.۵ سال به تأخیر بیندازیم. همچنین مصرف این میوه در کودکان می‌تواند هوش آن‌ها را افزایش دهد.

کاهش خطر ابتلا به دیابت

بلوبری حاوی ماده‌ای به نام آنتوسیانین است که رنگ این میوه را نیز به آن می‌دهد. آنتوسیانین از خانواده مواد شیمیایی به نام فلاوونیدها می‌باشد و مصرف آن می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کند و علائم این بیماری را نیز کاهش دهد.

سؤالات متداول

بلوبری چه مقدار کالری دارد؟

هر پیمانه بلوبری (حدود 150 گرم) تنها حدود 84 کالری دارد. به همین دلیل می‌تواند یک گزینه خوب برای رژیم غذایی کاهش وزن باشد.

بلوبری چه مواد مغذی مهمی دارد؟

بلوبری سرشار از فیبر است و به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. همچنین این میوه مقدار زیادی ویتامین C، ویتامین K و منگنز نیز دارد.

بهترین روش مصرف بلوبری چیست؟

بهترین راه برای بهره‌برداری از فواید بلوبری، خوردن میوه تازه آن است. همچنین می‌توانید از آب‌میوه یا اسموتی‌های بلوبری نیز استفاده کنید.

منبع: عالیس

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل