“`html
همه چیز درباره برنج سیاه
برنج قهوهای و برنج سفید از پرطرفدارترین انواع برنج هستند، اما برنج سیاه که یک دانه قدیمی محسوب میشود و بیشتر از سایر برنجها مفید است، به اندازه کافی شناخته شده نیست. این برنج حاوی آنتیاکسیدانهایی است که به مبارزه با بیماریهای قلبی کمک میکند، دارای خواص ضد التهابی است و فیبر غذایی زیادی دارد. برنج سیاه میتواند از چاقی، دیابت و سرطان پیشگیری کند.
این نوع برنج قرنها تنها در دست چینیها بود و بعداً در سایر مناطق آسیا نیز مورد استفاده قرار گرفت. امروزه برنج سیاه در اروپا، آمریکا و استرالیا نیز موجود است، چرا که مردم به مزایای فوقالعاده آن پی بردهاند.
یک وعده غذایی از برنج سیاه حاوی 160 کالری است و مقدار بالایی از آن را فلاونوئیدها تشکیل میدهند. این برنج منبع خوبی از فیبرهای مهم، مواد معدنی همچون آهن و مس و حتی پروتئین است. تنها پوست خارجی این دانه یکی از بالاترین سطح آنتیاکسیدانها را دارد.
مقایسه انواع برنج
در هر 100 گرم از این برنجها، ویتامینها و مواد معدنی زیر وجود دارد:
- برنج سفید: 6.8 پروتئین؛ 1.2 آهن و 0.6 فیبر.
- برنج قهوهای: 7.9 پروتئین؛ 2.2 آهن و 2.8 فیبر.
- برنج قرمز: 7.0 پروتئین؛ 5.5 آهن و 2.0 فیبر.
- برنج سیاه: 8.5 پروتئین؛ 3.5 آهن؛ 4.9 فیبر و بالاترین میزان آنتیاکسیدانها در میان انواع برنج.
دستور تهیه برنج سیاه
برنج سیاه یکی از انواع برنجهای رنگی است. این نوع برنج دارای مزایای مختلفی است و طعم ملایم و نابی دارد که شبیه برنج قهوهای است.
برنج سیاه نیاز به پخت طولانیمدت از یک تا چند ساعت دارد. اگر قبل از پخت برنج را خیس کنید، زمان پخت آن کاهش مییابد. به طور کلی، قبل از خیس کردن، ابتدا برنج را تمیز کنید و سپس با چند فنجان آب خیس کنید.
بعد از یک ساعت، برنج را در آب جوش به مدت لازم بپزید و در حین پخت دانهها را امتحان کنید تا ببینید نرم شدهاند یا خیر. وقتی برنج به بافت دلخواه شما رسید، آن را آبکش کنید.
برنج سیاه مناسب برای طبخ چه غذاهایی است؟
- تهیه دسرهای سنتی چینی
- تهیه فرنی
- کیک برنج سیاه یا نان
- نودل
- تهیه سوپ
- اضافه کردن به سالاد
سوالات متداول در مورد برنج سیاه:
آیا برنج سیاه سالمتر است؟
اگرچه برنج سیاه به اندازه سایر انواع برنج رایج نیست، اما بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی را دارد و پروتئین بیشتری نسبت به برنج قهوهای دارد. به همین ترتیب، خوردن آن ممکن است فواید سلامتی زیادی از جمله تقویت سلامت چشم و قلب، محافظت از بدن در برابر برخی سرطانها و کمک به کاهش وزن داشته باشد.
چرا برنج سیاه اینقدر گران است؟
چگونه برنج سیاه میخورید؟
برنج سیاه را میتوانید به روش برنج سفید یا قهوهای به عنوان غذای جانبی سرو کنید. این برنج پایهای عالی برای کاسههای سبزیجات و سالادهای غلات فراهم میکند و در بوریتو و بستهبندی نیز خوشمزه است. چون برنج سیاه بهطور طبیعی چسبنده است، برای سوشی بسیار مناسب است.
آیا برنج سیاه طعم خوبی دارد؟
برنج سیاه طعم خوشمزه، مغزدار و بو داده دارد که از جهاتی شبیه برنج قهوهای است.
آیا برنج سیاه آرسنیک دارد؟
شایان ذکر است که مانند برنج قهوهای، برنج سیاه نیز اگر در خاک آلوده رشد کند، ممکن است حاوی آرسنیک باشد.
“““html
برنجی که از مناطق خاصی مانند آرکانزاس، تگزاس، لوئیزیانا و چین کشت میشود، ممکن است آرسنیک بیشتری داشته باشد. برای ایمنی بیشتر، بهتر است برنج را با مقدار بیشتری آب بپزید، چون آرسنیک در آب حل میشود.
آیا برنج سیاه برای کلیهها مفید است؟
برنج سیاه به خاطر خاصیتهای آنتیاکسیدانی و ضد التهابیای که دارد، میتواند از کبد و کلیهها در برابر آسیبها محافظت کند.
آیا برنج سیاه نیاز به شستشو دارد؟
برنج را نشویید، چون لایه بیرونی آن حاوی آنتیاکسیدانهایی است که ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند. برنج را به آرامی بپزید؛ وقتی آب آن جوش آمد، درب قابلمه را بگذارید تا برنج آب را جذب کند. اجازه دهید بخار هم به مدت 10 دقیقه بعد از پختن روی حرارت بماند.
آیا برنج سیاه سرشار از کربوهیدرات است؟
هر فنجان برنج سیاه پخته شده، حاوی 34 گرم کربوهیدرات است. بافت آن خاص و گاهی بعد از پخت رنگ بنفش میگیرد. این برنج غنی از فیبر، آهن و پروتئین است و معمولاً در دسرها استفاده میشود، زیرا بعضی از انواع آن کمی شیرین هستند. میتوانید با برنج سیاه در غذاهای مختلف خلاقیت به خرج بدهید.
آیا میتوانم برنج سیاه را در پلوپز بپزم؟
برنج را آبکش کرده و به پلوپز اضافه کنید. به ازای هر فنجان برنج سیاه، 1 و ۳/۴ فنجان آب یا مایع اضافه کنید. اگر پلوپز شما حالت برنج قهوهای دارد، از آن استفاده کنید. برنج پخته شده را میتوان تا 5-7 روز در یخچال نگهداری کرد.
آیا برنج سیاه ضد التهاب است؟
برنج سیاه به خاطر ترکیبات شیمیایی زیادی که دارد، به عنوان یک عامل ضد التهاب شناخته میشود و برای بسیاری از اقدامات مفید برای بدن موثر است.