بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

غذای شب عید در شهرهای مختلف ایران (مرحله به مرحله)

“`html

غذاهای مخصوص شب عید نوروز در شهرهای مختلف ایران

با نزدیک شدن به نوروز، اکثر خانواده‌های ایرانی در حال آماده‌سازی برای استقبال از سال جدید هستند. آن‌ها به دقت آداب و رسوم را اجرا می‌کنند تا سال نو را خوش‌یمن و مبارک کنند. در روزهای آخر سال، بعد از اینکه خانه‌ها تمیز و خریدها انجام شد، خانواده‌ها شروع به چیدن سفره هفت سین می‌کنند و آماده می‌شوند تا سال جدید را با هم جشن بگیرند. یکی از رسوم مهم نوروز، غذای شب عید است که باید از قبل برای آن آماده شوند. واقعاً می‌توان گفت شب عید برای بسیاری از مردم دنیا یک شب ویژه و متفاوت است. ما ایرانیان هم برای این شب غذاهای خاصی تهیه می‌کنیم و بر اساس باورهای قدیمی، این غذاها بی‌دلیل نیستند و در انتخاب آن‌ها حکمت خاصی نهفته است.

غذای شب عید: سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای محبوب و شناخته‌شده ایرانیان، به ویژه در سال‌های اخیر است. بیشتر ایرانی‌ها این غذا را برای شب عید آماده می‌کنند. طبق باور قدیمی‌ها، ماهی نماینده داستان حضرت سلیمان است و به همین دلیل خوردن آن به ما کمک می‌کند تا حقیقت را بیشتر درک کنیم. همچنین، در باورهای دیگر، ماهی نماد حیات است و برنج در کنار آن برکت و سبزی نشانه زایش و برکت را به همراه دارد. به همین خاطر، این غذا در بسیاری از خانواده‌های ایرانی، چه در داخل کشور و چه در خارج، رواج دارد. بعضی از خانواده‌ها مانند مردم زنجان، ماهی را با رشته پلو یا زعفران‌پلو می‌خورند و برخی دیگر آن را با کوکو یا خورش‌های محلی سرو می‌کنند.


غذای شب عید: رشته پلو

خوردن رشته پلو در مناطقی از ایران مانند آذربایجان، کرمانشاه و اراک مرسوم است. قدیمی‌ها با این عقیده که با خوردن رشته پلو می‌توانند بهتر سرنوشت خود را در سال جدید رقم بزنند، این غذا را برای شب عید انتخاب می‌کردند. هنوز هم بخصوص در شب عید، برخی از ایرانیان آش رشته یا رشته پلو می‌پزند و این رسم به باورهای قدیمی برمی‌گردد. رشته پلو یکی از خوشمزه‌ترین پلوهای مخلوط است و شامل رشته پلویی، کشمش پلویی و برنج و زعفران است.


غذای شب عید: کوکو سبزی

در گذشته، برخی از ایرانیان برای شب عید کوکو سبزی درست می‌کردند و هنوز هم برخی از خانواده‌ها آن را در کنار سبزی پلو ماهی سرو می‌کنند. قدیمی‌ها بر این باور بودند که با خوردن کوکو، دیگر به دنبال اشیایی که در خانه تکانی گم شده اند نمی‌گردیم و به اصطلاح “کو…کو” نمی‌کنیم. شاید استفاده از سبزی به عنوان نماد طراوت و تازگی هم دلیل دیگری برای تهیه این غذا باشد.


“““html

غذای شب عید: دلمه

پخت دلمه به عنوان غذای ویژه شب عید در بین آذربایجانی‌ها رایج است. آن‌ها اعتقاد دارند که با خوردن دلمه می‌توانند به آرزوهای خود در سال جدید برسند. دلمه از برگ‌های مو درست می‌شود و درون آن سبزیجات معطر، گوشت و برنج قرار دارد که به شکلی زیبا در برگ‌های مو پیچیده می‌شود.


غذای شب عید: کوفته محلی

مردم استان چهارمحال بختیاری در شب عید، کوفته محلی را تهیه می‌کنند. این کوفته از گوشت گوساله، برنج و سبزیجات معطر درست می‌شود و طرفداران زیادی در بین مردم این استان و برخی از مردم کرمانشاه دارد.


غذای شب عید: خورش سبزی

خورش سبزی در برخی از مناطق ایران به ویژه شهرهای کوهستانی یک غذای محبوب شب عید محسوب می‌شود. این مردم به خوردن خورش سبزی اعتقاد دارند و باور دارند که این کار به آن‌ها سالی خوب و سرشار از خوشی می‌دهد.


غذای شب عید: ترشی تره با ماهی

مردم گیلان در سفره شب عید خود ماهی دارند، اما آن را با ترشی تره که یک غذای خوشمزه گیلانی است، می‌خورند. این غذا با سبزی‌های معطر، سیر و تخم مرغ درست می‌شود و در کنار برنج و ماهی، سفره شب عید برخی از گیلانی‌ها را تشکیل می‌دهد.


غذای شب عید: سبزی پلو با ماهی و ته چین

مردم مازندران در شب عید، ماهی شکم‌پر را تهیه می‌کنند که با انواع سبزی‌های معطر پر می‌شود. این ماهی خوشمزه همراه با ته چین و سبزی پلو سرو می‌شود.


غذای شب عید: آبگوشت و کوفته

غذای محبوب شب عید در همدان نوعی آبگوشت و کوفته است. برای تهیه این کوفته از خرما، گردو، آلو، پیاز سرخ شده، ادویه‌های معطر و تخم‌مرغ استفاده می‌شود.

“““html

می شود.


غذای شب عید: کلم پلو

این غذا در شیراز خیلی طرفدار دارد. شیرازی‌ها برای شب عید کلم پلو درست می‌کنند و برای تهیه این غذای خوشمزه از برنج، کلم، کوفته قلقلی و سبزی‌های معطر استفاده می‌کنند.

آداب و رسوم عید نوروز در اصفهان

آداب و رسوم مردم آبادان در ایام نوروز

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل