بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

غذای کم کربوهیدرات یا کم چرب ، کدام بهتر است؟ (2 نکته مهم)

آیا غذاهای کم کربوهیدرات سالم‌تر از غذاهای کم چرب هستند؟

غذاهای کم کربوهیدرات بهترند یا غذاهای کم چرب؟ اگر شما به دنبال کاهش وزن هستید، نباید به طور افراطی از این دو نوع غذا استفاده کنید. تحقیقات نشان می‌دهد که کاهش وزن ساده نیست و نیاز به کاهش قابل توجهی در مصرف گروه‌های غذایی خاص دارد.

این موضوع که شما در چه شرایطی هستید، مهم است و بدنتان به کدام نوع رژیم نیاز دارد؟

شاید وقتی تصمیم به کاهش وزن گرفتید، در انتخاب رژیم غذایی خود دچار شک و تردید بوده‌اید. مشخص نیست که کدام رژیم بهتر است. اما تحقیقات جدید به دنبال ارائه پاسخ‌هایی به این سؤال هستند. بر اساس تحقیقاتی که در فوریه 2018 در مجله JAMA منتشر شد، مشخص شده است که افرادی که پس از انجام رژیم غذای کم‌چربی یا کم‌کربوهیدرات، فقط بعد از یک سال، 11.6 و 13.2 پوند وزن کم کرده‌اند. محققان می‌گویند این اختلاف وزن مهم نیست، پس دلیل آن چیست؟

کدام رژیم غذایی بهتر است: کم‌چرب یا کم کربوهیدرات؟

چگونه این تحقیقات انجام شد؟

دانشمندان بر روی 609 مرد و زن مبتلا به اضافه وزن مطالعه کردند. در طول یک سال، هر شرکت‌کننده در 22 جلسه ثبت‌نام شده تحت نظر متخصصان تغذیه شرکت کرد که هدف آن‌ها آموزش روش‌های سالم برای مصرف کم‌چربی یا کم‌کربوهیدرات بود.

هر دو گروه به مدت دو ماه با محدود کردن مصرف چربی و کربوهیدرات به 20 گرم در روز شروع کردند. سپس کمی چربی یا کربوهیدرات به رژیم غذا اضافه کردند تا به سطحی که احساس می‌کردند مناسب است، برسند.

اگر به دنبال کاهش وزن هستید، چرا این نتایج مهم است؟

چون مطالعات قبلی نشان داده که افرادی که وزن زیادی را در رژیم‌های مختلف از دست می‌دهند، این رژیم غذایی برای همه کار نمی‌کند – محققان در تلاشند تا مشخص کنند آیا ژنتیک یا ترشح انسولین افراد می‌تواند موفقیت یک رژیم غذایی را پیش‌بینی کند.

کریستوفر گاردنر، استاد پزشکی دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا می‌گوید: “ما در حال تلاش برای تعیین تنوع پاسخ‌ها در هر رژیم هستیم، نه اینکه یک رژیم غذایی را به عنوان بهترین رژیم شناسایی کنیم.” یافته‌ها نشان می‌دهد که نه ژنتیک و نه ترشح انسولین تأثیری بر نتایج نداشته است.

نکته جالب این است که محققان به شرکت‌کنندگان توصیه کردند غذا بخورند. در حالی که به نظر می‌رسید رژیم‌های کم‌چربی و کم‌کربوهیدرات دو روش کاملاً متفاوت غذا خوردن هستند، اما همه شرکت‌کنندگان یکی از اهداف مشترک را دنبال کردند: خوردن بیشتر سبزیجات و کاهش مصرف شکر اضافه، آرد تصفیه شده و چربی‌های ترانس.

در این تحقیق بر کیفیت غذا تأکید شد و به آن‌ها توصیه شد که بیشتر در خانه غذا بپزند. در حالی که گروه‌ها نمی‌دانستند چه مقدار کالری مصرف می‌کنند، هر فرد روزانه 500 تا 600 کالری دریافت می‌کرد. با توجه به این که میزان مصرف کربوهیدرات و چربی برای هر فرد متفاوت است، یافته‌ها نشان می‌دهد که میزان چربی و کربوهیدرات ممکن است برای یک نفر مؤثر باشد، اما برای دیگری نه. عوامل زیادی در این تفاوت دخالت دارند.

دکتر گاردنر می‌گوید: عادت‌ها، رفتارها و سبک زندگی شخصی بر کاهش وزن تأثیر دارد. هیچ رژیم غذایی کاملا مناسبی برای همه وجود ندارد.

گاردنر می‌گوید: در حال حاضر، من فکر می‌کنم رژیم غذایی باید با نوع ژنوتیپ یا نوع متابولیسم فرد تطابق داشته باشد. دانستن اطلاعات کافی درباره بدن خود و انتقال این اطلاعات به مشاور تغذیه بسیار مهم است.

برخی افراد ممکن است با خوردن بعضی غذاها وزن بیشتری کم کنند و با ورزش خاصی خیلی سریع‌تر به وزن ایده‌آل برسند. این موضوع در افراد مختلف متفاوت است. بنابراین به یاد داشته باشید که مشاوره با پزشک یکی از عوامل کلیدی در داشتن بدنی سالم و فعال است.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل