قیساوا چیست؟
به گزارش رضیم: قیساوا یکی از صبحانههای خوشمزه و سالم است که با مواد مغذی و انرژیزا مانند خرما، تخم مرغ، گردو و… تهیه میشود و میتواند روز پرنشاطی برای شما رقم بزند. این خوراکی خوش طعم و گرم را میتوان به ویژه در فصل سرد سال تهیه کرده و از عطر و طعم آن لذت برد. قیساوا همچنین برای کودکان بسیار مقوی است و میتوانید به راحتی و سریع در خانه آن را درست کنید. اگر میخواهید خواص این صبحانه را دو برابر کنید، میتوانید به جای آب از شیر استفاده کنید.
قیساوا به طور سنتی در دو نوع تهیه میشود: قیساوا خرما و قیساوا قیسی. در واقع نام قیساوا از قیسی گرفته شده است. این خوراک معمولاً در سه وعده غذایی استفاده میشود: در وعده صبحانه با نان، در ناهار با برنج و در شام همراه با گردو. همچنین قیساوا به عنوان یک دسر سالم در ماه رمضان، مهمان سفرههای افطار میشود. اگر قیساوا بدون تخممرغ تهیه شود، به صورت مربا سرو میشود و اگر تخممرغ به آن اضافه شود، تبدیل به خاگینه شیرین و یک وعده غذایی کامل خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه قیساوا خرما
- خرما 150 – 300 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- گردوی خرد شده 5 یا 6 قاشق غذاخوری
- پودر هل ½ قاشق چای خوری
- پودر دارچین 1/8 قاشق چای خوری
- پودر گل سرخ ½ قاشق چای خوری
- کره 150 گرم
- کنجد و پسته برای تزیین
دستور تهیه قیساوا خرما
ابتدا هسته خرما را جدا کرده و آن را پوست بگیرید. سپس خرما را با نصف استکان آب در قابلمه قرار دهید و روی حرارت ملایم بپزید و با چنگال آنها را له کنید. تخممرغها را با چنگال هم بزنید تا یکدست شود. تابهای را روی شعله ملایم قرار داده و کره را در آن ذوب کنید. سپس خرماهای پخته شده را به تابه اضافه کنید. دیگر مواد به جز تخممرغ را نیز به تابه اضافه کرده و مخلوط کنید. تخممرغ را هم به تابه اضافه کرده و اجازه دهید که تمام مواد خوب بپزند. اگر میخواهید قیساوا را با شیر تهیه کنید، میتوانید در هنگام هم زدن تخممرغها کمی شیر هم به آن اضافه کنید.
مواد لازم قیساوا زردآلو
- قیسی 15 عدد
- کره 25 گرم
- شکر 1 قاشق
- زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
- گردو به مقدار دلخواه
دستور تهیه قیساوا زردآلو
برای تهیه قیساوا زردآلو، حتماً از زردآلوهایی که در آفتاب خشک شده استفاده کنید. زردآلوهای خشک شده با گوگرد در مغازهها طعم غذا را خراب میکنند. قیسی را با یک لیوان آب به مدت نیم ساعت بپزید و سپس شکر و زعفران را به آن اضافه کنید. وقتی کمی آب باقی ماند کره را اضافه کرده و بگذارید تا کره جذب قیسی شود. سپس سرو کرده و با گردو تزیین کنید. اگر میخواهید قیساوا زردآلو را برای صبحانه تهیه کنید، میتوانید از تخممرغ نیز در اینجا استفاده کنید.
مواد لازم قیساوا قیسی
- قیسی 10 عدد
- شیره انگور 1/3 پیمانه
- کره 50 گرم
- آب ½ پیمانه
- گردو و پسته برای تزیین
دستور تهیه قیساوا قیسی
قیسی را با کمی آب روی حرارت ملایم بپزید، اما مراقب باشید که له نشود. کمی کره اضافه کرده و تفت دهید. سپس شیره انگور را اضافه کرده و با حرارت ملایم بجوشانید تا طعم شیره به قیسی برود. در انتها قیساوا را با گردو و پسته تزیین کنید. اگر میخواهید از این دسر برای صبحانه استفاده کنید، میتوانید 2 عدد تخممرغ هم به آن اضافه کنید.
مواد لازم قیساوای کدو حلوایی
- کدو حلوایی 400 گرم
- کره 60 گرم (¼ پیمانه)
- آب 125 میلیلیتر (½ پیمانه)
- شکر 130 گرم (⅔ پیمانه)
- زعفران دم کرده 15 میلیلیتر (1 قاشق سوپخوری)
- گردوی خرد شده 60 گرم (½ پیمانه)
- دارچین 6 گرم (1 قاشق سوپخوری)
دستور تهیه قیساوای کدو حلوایی
کدو حلوایی را پوست کنده و به شکل مکعبی خرد کنید. کره را در تابه بریزید و کدو حلوایی را با حرارت ملایم تفت دهید. سپس آب را اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا کدو حلوایی بپزد. بعد از پخت، با چنگال آنها را له کنید. شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا حل شود. زعفران دم کرده و گردو خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید و تابه را از روی حرارت بردارید. مقداری دارچین به مواد اضافه کرده و در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته و گردو تزیین کنید. اگر دوست دارید، به جای شکر 50 گرم عسل را بعد از خارج کردن مواد از روی حرارت اضافه کنید.