“`html
مجله رضیم | غذاهایی با طبع گرم و غذاهایی با طبع سرد برای بدنهای متفاوتی مناسب هستند. بدن هر فرد به برخی غذاها واکنش خاصی نشان میدهد. مثلاً شاید شنیده باشید که فردی با خوردن یک خیار احساس سردی میکند، در حالی که دیگری با خوردن مویز احساس گرما میکند. این موضوع نشاندهنده ارتباط بین نوع غذاها و مزاج ماست، که اگر به آن توجه نشود، میتواند باعث بروز بیماری شود. در این مقاله فهرستی از غذاهای سردمزاج و گرم مزاج را برای شما آماده کردهایم.
لیست غذا ها و میوه های طبع گرم
لیست غذا ها و میوه های طبع سرد
1- قورمه سبزی : گرم
۲- قیمه : گرم
۳- فسنجان : گرم
۴- بادمجان : گرم
۵- کدو : سرد
۶- آلو اسفناج : سرد
۷- کرفس : گرم
۸- بامیه : سرد
۹- ریواس : سرد
۱۰- مرغ ترش : سرد
۱۱- کته : معتدل روبه سرد
۱۲- پلو : معندل روبه سرد
۱۳- سبزی پلو : گرم
۱۴- باقلا پلو : سرد
۱۵- زرشک پلو : سرد
۱۶- آلبالو پلو : سرد
۱۷- لوبیا پلو : سرد
۱۸- کلم پلو : سرد
۱۹- رشته پلو : سرد
۲۰- دم پختک : گرم
۲۱- نخود اب :گرم
۲۲- عدس پلو : سرد
۲۳- مرصع پلو : گرم
۲۴- شیرین پلو : گرم
۲۵- ماش پلو : سرد
۲۶- استانبولی :سرد
۲۷- ته چین :معتدل
۲۸- کوفته تبریزی : معتدل
۲۹- کوفته ریزه : گرم
۳۰- کوفته برنجی : سرد
۳۰- کوفته برنجی : سرد
۳۱- تاس کباب : گرم
۳۲- کوکو سبزی : گرم
۳۳- کوکو سیب زمینی : سرد
۳۴- کتلت : سرد
۳۵- شامی :گرم
۳۶- آش رشته : معتدل
۳۷- آش ساده : سرد
۳۸- آش دوغ : سرد
۳۹- آش شعله قلم کار : گرم
۴۰-اشکنه : گرم
۴۱- کله جوش : معتدل به گرم
۴۲- آبگوشت : گرم
۴۳- سوپ جو : سرد
۴۴- سوپ رشته فرنگی : سرد
۴۵- شیر برنج : سرد
۴۶- فرنی : معتدل
۴۷- شله زرد : معتدل
۴۸- آش شلغم : معتدل
۴۹- سوپ شیر : سرد
۵۰- نرگسی : معتدل
۵۱- عدسی : سرد
۵۲- آش اوماج : سرد
۵۳- سمنو : گرم
۵۴- کاچی : گرم
۵۵- کباب کوبیده : گرم
۵۶- کباب ترکی : سرد
۵۷- ژامبون گوشت : سرد
۵۸- رامبون مرغ : سرد
۵۹- سوسیس کالباس : سرد
۶۰- جوجه کباب : سرد
۶۱- کباب برگ : گرم
۶۲- بریانی : گرم
۶۳- همبر گر : سرد
۶۴- فلافل ذرت : سرد
۶۵- فلافل نخود : گرم
۶۶- چیپس : سرد
۶۷- کشک بادنجان(کشک زیاد): سرد
۶۸- حلیم گندم : گرم
۶۹- حلیم بادنجان : سرد
۷۰- میرزا قاسمی : سرد
۷۱- الویه : سرد
۷۲- ماکارونی : سرد
۷۳- لازانیا : سرد
۷۴- املت با گوجه : سرد
۷۵- دلمه برگ مو : معتدل
۷۶- دلمه،فلفل،گوجه : سرد
۷۷- دلمه بادنجان : گرم
۷۸- خوراک لوبیا سبز : سرد
۷۹- خوراک لوبیا قرمز
۸۰- املت با فلفل سبزو فارچ : سرد
۸۱- بورانی : سرد
۸۲- جغورب
غور : معتدل
۸۳- بافلا قاتق : سرد
۸۴- حلوا : گرم
۸۵- خرمالو : گرما
۸۶- لبو : گرم
۸۷- بستنی سنتی : معتدل روبه گرم
۸۹- بستنی میوه ای : معتدل روبه سرد
۹۰- فالوده : سرد
۹۱- ماءالشعیر ساده : سرد
۹۲- ماءشعیر میوه ای : سرد
۹۳- نوشابه های گازدار : سرد
۹۴- سالاد کاهو خیار گوجه : سرد
۹۵- سوهان : گرم
۹۶- ارده باشیره انگور : گرم
۹۷- ارده با عسل : گرم
۹۸- نیمروی پیاز تخم مرغ : گرم
۹۹- فسنجان بادام : گرم
۱۰۰- خورش به : گرم
۱۰۱- قلیه ماهی : گرم
۱۰۲- خوراک قارچ : سرد
۱۰۳- رنگیینک : گرم
۱۰۴- زیره پلو : معتدل
۱۰۵- آب دوغ خیار : سرد
۱۰۶- کله جوش:معتدل روبه گرم وخشک
۱۰۷- خوراک کنگر : گرم وخشک
۱۰۸- خوراک کدوحلوائی : گرم
۱۰۹- ژله : سرد
۱۱۰- نسکافه : سرد
۱۱۱- پشمک : معتل روبه گرم
۱۱۲- باقلوا : گرم
۱۱۳- گز : گرم
۱۱۴- قطاب : گرم
۱۱۵- نان شیرمال : معتدل
میوه ها و دانه های گرم و تر
انجیر، انگور، بادام زمینی، بادام شیرین، بادام کوهی، به، تخم خربزه، انواع توت ها، خربزه، هویج، سیب، شلغم، کدو، کنجد، گلاب، لوبیا قرمز، آناناس از
“““html
میوهها معمولاً گرم و تر هستند.
میوهها و دانههای گرم و خشک
میوهها و دانههایی مثل انبه، بادام کاغذی، بادمجان، تخم شربتی، بولاغ اوتی، پرتقال، پسته، پونه، پیاز، پیه (دمبه)، ترب، تره، جعفری، دینارویه، چای، خردلها، خرما، خرمالو، دارچین، روغن، ریحان، زردچوبه، زعفران، زنجبیل، زنیان، زیتون، زیره سیاه، سیر، شنبلیله، فلفل، فندق، کرفس، کشمش انگور سیاه، کلم، کنگر، گردو، گل سرخ، لپه، مرزه، موسیر، موم عسل، نارگیل، نخود، نعناع، عرق بهار نارنج، هل، جزء این دسته محسوب میشوند.
میوهها و دانههای معتدل
میوهها و دانههای دیگری مانند برگ ز، برنج، تمشک، چغندر، عدس، عناب، گرمک، گندم، قهوه، کاسنی، کاهو و موز جزو این گروه هستند.
میوهها و دانههای سرد و تر
اسفناج، آلو، انار، باقلا، بالنگ، بامیه، خرفه، پنیر، خیار، دوغ، زردآلو، کدو (تخم)، کدو حلوایی، گلابی و هلو جزء این دسته به شمار میآیند.
میوه و دانههای سرد و خشک
میوهها و دانههایی مانند ارزن، ازگیل، انار ترش، تمبر هندی، جو، ذرت، ریواس، زرشک، سرکه، سنجد، شاه بلوط، گشنیز، گیلاس، لیمو امانی، لیمو ترش، لیمو شیرین، ماش، نارنج، نشاسته و ولیک در این دسته قرار دارند.
طبع آناناس
طبع آناناس گرم و تر است. این میوه از دسته مواد غذایی سرد و تر است و حاوی بروملین میباشد. به همین دلیل جزو بهترین و مقویترین میوهها به حساب میآید. آناناس باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و به خاطر پتاسیمش، برای افرادی که فشار خون دارند توصیه میشود.
طبع هندوانه
طبع هندوانه سرد و تر است. هندوانه خواص زیادی دارد، از جمله اینکه برای جلوگیری از استفراغ و تهوع خوب است. مخصوصاً برای کسانی که در تابستان به گرمازدگی دچار میشوند، نوشیدن آب هندوانه با کمی گلاب بسیار مفید است. همچنین بدن را ضدعفونی کرده و رودهها را پاکسازی میکند.
طبع پرتقال
طبع پرتقال گرم و خشک است.
این میوه برای کسانی که مزاجشان سرد و تر است، مناسب نیست. این افراد بهتر است بعد از خوردن پرتقال چند عدد خرما یا عسل مصرف کنند تا دچار مشکل گوارشی نشوند.
کسانی که مزاج سرد و خشک دارند، باید از پرتقال شیرین استفاده کنند. طبع پرتقال ترش به سردی تمایل دارد و برای افراد با مزاج سرد و خشک توصیه نمیشود.
پرتقال برای افرادی که طبع گرم دارند، مناسب است.
بیشتر بخوانید:
اگر این مطلب براتون مفید بود، با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن از ما حمایت کنید. نظرات، پیشنهادات و موضوعاتی که میخواهید دربارهشان مقاله بنویسیم را از طریق قسمت دیدگاهها برای ما ارسال کنید.
سایت رضیم
“`