آرش نجفی، کارشناسی در زمینه تغذیه، درباره رژیم غذایی بعد از عمل آپاندیس توضیحاتی ارائه داد. او گفت که اگر عمل آپاندیس بدون مشکل خاصی انجام شده باشد، فرد باید ابتدا تا شش ساعت چیزی نخورده و سپس چهار مرحلهی مختلف غذایی را دنبال کند: مایعات صاف، سوپ کامل، رژیم غذایی نرم و رژیم غذایی پرکالری و پروتئینی.
نجفی ادامه داد: اولین مرحله رژیم، مایعات صاف است که شامل سوپهای صاف شده میشود و بعد از آن، فرد میتواند به سوپ کامل برود.
به گفته این کارشناس، مرحله بعدی رژیم نرم است که شامل غذاهای نرم، مانند فرنی، شله زرد و چلو ماهیچه میباشد. از آنجا که فرد برای مدتی غذایی دریافت نکرده است، باید از رژیم پرکالری و پروتئینی استفاده کند که شامل گوشت قرمز و سفید، تخممرغ و شیر است. همچنین میتواند از مکملهایی مثل شیرخشک برای افزایش پروتئین استفاده کند. برای افزایش کالری میتوان از خامه و کره هم بهره برد.
نکات تغذیهای بعد از عمل آپاندیس
این کارشناس تغذیه گفت که ممکن است فرد بعد از عمل، دچار تب شود و در اینصورت توصیه میشود بیشتر مایعات مصرف کند.
نجفی اضافه کرد: چون این عمل مقداری زخم در بدن ایجاد میکند، فرد باید برای ترمیم زخم از مواد حاوی روی، ویتامین C، ویتامین A و ویتامین K استفاده کند. این ویتامینها میتوانند از طریق میوهجات، گوجهفرنگی، کلم، فلفل، ماست پروبیوتیک، گوشت، ماهی و لبنیات تأمین شوند.
نجفی افزود: در بعضی از موارد ممکن است پزشک داروهای ملین تجویز کند. در این صورت، مصرف فیبر باید به گونهای تنظیم شود که نه یبوست ایجاد کند و نه نفخ. زیرا نفخ برای فردی که عمل آپاندیس کرده است، مضر است.
او همچنین تأکید کرد که این افراد باید حتماً آنتیبیوتیک مصرف کنند. باید توجه داشت که برخی آنتیبیوتیکها ممکن است با مواد غذایی، از جمله کلسیم، تداخل داشته باشند.
این کارشناس تغذیه معتقد است که این روند معمولاً بیشتر از دو یا سه روز طول نخواهد کشید و بعد از آن فرد دیگر محدودیت غذایی ندارد.
منبع:ای پسند