“`html
غذاهای معروف جمهوری چک
1. سیویچکوا نا اسمیته (Svíčková na smetaně)
سیویچکوا نا اسمیته یکی از محبوبترین غذاها در پراگ است. در این غذا، گوشت راسته گوسفند با سبزیجاتی مانند هویچ، پیاز و کرفس پخته میشود. آن را با خامه و دامپینگ که نوعی خمیر پر شده است، سرو میکنند.
2. پالاچینکی (Palačinky)
پالاچینکی یا پنکیک یکی از غذاهای معروف در پراگ است. این پنکیکهای نازک شبیه کرپهای فرانسوی هستند و میتوان آنها را با مربا، میوه یا آجیل پر کرد. همچنین میتوانید با گوشت یا پنیر میل کنید. در زمان کریسمس، این خوراکی طرفداران زیادی پیدا میکند.
3. تردلنیک(Tredelnik)
تردلنیک یک شیرینی سنتی پیچپیچی است که معمولاً گرم سرو میشود. این شیرینی با شکر و دارچین پوشیده شده و بر روی سیخ کبابی برشته میشود.
4. وِپشو-کِنِدلو-زِلو
این غذا شامل گوشت کبابی، پودینگ نان و کلم تفت داده شده است. مردم پراگ این غذا را خیلی دوست دارند و از نظر مغذی بودن بسیار مناسب است.
5. چِلِبیچکی (Chlebíčky)
چلبیچکی یک نوع ساندویچ باز است و برای صبحانه و ناهار مناسب است. این غذا معمولاً در مهمانیها سرو میشود و انواع ترکیبهای مختلف مانند تخممرغ و ژامبون در آن استفاده میشود.
6. گولاش (Guláš)
این غذا اصالتاً مجارستانی است، اما در جمهوری چک یکی از غذاهای اصلی محسوب میشود. گولاش چکی معمولاً گوشت بزرگتر و سبزیجات کمتری دارد و معمولاً همراه با پودینگ نان سرو میشود.
7. گریلوانه کلوباسی (Grilovane Klobasy)
گریلوانه کلوباسی یا سوسیس سرخ شده یکی از غذاهای سریع و خوشمزه است که میتوان در پراگ خورد. سوسیس را سرخ میکنند و میتوان آن را با سسهای مختلف میل کرد. در میدان Wenceslas و اطراف میدان Old Town غرفههای بسیاری برای آن وجود دارد.
“““html
گریلوانه کلوباسی می فروشند.
8. کولاچ (kolač)
کولاچ نوعی شیرینی است که با مارمالات، آجیل یا پنیر شیرین درست میشود. بسیاری از خانوادههای چک دستور تهیه مخصوص به خود را دارند که از نسلهای قبل به آنها رسیده است. این شیرینی خوشمزه در هر نانوایی و مغازهای پیدا میشود، اما ما نانوایی Pekárna Kabát را به شما پیشنهاد میکنیم که در نقاط مختلف شهر شعبه دارد.
ریشه این شیرینی به دسرهایی برمیگردد که در عروسیها در اروپای مرکزی (چک) سرو میشد و امروزه محبوبیت زیادی در آمریکا پیدا کرده است.
9. اسمازنی سیر (Smazeny syr)
این غذا یکی از خوراکیهای خیابانی معروف شهر است که به نوعی طعم موزارلا را به یاد میآورد. اسمازنی سیر شامل پنیر سرخشده در خمیر آرد، تخممرغ و آرد سوخاری است و معمولاً با سیبزمینی، سس مایونز و سس تارتار سرو میشود. پنیرهای استفادهشده معمولاً ادام، امانتال یا هرملین هستند که نوعی پنیر نرم با طعم مخصوص جمهوری چک میباشند. شما میتوانید این غذا را ساده میل کنید یا بین دو تکه نان بگذارید و به راحتی با دستان خود بخورید.
10. کلافوتیس گیلاس (clafoutis bublanin)
کلافوتیس گیلاس نوعی کیک است که به دلیل خمیر نرم و میوههایی که درون آن وجود دارد، به آن کیک حبابدار میگویند. این میانوعده محبوب در پراگ با کره، تخممرغ، شکر، آرد، پوست لیمو و کمی وانیل تهیه میشود. میوههای تازه بر اساس فصل قبل از پخت به آن اضافه میشود: گیلاس، زغالاخته و توتفرنگی از محبوبترینها هستند، اما میتوان از زردآلو، آلو، گلابی و سیب نیز استفاده کرد.