فرق گردو ایرانی و خارجی
گردو یکی از خوراکیهای محبوب و خوشمزه است که بین همهی افراد طرفداران زیادی دارد و خواص بسیار زیادی نیز دارد. گردو جزو محصولات پر مصرف است و به همین دلیل در انواع غذاها استفاده میشود.
اما در چند سال اخیر، متاسفانه به دلیل واردات زیاد محصولات از کشورهای دیگر، بازار گردو هم تحت تاثیر قرار گرفته و گردوهای خارجی به بازار آمدهاند در حالی که ما خودمان تولید زیادی داریم.
چطور گردو ایرانی را از گردو خارجی تشخیص دهیم
همانطور که میدانید، کشاورزی در ایران هنوز به صورت سنتی انجام میشود و به همین بهانه، یکی از راههای تشخیص گردو ایرانی از گردو خارجی، به رنگ پوست چوب گردو و همچنین طعم و مزه مغز آن بستگی دارد.
پوست چوب گردوی خارجی
پوست چوب گردوی خارجی رنگ روشنتری دارد و متمایل به زرد است و بیشتر از چین وارد میشود. پوست چوب گردوی ایرانی رنگی تیرهتر و متمایل به قهوهای روشن دارد.
اندازه پوست گردوی خارجی
همانطور که گفتیم، کشت محصولات ایرانی به روش سنتی است و یکی دیگر از راههای تشخیص گردوی خارجی از ایرانی، اندازه و یکدست بودن گردوهای خارجی است. گردوهای خارجی معمولاً بزرگتر از گردوهای ایرانی هستند که به این صورت قابل تشخیصاند.
البته این به معنی بهتر بودن این محصولات نیست. به دلیل تغییراتی که در ژنهای این محصولات ایجاد میشود تا محصول بیشتری برداشت شود، این گردوهای خارجی ارگانیک نیستند و ممکن است خواص خود را از دست بدهند و حتی مضراتی داشته باشند که در ادامه بیشتر دربارهاش صحبت خواهیم کرد.
تفاوت طعم و مزه گردو ایرانی و خارجی
اگر قبلاً گردوهای خارجی مثل گردوهای شیلی یا چینی را خریدهاید، حتماً متوجه تفاوت طعم آنها شدهاید. گردوهای ایرانی معمولاً طعم بهتری دارند و گردوهای خارجی بعضی وقتها طعم ملایمی دارند که ممکن است خیلی مطلوب نباشد.
گردوهای ایرانی معمولاً چربتر هستند و طعم آنها واضحتر است. البته طعم گردوهای ایرانی به تازگی یا کهنگی آنها هم بستگی دارد و همچنین مزه گردوهای مناطق مختلف ایران کمی متفاوت است. به هر حال، بخاطر ارگانیک و سالم بودن، گردوهای ایرانی طعم خیلی بهتری نسبت به گردوهای خارجی دارند.
گردو را میتوان به صورت تازه با پوست سبز در فصل برداشت خرید، یا بدون پوست سبز اما با پوست چوبی، یا حتی به صورت مغز گردو خرید.
تفاوت انواع مغز گردو
مغز گردو را بر اساس رنگ آن تقسیمبندی میکنند. اگر محصول از یک منطقه باشد، رنگ آن به تنهایی نمیتواند ملاک کیفیت باشد. به طور کلی، مغز گردو سفید درجه یک محسوب میشود. مغز گردویی که نه خیلی سفید است و نه سیاه، به عنوان درجه دو شناخته میشود و مغز گردویی که متمایل به سیاه است، معمولاً برای تهیه شیرینی و کیک استفاده میشود و به عنوان درجه سه محسوب میشود.
بیشترین تولید گردو در قاره آمریکا، چین و ایران است. در ایران، گردو بیشتر در نواحی سرد و مرطوب و کوهستانی کشت میشود.
یکی از معروفترین گردوهای ایرانی، گردوی تویسرکان است که در استان همدان برداشت میشود و به خاطر تولید زیادش در این ناحیه معروف است.
اما بهترین نوع گردو از نظر طعم و کیفیت، متعلق به نواحی شمال غرب ایران است، به خصوص استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی. گردوی مراغه از بهترین گردوهای آذربایجان است.
گردوی تویسرکان یکی از گردوهای خوب ایرانی است و تقاضای زیادی هم دارد. تفاوتش با گردوی آذربایجان (مراغه) این است که گردوی تویسرکان نسبتا سفیدتر و نازکتر است. در حالی که گردوی مراغه از نظر مغز یا چربی، پرمغزتر و چربتر است و طعم بهتری هم دارد.
در حال حاضر، گردوی مراغه از لحاظ طعم جزو بهترین محصولات در بازار ایران است و بسیاری از افرادی که این محصول را امتحان کردهاند، این امر را تایید میکنند.
منبع : مفیدان