“`html
آموزش آبگوشت یخنی نخود
آبگوشت یخنی نخود یکی از غذاهای محلی و خوشمزه شیرازیهاست. این غذا در شهرهای مختلف با روشهای گوناگون تهیه میشود. اگر میخواهید با روش کامل و مرحله به مرحله تهیه آبگوشت یخنی نخود آشنا شوید، ادامه مطلب را در سایت آموزشی چیشی دنبال کنید.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
گوشت گوسفندی (با مقداری چربی) | ۲۵۰ گرم |
نخود گرد | یک و نیم پیمانه |
پیاز | ۲ عدد متوسط یا ۱ عدد بزرگ |
سیبزمینی | ۲ عدد |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
لیمو عمانی درسته | ۲ عدد بزرگ |
پودر آویشن | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر زعفران | ۱/۳ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز | به میزان لازم |
روغن، ادویه گوشت، دارچین | به میزان لازم |
آب | به میزان لازم |
آموزش آبگوشت یخنی نخود
مرحله اول
برای درست کردن آبگوشت یخنی نخود، ابتدا نخودها را ۲۴ ساعت قبل از طبخ در آب بخیسانید تا نفخ آنها گرفته شود. در این مدت بهتر است چند بار آب را عوض کنید.
نکته: اگر زمان کافی برای خیساندن نخودها ندارید، میتوانید در حین پخت از آویشن استفاده کنید تا نفخ را کاهش دهد.
مرحله دوم
مقداری روغن در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی روغن گرم شد، گوشت را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله سوم
حالا زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. سپس پیازها را خرد کرده و به قابلمه بیفزایید تا بوی گوشت گرفته شود.
مرحله چهارم
در این مرحله، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه گوشت، دارچین و پودر آویشن را اضافه کنید و ۲ دقیقه هم بزنید تا عطر ادویهها پخش شود.
مرحله پنجم
بعد از این کار، نخودهایی که از قبل خیساندهاید را به مخلوط اضافه کنید و سپس آب کافی بریزید تا مواد زیر آب بروند. بگذارید تا با حرارت کم آرام بپزند.
مرحله ششم
در آخر، سیبزمینیها را خلال کرده و به غذا اضافه کنید. همچنین میتوانید گوجه فرنگیها را خرد کرده و همراه با لیمو عمانیها در آخرین مراحل پخت به غذا بیفزایید. بعد از چند ساعت، آبگوشت خوشمزه شما آماده است.
امیدواریم از تهیه و خوردن آبگوشت یخنی نخود لذت ببرید!
“““html
مرحله پنجم
حالا نخودهایی که خوب خیس خوردهاند را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. سپس کمی آب جوش به مخلوط مواد آبگوشت اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
مرحله ششم
سپس گوجهها را به چهار قسمت برش بزنید و در قابلمه بریزید. وقتی که آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و با قاشق کف روی آبگوشت را بگیرید. درب قابلمه را ببندید و بگذارید آرام آرام بجوشد.
مرحله هفتم
وقتی که گوشت تقریبا پخته شد، روی لیمو عمانیها چند سوراخ ایجاد کنید و به مدت ۵ دقیقه در آب بخیسانید تا تلخی آنها گرفته شود. سپس آنها را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله هشتم
در این مرحله، نمک را به مخلوط مواد آبگوشت اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید. بگذارید روی حرارت ملایم تا گوشت و نخودها کاملاً پخته شوند.
مرحله نهم
سیبزمینیها را پوست بکنید و به چهار قسمت برش بزنید. آنها را به مخلوط آبگوشت اضافه کنید و بگذارید خوب بپزند. سپس در ده دقیقه آخر پخت، پودر زعفران و دارچین را هم اضافه کنید.
مرحله دهم
بعد از اینکه آبگوشت خوب پخته و جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. سپس آب آبگوشت را جدا کرده و در یک کاسه بریزید و با نان سنگک میل کنید.
مرحله یازدهم
بعد از آن، گوشت، دنبه، نخود، پیاز، گوجه و سیبزمینی را با گوشتکوب در قابلمه خوب بکوبید و سپس در ظرف مناسب بریزید. در نهایت، گوشت کوبیده را همراه با لیموترش، نارنج، ترشی، سبزی خوردن و نان سنگک تازه میل کنید. نوش جان