“`html
آموزش آش آبادانی
آش آبادانی یکی از انواع آش های مشهور استان خوزستان است که مانند آش سبزی و حلیم گندم برای صبحانه به کار می رود. برای یادگیری آشپزی کامل و مرحله به مرحله آش آبادانی، با رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوساله | ۲۵۰ گرم |
نخود | ۱۰۰ گرم |
برنج | ۳۰۰ گرم |
تره | ۵۰۰ گرم |
عدس | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
لوبیا سفید | ۱۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده گوساله | ۵۰ گرم |
نعناع خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز | نصف قاشق چایخوری |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
کشک و روغن | به مقدار کافی |
آموزش آش آبادانی
مرحله اول
در ابتدا، نخود و لوبیاها را هر کدام در ظرفی جداگانه میگذاریم و روی آنها آب میریزیم. این کار را از شب تا صبح (حدود ۶ ساعت) انجام میدهیم و در این مدت چندین بار آب آنها را عوض میکنیم.
مرحله دوم
بعد از خیس خوردن، نخود را در یک آبکش میریزیم و شستشو میدهیم. سپس آن را در یک قابلمه میریزیم و روی شعله قرار میدهیم. به اندازه دو بند انگشت آب روی آن میریزیم و حرارت را ابتدا زیاد میکنیم تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کم میکنیم تا نخود بپزد.
مرحله سوم
پس از حدود یک ساعت پخت، نخود را تست میکنیم. اگر نیم پز و کمی سفت بود، یک قابلمه بزرگ را روی حرارت میگذاریم و نخود را به همراه آب باقیمانده داخل آن میریزیم. سپس لوبیا را در آبکش میریزیم و بعد از شستن، به نخود اضافه میکنیم.
مرحله
“““html
مرحله چهارم
در این مرحله اگر آب نخود کمتر شده باشد، دوباره آب جوش را تا دو بند انگشت اضافه میکنیم تا روی حبوبات را بپوشاند. گوشت را شسته و روی تخته آشپزخانه به شکل مکعبهای بزرگ خرد کرده و به حبوبات اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
برای از بین بردن بوی زهم گوشت، پیازها را پوست کرده، شسته و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد میکنیم. نصف آن را به گوشت اضافه کرده و نیمه دیگر را کنار میگذاریم. سپس تابهای را روی شعله میگذاریم و روغن را در آن ریخته و حرارت را ملایم میکنیم.
مرحله ششم
وقتی روغن داغ شد، پیازها را در تابه میریزیم و تفت میدهیم تا سبک شود. سپس اجازه میدهیم که پیازها طلایی و سرخ شوند و آنها را در بشقابی میریزیم و کنار میگذاریم. دوباره تابه را روی حرارت قرار میدهیم و زردچوبه را در همان مقدار روغن باقیمانده میریزیم و تفت میدهیم و سپس به گوشت اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
تره را پاک کرده و میشوییم و در آبکش میگذاریم تا آب اضافی آن خارج شود. سپس روی پارچهای میچینیم تا خشک شوند و بعد روی تخته آشپزخانه خرد میکنیم یا در خردکن ریخته و خرد میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله هشتم
بعد از ۱:۳۰ تا ۲ ساعت، گوشت و حبوبات کاملاً پخته میشوند (برای اطمینان میتوانیم آنها را با دندان تست کنیم). عدس را میشوییم و آب آن را خالی میکنیم و داخل آش میریزیم. سپس بعد از ۳۰ دقیقه از پخت عدس، برنج را شسته و آب آن را خالی کرده و به مواد آش اضافه میکنیم.
مرحله نهم
حال اجازه میدهیم تا برنج نرم و قد بکشد. سپس عدس را تست میکنیم، اگر پخته بود، تره خرد شده، فلفل قرمز، فلفل سیاه و کمی نمک به آش اضافه میکنیم. کمی آش را هم میزنیم و ۳۰ دقیقه دیگر اجازه میدهیم تا تره کاملاً پخته شود.
مرحله دهم
شیرجوش را روی حرارت کم قرار میدهیم و روغن را داخل آن میریزیم و اجازه میدهیم گرم شود. سپس نعناع خشک را در روغن میریزیم و با قاشق هم میزنیم و قبل از داغ شدن روغن، شیرجوش را از روی حرارت برمیداریم.
مرحله یازدهم
(داغ بودن روغن باعث سیاه شدن نعناع میشود) و باید مداوم هم بزنیم چون روغن گرم است و اگر نعناع را هم نزنیم، ممکن است سیاه شود. تابهای را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و روغن را به آن اضافه کرده و گوشت چرخکرده را داخل تابه میریزیم.
مرحله دوازدهم
سپس گوشت را تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند و آب آن تبخیر شود. کمی فلفل سیاه و نمک روی آن میزنیم و پیاز داغی که کنار گذاشته بودیم را به آن اضافه میکنیم و مجدداً تفت میدهیم. سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم.
مرحله سیزدهم
گوشتهای مکعبی را از داخل آش بیرون میآوریم و اجازه میدهیم خنک شوند، سپس آنها را ریشریش کرده و با گوشتکوب خوب له میکنیم و داخل آش میریزیم و حسابی هم میزنیم تا گوشت در همه نقاط آش پخش شود.
مرحله چهاردم
زمانی که آش منسجم، کشدار و قوام یافت، پخته شده و حرارت را خاموش میکنیم و اجازه میدهیم آش کمی سرد شود. سپس داخل کاسهای میریزیم و برای تزئین، به ترتیب روی آش آبادانی نخست کشک، سپس نعناع داغ و در نهایت گوشتهای چرخکرده تفت داده شده را میریزیم و نوش جان!
نکات آموزش آش آبادانی
آش آبادانی بدون گوشت
گوشت یکی از اجزای اصلی آش آبادانی است و باعث غلیظ و کشدار شدن این آش میشود. اما اگر دوست نداشته باشید از گوشت استفاده کنید، میتوانید گوشت را از دستور حذف کرده و آش آبادانی را بدون گوشت درست کنید.
آش آبادانی با سیرابی
اگر میخواهید از سیراب و شیردان در این آش خوشمزه استفاده کنید، باید گوشت را از مواد لازم حذف کرده و به مقدار دلخواه سیراب و شیردان اضافه کنید. سیراب و شیردان را با یک پیاز جداگانه بپزید و بعد در مراحل میانی پخت به قابلمه آش اضافه کنید.