آموزش آش سبزی

آش سبزی یکی از آش‌های خوشمزه و سنتی ایرانی است که به روش‌های مختلف تهیه می‌شود. این آش خاص، برخلاف دیگر آش‌ها، به عنوان صبحانه سرو می‌شود. اگر می‌خواهید آموزش تهیه کامل و مرحله‌به‌مرحله آش سبزی را ببینید، با رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت سردست گوسفند ۴۰۰ گرم
تره ۳۰۰ گرم
ترخون خشک یک قاشق غذاخوری
نخود نصف پیمانه
لوبیا سفید نصف پیمانه
عدس نصف پیمانه
برنج ۱ پیمانه
پیاز ۲ عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار کافی
نعناع داغ و پیاز داغ برای تزیین

آموزش آش سبزی

خیساندن و پخت حبوبات

برای درست کردن آش سبزی خوشمزه، اول نخود و لوبیا سفید را از قبل در آب خیسانده تا نفخ آن‌ها گرفته شود. بعد از اینکه خیسانده شد، نخود و لوبیا را آبکش کرده و همراه با ۲ لیوان آب و کمی نمک در یک قابلمه کوچک می‌ریزیم تا بپزند.

اضافه کردن عدس

بعد از یک ساعت پخت لوبیا سفید و نخود، عدس را که از ۲ ساعت قبل خیسانده‌ایم، اضافه می‌کنیم. باید دقت کنیم که چون عدس زودتر می‌پزد، اگر همان ابتدا با نخود و لوبیا اضافه شود، له می‌شود.

آماده سازی گوشت و پخت برنج

گوشت را با یکی از پیازها، مقداری زردچوبه و فلفل قرمز و یک لیتر آب در یک قابلمه جداگانه می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا بپزد. همچنین برنج را نیز می‌خیسانیم و به مدت یک ساعت در یک قابلمه جداگانه می‌پزیم.

افزودن سبزی آش و حبوبات به قابلمه برنج

در این مرحله سبزی آش را خرد کرده و کنار می‌گذاریم. پس از پخت حبوبات، آن‌ها را به همراه سبزی آش به قابلمه‌ای که برنج در آن پخته‌ایم، اضافه می‌کنیم. وقتی که گوشت هم پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و استخوان‌ها را جدا می‌کنیم.

تفت دادن گوشت

حالا گوشت را به خوبی می‌کوبیم تا کاملاً له و نرم شود سپس آب گوشت را به قابلمه آش اضافه می‌کنیم. در یک تابه کوچک، پیاز باقی‌مانده را با کمی روغن تفت می‌دهیم و کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه می‌کنیم.

پوره کردن گوشت

گوشت را خوب تفت می‌دهیم تا بوی خامی زردچوبه از بین برود، سپس آن را به قابلمه آش می‌ریزیم. حالا آش را به خوبی مخلوط می‌کنیم و یک سوم از آن را داخل یک قابلمه کوچک ریخته و آن‌قدر چنگ می‌زنیم تا کاملاً پوره شود.

جا افتادن آش

سپس آش پوره شده را به قابلمه اصلی برمی‌گردانیم و اجازه می‌دهیم آش با حرارت ملایم بپزد. وقتی آش جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظرمان می‌کشیم و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کرده و سرو می‌کنیم.