آموزش آش گندم

آش گندم یکی از آش های خوشمزه و سنتی در ایران است که در شهرهای مختلف به شیوه های متفاوت درست می‌شود. اگر می‌خواهید طرز تهیه این آش خوشمزه را یاد بگیرید، در ادامه با وبسایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گندم پوست کنده ۳۰۰ گرم
نخود ۲۰۰ گرم
لوبیا چیتی ۲۰۰ گرم
سبزی آشی ۷۵۰ گرم
نعناع داغ ۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری
سیر داغ ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
کشک به اندازه دلخواه

دستور پخت آش گندم

آماده سازی حبوبات

نخود، لوبیا چیتی و گندم را جداگانه در کاسه‌هایی بریزید و روی آن‌ها آب بریزید. اجازه دهید این مواد از شب تا صبح یا حدود ۶ تا ۸ ساعت خیس بخورند و در این مدت چند بار آب آن‌ها را عوض کنید.

پخت حبوبات

بعد از خیس خوردن، این مواد را در یک صافی بریزید و بشویید. سپس آن‌ها را در یک قابلمه بگذارید و تا نصف قابلمه آب بریزید. قابلمه را روی حرارت بالا بگذارید و درب آن را بپوشانید تا آب به جوش بیاید.

آماده کردن سبزی

زمانی که آب جوش آمد، حرارت را کم کنید و بگذارید حبوبات و گندم آرام بپزند. درب قابلمه را کمی باز بگذارید تا آب سر نرود و گهگاهی هم بزنید تا ته نگیرد. سبزی آشی را پاک کرده و بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود.

خرد کردن سبزی

سپس یک پارچه تمیز را باز کرده و سبزی‌ها را روی آن پخش کنید تا خشک شوند. سپس آن‌ها را در خردکن بریزید یا با چاقو روی تخته خرد کنید (نیازی نیست خیلی ریز خرد کنید) و کنار بگذارید.

افزودن سیر داغ و پیاز داغ

بعد از حدود ۲ ساعت، حبوبات و گندم را تست کنید. اگر پخته بودند، کمی نمک به آن‌ها اضافه کنید و سپس سبزی را داخل قابلمه بریزید تا رنگ سبزی حفظ شود. سیر داغ و نصف پیاز داغ را نیز اضافه کنید.

پخت آش

اکنون درب قابلمه را نگذارید و بگذارید آش به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دیگر بپزد. بعد از اینکه سبزی پخته شد، کمی فلفل به آش اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. کشک را هم داخل آش بریزید.

تزئین آش و سرو

سپس آش را خوب مخلوط کنید تا تمام قسمت‌های آن طعم کشک را بگیرد. دوباره طعم آش را بچشید و اگر به ادویه یا کشک بیشتری نیاز داشت، به آن اضافه کنید. آش گندم آماده شده را داخل کاسه بریزید و با پیاز داغ تزئین کنید. نوش جان!

نکات پخت آش گندم

سبزی مخصوص آش گندم

برای سبزی آش گندم معمولاً از ترکیبی متنوع از سبزی‌هایی مانند جعفری، تره، گشنیز و اسفناج استفاده می‌شود. شما می‌توانید بسته به سلیقه خود آن‌ها را کم یا زیاد کنید. اگر اسفناج ندارید، می‌توانید از برگ چغندر هم استفاده کنید.