آموزش آلبالو پلو

آلبالو پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف این کشور به شیوه‌های مختلف تهیه می‌شود. برای یادگیری این آموزش آشپزی، ادامه مطلب را با رضیم دنبال کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر
آلبالو ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
برنج ۴ پیمانه
شکر ۲۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی

دستور پخت آلبالو پلو

آماده سازی آلبالو ها

برای درست کردن آلبالو پلو مجلسی، ابتدا برگ و دم‌های آلبالوها را جدا کرده و آن‌ها را می‌شوییم. سپس آلبالوها را در آبکش می‌گذاریم تا آب اضافی‌شان برود. بعد از این کار، هسته‌های آلبالوها را خارج کرده و آن‌ها را در یک قابلمه‌ای که می‌خواهیم آلبالوها را در آن بپزیم، می‌ریزیم.

جوشیدن آلبالو ها به همراه شکر

پس از اینکه تمام هسته‌ها را خارج کردیم، قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم و شکر را روی آلبالوها می‌ریزیم. منتظر می‌مانیم تا مخلوط به جوش بیاید و به مدت حدوداً ۱۰ دقیقه آلبالوها بجوشند. سپس قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و یک صافی را روی یک کاسه بزرگ قرار می‌دهیم.

عبور آلبالو ها از صافی

آلبالوها را از صافی عبور می‌دهیم و آب آن‌ها را دوباره به قابلمه برمی‌گردانیم و روی حرارت می‌گذاریم تا غلیظ‌تر شود. وقتی که آب آلبالو به غلظت دلخواه رسید، قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم تا خنک شود، سپس آن را در ظرف مناسبی ریخته و نگهداری می‌کنیم.

مخلوط گوشت، پیاز و ادیه ها

پیاز را پوست کنده و می‌شوییم، سپس آن را ریز رنده می‌کنیم و آب اضافی آن را کاملاً می‌گیریم. پیاز رنده شده را به گوشت چرخ‌کرده اضافه می‌کنیم و مقداری فلفل سیاه و نمک روی مخلوط می‌ریزیم. سپس به خوبی ورز می‌دهیم تا ادویه‌ها به خورد گوشت بروند.

قلقلی کردن گوشت ها

حالا به اندازه یک گردوی کوچک از مخلوط گوشت چرخ‌کرده برمی‌داریم و آن را با کف دو دست به شکل کوفته قلقلی درمی‌آوریم و در یک بشقاب می‌گذاریم. این کار را برای همه مخلوط گوشت چرخ‌کرده تکرار می‌کنیم.

افزودن روغن به تابه

شما می‌توانید به جای استفاده از گوشت قرمز، از سینه مرغ هم استفاده کنید. مرغ را بپزید و سپس آن را ریش ریش کنید و لای برنج قرار دهید. در این مرحله، یک تابه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و مقداری روغن در آن می‌ریزیم تا کمی داغ شود.

سرخ کردن گوشت ها

سپس، گوشت‌های قلقلی را درون تابه می‌چینیم و حرارت را آرام می‌کنیم. آن‌ها را مرتب در تابه جابجا می‌کنیم تا رنگ آن‌ها به‌دست بیاید. بعد از آن صبر می‌کنیم تا خوب سرخ شوند و سپس تابه را از روی حرارت برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم.

پخت برنج

آب را تا نیمه داخل قابلمه می‌ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم. سپس درب قابلمه را می‌گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب زودتر به جوش بیاید. در همین حال، برنج را شسته و آب آن را خالی می کنیم.

آبکش کردن برنج

حالا برنج را داخل آب در حال جوش می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم که به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بجوشد تا کمی نرم شود. سپس یک دانه برنج را بین دندان‌ها تست می‌کنیم؛ اگر اطراف آن نرم و وسط آن کمی سفت بود، وقت آبکش کردن برنج است.

مخلوط برنج و آلبالو ها

برنج را آبکش می‌کنیم و قابلمه‌ای که برای تهیه آلبالو پلو آماده کرده‌ایم را روی حرارت کم قرار می‌دهیم. مقداری روغن در کف قابلمه می‌ریزیم و می‌توانیم تکه‌های نان یا سیب زمینی را در کف آن بچینیم. سپس ۱ تا ۲ کفگیر برنج در کف قابلمه می‌ریزیم.

ادامه پخت

حالا کمی از گوشت کوفته و آلبالوها را روی برنج می‌ریزیم و دوباره لایه‌ای دیگر از برنج، کوفته و آلبالو اضافه می‌کنیم تا همه مواد تمام شود. سپس نصف لیوان شربت آلبالو و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع روی برنج می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.

تزئین و سرو

ابتدا حرارت را زیاد می‌کنیم تا بخار در قابلمه جمع شود، سپس حرارت را بسیار ملایم می‌کنیم تا آلبالو پلو به آرامی پخته شود. بعد از پخت، آلبالو پلو را با کفگیر کاملاً مخلوط می‌کنیم و در یک دیس می‌کشیم و با کمی آلبالو و کوفته تزئین می‌کنیم. نوش جان!

نکات تهیه آلبالو پلو

آلبالو پلو با مرغ

برای تهیه این غذای خوشمزه با مرغ، می‌توانیم از روش‌ها و ایده‌های متنوعی استفاده کنیم. یک روش این است که تکه‌های مرغ مانند ران یا سینه را به آلبالو پلو اضافه کنیم یا آن‌ها را در کف آلبالو پلو قرار دهیم.

روش دیگر این است که از گوشت مرغ به صورت کوفته قلقلی استفاده کنیم. برای این کار، کافی است ۴۰۰ گرم گوشت مرغ چرخ کرده را با ۱ پیاز رنده شده ترکیب کنیم. سپس مقداری ادویه به آن اضافه کرده و آن‌ها را به شکل کوفته قلقلی سرخ کنیم و به آلبالو پلو اضافه کنیم.