آموزش باقلوای بقچه ای

باقلوا یکی از شیرینی‌های بسیار محبوب در ایران و ترکیه است. باقلوای بقچه‌ای شبیه به باقلوای معمولی درست می‌شود، اما روش پیچیدن آن متفاوت است. این شیرینی دارای مواد میانی شامل گردو و ادویه‌هایی مانند دارچین و هل است که طعمی بسیار لذیذ و مقوی به آن می‌بخشد. خمیر باقلوا باید خیلی نازک باشد تا هنگام پخت خشک و شکننده شود. این شیرینی جزء شیرینی‌هایی است که با شربت تهیه می‌شود و می‌توان آن را برای افطار در ماه رمضان تهیه کرد. برای یادگیری طرز تهیه باقلوای بقچه‌ای، با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم باقلوای بقچه ای
آرد ۱ لیوان
روغن جامد ۲ قاشق غذا خوری
تخم مرغ ۲ عدد
شیر یک چهارم لیوان
وانیل نوک قاشق چای خوری
مواد میانی باقلوا
گردو آسیاب شده ۱ لیوان
دارچین ۱ قاشق چای خوری
هل ساییده شده ۱ قاشق چای خوری
گلاب ۱ قاشق غذا خوری
پودر قند ۲ قاشق غذا خوری
مواد لازم برای شربت
شکر ۲ لیوان
آب یک و نیم لیوان
گلاب نصف لیوان
زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذا خوری

آموزش باقلوای بقچه ای

مرحله اول

برای درست کردن این شیرینی خوشمزه در ابتدا باید مواد میانی را آماده کنیم. برای این کار، یک کاسه بردارید و تمامی مواد میانی را در آن مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

“`html

ما گردو آسیاب شده، دارچین، هل و پودر قند را داخل یک کاسه می‌ریزیم و همه را با هم مخلوط می‌کنیم. بعد کمی گلاب به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا ترکیب یکنواختی به دست بیاد.

مرحله دوم

بعد مخلوط را کنار می‌گذاریم. حالا می‌خواهیم خمیر را درست کنیم. یک کاسه برمی‌داریم و تخم‌مرغ، وانیل و شیر را داخل آن می‌ریزیم و خوب مخلوط می‌کنیم. روغن جامد را روی بخار کتری می‌گذاریم تا ذوب بشود و بعد آن را از روی حرارت برمی‌داریم و به مواد دیگر اضافه می‌کنیم.

مرحله سوم آموزش باقلوای بقچه‌ای

سپس همه مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا یکدست بشوند. در این مرحله کم‌کم آرد را اضافه می‌کنیم. اضافه کردن آرد را ادامه می‌دهیم تا خمیر به دست نچسبد. اگر دیدیم خمیر کمی چسبناک است، بیشتر آرد اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

حالا از خمیر به اندازه یک فندق برمی‌داریم و زیر آن کمی آرد می‌پاشیم. بعد با وردنه مخصوص باقلوا، آن را نازک باز می‌کنیم تا پشت خمیر پیدا باشد. سپس از مواد میانی محتوای خمیر را می‌گذاریم و مثل بقچه، خمیر را می‌بندیم و کمی می‌پیچانیم تا باز نشود.

مرحله پنجم

بعد با کمی روغن جامد ذوب‌شده، با قلمو روی خمیر را چرب می‌کنیم. یک تابه دو طرفه برمی‌داریم و روی شعله پخش‌کن می‌گذاریم تا داغ شود. حدود یک ربع صبر می‌کنیم تا تابه گرم شود. سپس باقلواها را داخل تابه می‌گذاریم و حرارت را ملایم می‌کنیم.

مرحله ششم آموزش باقلوای بقچه‌ای

حالا ۱۰ دقیقه صبر می‌کنیم تا باقلواها بپزند و زیر آنها طلایی شود. می‌توانیم یک سینی فر برداریم و کاغذ روغنی در کف آن بگذاریم و باقلواها را در داخل سینی بچینیم. سینی را در فر با دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد که قبلاً گرم کرده‌ایم، قرار می‌دهیم.

مرحله هفتم

بعد از ۱۵ دقیقه، باقلواها پخته و طلایی می‌شوند. بعد از پخت، باقلواها را می‌گذاریم تا کاملاً سرد شوند. حالا می‌خواهیم شیره را درست کنیم. یک قابلمه برمی‌داریم و شکر و آب را داخل آن می‌ریزیم و روی حرارت می‌گذاریم تا شکر حل شود و کمی بجوشد.

مرحله هشتم

سپس گلاب و زعفران را اضافه می‌کنیم و یکی دو قل می‌زنیم، سپس حرارت را خاموش می‌کنیم. وقتی شربت داغ است، باقلواهای سرد را داخل آن می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم ۱۰ دقیقه داخل شیره بمانند. سپس آنها را از شیره خارج کرده و با پودر پسته تزئین می‌کنیم و در یک ظرف مناسب قرار می‌دهیم.