“`html
آموزش باقلوای یزدی
باقلوا یکی از شیرینیهای معروف ایرانی و ترکی است. باقلوای یزد یکی از بهترین و خوشمزهترین نمونههای این شیرینی است که به راحتی میتوان آن را در خانه تهیه کرد. باقلوا معمولاً به عنوان شیرینی یا میان وعده با چای سرو میشود و مغزیجات داخل آن طعم و انرژی ویژهای به این شیرینی میدهد.
مواد لازم باقلوای یزدی | |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
شیر | نصف لیوان |
روغن | یک چهارم لیوان |
بکینگ پودر | نصف قاشق چای خوری |
آرد | ۲ لیوان |
کره آب شده | ۱۰۰ گرم |
مواد لازم برای شیره | |
آب | دو سوم لیوان |
گلاب | یک سوم لیوان |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذا خوری |
شکر | ۱ لیوان |
هل | ۱ قاشق چای خوری |
مواد میانی | |
گردو آسیاب شده | ۳۰۰ گرم |
پودر قند | نصف لیوان |
هل | یک قاشق چای خوری |
دستور تهیه باقلوای یزدی
مرحله اول
برای شروع تهیه باقلوای خوشمزه، ابتدا شکر و آب را در یک قابلمه میریزید. بعد از آن گلاب، زعفران و هل را هم اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت حل شوند. در یک کاسه، مواد میانی را با هم مخلوط کنید.
مرحله دوم
مواد میانی شامل گردو آسیاب شده…
“““html
و همچنین پودر قند وجود دارد. در یک کاسه دیگر، ابتدا زرده تخممرغ، شیر و روغن را با هم مخلوط میکنیم تا ترکیبی یکدست به دست آید. سپس به تدریج آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده و ورز میدهیم تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.
مرحله سوم
سپس خمیر را در دمای معمولی به مدت یک ساعت استراحت میدهیم. بعد، آن را به چهار قسمت تقسیم میکنیم. سطح کار را آردپاشی میکنیم و هر قسمت از خمیر را با وردنه باز میکنیم تا خیلی نازک شود.
مرحله چهارم
قالبی که میخواهیم در آن باقلوا درست کنیم، روی خمیر میگذاریم و آن را برش میزنیم. کف قالب را ابتدا با کره ذوب شده چرب میکنیم و یک لایه خمیر در آن قرار میدهیم. سپس دوباره مقداری کره روی آن میمالیم و لایه بعدی خمیر را رویش میگذاریم.
مرحله پنجم
دوباره مقداری کره روی لایه اول میزنیم. سپس مواد میانی را در آن قرار داده و کمی فشار میدهیم. بعد از اینکه دوباره کره روی آن مالیدیم، یک لایه خمیر دیگر قرار میدهیم و دوباره کره روی آن میزنیم. در نهایت، لایه آخر را با مخلوط زرده و زعفران رومال میکنیم.
مرحله ششم
سپس باقلوای برش زده را در فر قرار میدهیم. فر را از قبل روی دمای 170 درجه سانتیگراد گرم کردهایم. حدود 45 دقیقه صبر میکنیم تا باقلوا بپزد و خمیر طلایی شود. بعد از خارج کردن از فر، در حالی که داغ است، شیره سرد را روی آن میریزیم و با پودر پسته تزئین میکنیم.