آموزش به پلو

به پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد مختلف درست می‌شود. برای یادگیری این دستور پخت، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر
سینه مرغ ۱ تکه
پیاز ۱ عدد درشت
هویج ۱ عدد
برنج ۲ پیمانه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
دارچین و زیره سبز به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت به پلو

مرحله اول

برای تهیه به پلو، ابتدا برنج را با آب ولرم و یک قاشق چایخوری نمک به مدت ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت خیس می‌کنیم. سپس سینه مرغ را با کمی زردچوبه، نمک و یک پیمانه آب در یک قابلمه می‌گذاریم.

مرحله دوم

قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم تا مرغ بپزد. بعد از پخت مرغ، آن را از قابلمه خارج کرده و بگذارید کمی خنک شود. سپس آن را به قطعات ریز خرد می‌کنیم.

مرحله سوم

پیاز را خلالی خرد کرده و در یک تابه با کمی روغن تفت می‌دهیم. وقتی پیاز نرم شد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه می‌کنیم و یک دقیقه دیگر تفت می‌دهیم.

مرحله چهارم

هویج را به صورت درشت رنده کرده و به تابه اضافه می‌کنیم. بعد از آن، مرغ خرد شده را نیز اضافه کرده و همه مواد را به خوبی تفت می‌دهیم.

مرحله پنجم

میوه به را پوست کنده و به صورت درشت رنده می‌کنیم. سپس میوه رنده شده، زعفران دم کرده، دارچین و زیره سبز را به تابه اضافه می‌کنیم و به مدت ۳ دقیقه تفت می‌دهیم تا همه چیز خوب مخلوط شود.

مرحله ششم

تابه را از روی حرارت برمی‌داریم. در اینجا یک قابلمه مناسب را تا نیمه با آب پر می‌کنیم و روی حرارت زیاد می‌گذاریم تا آب جوش بیاید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن و یک قاشق چایخوری نمک به آب جوش اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

برنجی را که خیس کرده‌ایم به آب جوش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بپزد. وقتی برنج نرم شد و مغز آن سفت ماند، آن را آبکشی می‌کنیم.

مرحله هشتم

حالا دوباره یک قابلمه روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی روغن اضافه می‌کنیم. برای درست کردن ته دیگ…

“““html

به سلیقه خود یا می‌توانید از سیب‌زمینی ورقه‌ای یا نان لواش استفاده کنید. سپس روی ته‌دیگ را با برنج بپوشانید.

مرحله نهم

در این مرحله مقداری از مخلوط گوشت و مرغ را روی برنج به طور یکنواخت می‌ریزیم، سپس یک مقدار ادویه پلویی را روی مواد می‌پاشیم. به همین ترتیب مواد را به شکل لایه‌ای در قابلمه می‌ریزیم و لایه آخر را با برنج پر می‌کنیم.

مرحله دهم

حالا درب قابلمه را می‌گذاریم و حرارت زیر قابلمه را کم می‌کنیم. حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برای دم کشیدن برنج زمان لازم داریم. در پایان، برنج و مواد را داخل قابلمه با هم مخلوط می‌کنیم، سپس در دیس می‌کشیم و سرو می‌کنیم.

نکات پخت پلو

ادویه پلویی چیست؟

ادویه پلویی یکی از انواع ادویه‌های ترکیبی است که از ترکیب چند ادویه خوش‌طعم و خوش‌عطر تهیه می‌شود. اگر مایلید این ادویه خوش‌عطر را در خانه درست کنید، توصیه می‌کنیم به آموزش زیر مراجعه کنید.