آموزش ترشه آبه
خورش ترشه آبه یکی از غذاهای خوشمزه و قدیمی ایرانی است. در این خورش از سبزیهای محلی استفاده میشود، اما میتوانید از سبزی قورمه هم بهره ببرید. این خورش بدون گوشت و مرغ تهیه میشود و با بادمجان، گوجه و سبزی طعمدار میشود، ولی اگر دوست داشته باشید میتوانید به آن مرغ هم اضافه کنید. معمولاً این خورش را با برنج سرو میکنند. تهیه آن بسیار آسان است و نیاز به مواد اولیه خاصی ندارد. برای یادگیری کامل و مرحلهبهمرحله تهیه ترشه آبه، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
سبزی قورمه | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
نمک و فلفل و ادویه | به مقدار لازم |
گرد لیمو | به مقدار لازم |
آب نارنج و آب غوره | به مقدار لازم |
بادمجان | ۲ عدد |
گوجه فرنگی | ۴ عدد ریز |
آموزش ترشه آبه
مرحله اول
برای درست کردن خورش خوشمزه ترشه آبه ابتدا یک تابه را با کمی روغن روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. سپس سبزی قورمه را در آن میریزیم و تفت میدهیم تا آب آن کشیده شود و حجمش تقریباً نصف شود.
مرحله دوم
باید دقت کنیم که سبزیها نسوزند. پیازها را شسته و پوست میکنیم و سپس آن را ریز خرد میکنیم. در یک قابلمه با کمی روغن روی حرارت میگذاریم تا روغن داغ شود. پیازها را تفت میدهیم تا سبک و طلایی شوند.
آموزش ترشه آبه
سبزی سرخشده را به پیازها اضافه میکنیم و حدود سه چهار لیوان آب به آن اضافه میکنیم و میگذاریم جوش بیاید و بپزد. بعد از اینکه دو ساعت جوشید و جا افتاد، ادویه، نمک، فلفل، گرد لیمو، آب نارنج و آب غوره را اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
در این حین چند بادمجان را از طول برش میزنیم و روی آن نمک میپاشیم و کنار میگذاریم تا تلخی و آب اضافی آن گرفته شود. سپس روی آن آب سرد میریزیم. بادمجانها را با دستمال خشک کرده و در کمی روغن تفت میدهیم.
مرحله پنجم
زمانی که بادمجانها به خوبی سرخ شدند، آنها را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم. در همان روغن، گوجهها را اضافه میکنیم. اگر گوجهها کوچکاند، درسته و اگر درشتاند، آنها را به صورت حلقهای خرد کرده و درون تابه سرخ میکنیم.
آموزش ترشه آبه
حالا کمی نمک و فلفل به گوجهها میزنیم و وقتی خورش جا افتاد، بادمجانها و گوجههای سرخشده را به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم تا خوب پخته شود. خورش که آماده شد، آن را در ظرف مناسب ریخته و با بادمجان و گوجه سرخشده تزیین میکنیم.