آموزش ته چین مرغ

ته چین مرغ یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که بیشتر در مهمانی‌ها سرو می‌شود. اگر می‌خواهید دستپخت این غذا را یاد بگیرید، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید تا مراحل درست کردن ته چین مرغ خوشمزه را به شما نشان دهیم.

برای درست کردن ته چین مرغ مجلسی، ابتدا مرغ را با کمی زردچوبه، دارچین و پیاز در آب بپزید. سپس مرغ را ریش‌ریش کنید و با ادویه‌جات کمی تفت بدهید. زرشک‌ها را نیز تفت داده و برنج را خیس کرده و نیم‌پز کنید. زرده‌های تخم‌مرغ را با ماست و زعفران ترکیب کرده و به برنج اضافه کنید. نیمی از برنج را در قابلمه بریزید، سپس مرغ و زرشک را روی آن قرار دهید و در نهایت باقی‌مانده برنج را روی آن بریزید. با حرارت ملایم دم کنید و در آخر با خلال پسته و زرشک تزیین کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر مقدار مواد
برنج ایرانی ۳ پیمانه
سینه مرغ ۱ عدد کامل
ماست چکیده ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد متوسط
زرده تخم مرغ ۲ عدد
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
زرشک ۱۰۰ گرم
پودر قند ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
دارچین و خلال پسته به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی

آموزش ته چین مرغ

مرحله ۱: آماده‌سازی مرغ

برای درست کردن ته چین مرغ مجلسی ابتدا گوشت مرغ را با دو لیوان آب، کمی زردچوبه، دارچین و یک عدد پیاز در یک قابلمه مناسب بپزید.

“““html

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم تا گوشت مرغ بپزد.

مرحله ۲: طعم‌دار کردن مرغ

برای اینکه طعم مرغ بهتر شود، بهتر است اجازه دهیم تمام آب موجود در قابلمه بخار شود. این کار باعث می‌شود طعم‌های ادویه‌ها به خوبی به گوشت مرغ بچسبد. بعد از اینکه مرغ را از روی حرارت برداشتیم و کمی سرد شد، آن را به صورت ریش‌ریش خرد می‌کنیم.

مرحله ۳: تفت دادن مرغ با ادویه‌جات

پس از ریش‌ریش کردن مرغ، آن را به همراه کمی روغن مایع در یک تابه می‌ریزیم و کمی تفت می‌دهیم. سپس مقداری زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم تا مرغ کاملاً با ادویه‌ها یکدست شود. سپس مرغ را کنار می‌گذاریم.

مرحله ۴: آماده‌سازی و تفت دادن زرشک

در این مرحله زرشک‌ها را که از ۲۰ دقیقه قبل خیسانده‌ایم، آبکشی می‌کنیم. سپس آن‌ها را به همراه پودر قند و کمی کره یا روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می‌دهیم تا رنگ زرشک‌ها درخشان شود. سپس زرشک را کنار می‌گذاریم.

مرحله ۵: خیساندن برنج

حالا برنج را بسته به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت به همراه ۱ قاشق چای‌خوری نمک و آب ولرم خیسانده می‌کنیم. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و آن را تا نیمه آب پر می‌کنیم و اجازه می‌دهیم آب به جوش بیاید.

مرحله ۶: جوشاندن برنج

پس از اینکه آب جوش آمد، ۱ قاشق چای‌خوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه می‌کنیم. سپس برنج خیسانده شده را به آب جوش اضافه کرده و به آن اجازه می‌دهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بپزد.

مرحله ۷: آبکشی برنج و آماده‌سازی زرده تخم‌مرغ

زمانی که دانه‌های برنج کاملاً نرم شدند، ولی مغز آن‌ها سفت بود و زیر دندان گیر داشت، باید برنج را آبکشی کنیم. پس از آبکشی برنج، آن را کنار می‌گذاریم. حالا زرده‌های تخم‌مرغ را در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم.

مرحله ۸: مخلوط کردن زرده تخم‌مرغ با ماست و گلاب

در این مرحله زرده‌های تخم‌مرغ را مخلوط می‌کنیم تا حالت لختگی آن‌ها گرفته شود. سپس ماست چکیده، گلاب و زعفران دم کرده را به کاسه اضافه کرده و به خوبی ترکیب می‌کنیم تا مواد کاملاً مخلوط و یکنواخت شوند.

مرحله ۹: اضافه کردن برنج به مخلوط تخم‌مرغ و ماست

حالا برنج آبکشی شده را به کاسه حاوی مخلوط تخم‌مرغ و ماست اضافه می‌کنیم و به آرامی مخلوط می‌کنیم تا یکدست شوند. در ادامه، قابلمه‌ای که برای پخت ته چین در نظر گرفته‌ایم را با کمی روغن چرب می‌کنیم.

مرحله ۱۰: تهیه لایه‌های ته‌چین در قابلمه

نصف مخلوط برنج را در کف قابلمه می‌ریزیم و با پشت قاشق به خوبی فشرده می‌کنیم. سپس مرغ تفت داده شده را به همراه زرشک روی برنج می‌ریزیم. بعد از آن، باقی‌مانده مخلوط برنج را به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله ۱۱: فشردن برنج و اضافه کردن کره

حالا دوباره برنج را با پشت قاشق فشرده می‌کنیم تا ته‌چین بعد از پخت جدا نشود. سپس کره را به تکه‌های کوچک تقسیم کرده و به صورت پخش روی برنج می‌گذاریم. حالا قابلمه را روی حرارت بسیار کم قرار می‌دهیم.

مرحله ۱۲: دم کردن ته‌چین و تزیین نهایی

برای دم کشیدن ته چین حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان نیاز است. در پایان، هنگامی که پخت ته چین تمام شد، آن را به آرامی روی یک ظرف مناسب بر می‌گردانیم و سپس با خلال پسته و زرشک تزئین می‌کنیم.

نکات آموزش ته چین مرغ

پخت ته چین مرغ در فر

ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا زمانی که ته چین آماده شود، فر گرم باشد. برای پخت ته چین مرغ در فر، به جای قابلمه، بهتر است از ظرف پیرکس استفاده کنید.

بعد از اینکه ظرف پیرکس را با روغن مایع چرب کردید، مواد ته چین را مانند دستور بالا در ظرف پیرکس قرار دهید.

“““html

در ابتدا مواد را خوب مخلوط کنید و سپس مقداری کره را بر روی لایه آخر ته چین بمالید. در پایان، یک لایه نازک از فویل روی ظرف پیرکس بکشید و آن را به مدت یک ساعت در فر بگذارید تا پخته شود.

تخم مرغ ته چین

برای تهیه ته چین، بهتر است همیشه از زرده تخم مرغ استفاده کنید؛ زیرا این کار باعث می‌شود تا ته دیگ در پایان پخت نرم تر و لطیف تر باشد. اگر از تخم مرغ کامل استفاده کنید، ممکن است ته دیگ شما سفت و خشک شود.

نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که استفاده از تخم مرغ زیاد، باعث خشک شدن ته چین می‌شود و اگر کمتر از مقدار لازم استفاده کنید، احتمالا ته چین شما شل خواهد شد و ممکن است مواد آن وا برود.

نکات مرغ ته چین

برای اینکه مرغ خوشمزه‌تری در میان ته چین داشته باشید، بهتر است گوشت مرغ را با مقدار مناسبی آب بپزید. باید آب زیادی نباشد و در پایان پخت، اجازه دهید تا آب به طور کامل درون گوشت مرغ جذب شود.

برای اینکه طعم و بوی زهم گوشت مرغ کمتر شود، باید کف‌های روی آب در حال جوش را بگیرید و ادویه‌هایی مانند دارچین به آن اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد. بعد از پخت، بهتر است کمی مرغ را تفت دهید.

برای این کار، یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و به همراه ۱ قاشق غذاخوری کره تفت دهید. وقتی پیاز سبک شد، گوشت مرغ را خرد کنید و به همراه کره و پیاز تفت دهید تا خوشمزه‌تر شود.

ته چین مرغ با بادمجان

اگر می‌خواهید به ته چین خود بادمجان هم اضافه کنید، برای ۴ نفر می‌توانید ۲ عدد بادمجان را از وسط نصف کنید، سپس سرخ کنید و له کنید و به دیگر مواد اضافه کنید. بادمجان طعم خوبی به ته چین می‌دهد، هرچند بعضی افراد ممکن است طعم آن را در ته چین دوست نداشته باشند.

ته چین زعفرانی

یکی از مهم‌ترین موادی که به ته چین رنگ و عطر خوبی می‌دهد، زعفران است. برای تهیه ته چین حتما از زعفران با کیفیت استفاده کنید و در ریختن آن خساست نکنید. همچنین حتما زعفران را به خوبی دم کنید تا رنگ آن به خوبی خارج شود و سپس به ته چین اضافه کنید.