آموزش حلوای شیر و ارده

حلوا یکی از دسرهای سنتی و قدیمی ایرانی است که معمولاً برای افطار در ماه رمضان و در مراسم عزاداری استفاده می‌شود. یکی از انواع این حلوا، حلوای شیر است که به خاطر وجود شیر در آن، علاوه بر طعم خاص و خوشمزه‌اش، بسیار مغذی و سرشار از کلسیم نیز می‌باشد. حلوای شیر و ارده، علاوه بر شیر، از ارده کنجد درست می‌شود که به مغذی بودن این دسر افزوده و طعم و عطر خاصی به آن می‌دهد. این ویژگی‌ها، حلوای شیر و ارده را از سایر انواع حلوا متمایز می‌کند.

مواد لازم حلوای شیر و ارده
کره ۵۰ گرم
روغن نصف فنجان
آرد ۲ فنجان
شکر ۱ فنجان
ارده نصف لیوان
شیر ۲ فنجان
وانیل ۱ قاشق چای خوری

دستور پخت حلوای شیر و ارده

مرحله اول

برای تهیه حلوا با شیر و ارده، ابتدا یک تابه را روی حرارت می‌گذاریم. کره را داخل تابه می‌ریزیم و منتظر می‌مانیم تا کره کاملاً ذوب و یکنواخت شود. سپس روغن را اضافه کرده و می‌گذاریم داغ شود.

مرحله دوم

در این مرحله آرد را به مخلوط اضافه می‌کنیم و حرارت را کم می‌کنیم. حالا با یک قاشق چوبی به آرامی هم می‌زنیم تا آرد تفت بخورد. یادتان باشد این مرحله نیاز به صبر دارد و باید آرد را به آرامی تفت دهید تا رنگش تیره‌تر شود.

مرحله سوم

تفت دادن آرد حدود ۴۰ دقیقه زمان می‌برد. وقتی رنگ آرد به دلخواه رسید، شکر را اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا ترکیب یکدست شود. بعد از اینکه شکر کاملاً مخلوط شد، ارده را نیز اضافه کرده و به هم زدن ادامه می‌دهیم.

مرحله چهارم

حالا وانیل و شیر را در یک ظرف جداگانه مخلوط می‌کنیم و این ترکیب را به حلوا اضافه می‌کنیم. مرتب هم می‌زنیم تا حلوا غلیظ شود. وقتی شیر را اضافه می‌کنیم، کمی حلوا شل می‌شود، اما با هم زدن مداوم، به غلظت مناسب می‌رسد.

مرحله پنجم

زمانی که حلوا به قدری غلیظ شد که از دیواره‌های تابه جدا شد، آن را از روی حرارت برمی‌داریم و در ظرف دلخواه سرو می‌کنیم. می‌توانید حلوا را با قاشق اسکوپ بستنی قالب بزنید و در آخر به سلیقه خود با پودر پسته یا نارگیل تزئین کنید.