“`html
آموزش خوراک عدس و اسفناج
خوراک عدس و اسفناج یک غذا کاملاً گیاهی و بدون گوشت است که از عدس و لپه درست میشود و پروتئین لازم برای بدن را فراهم میکند. همچنین، اسفناج و آبلیمو در این خوراک به جذب آهن بدن کمک میکنند. این غذا علاوه بر داشتن طعم عالی، بسیار سالم و مغذی است و برای افرادی که رژیم غذایی خاصی دارند یا گیاهخوار هستند، مناسب میباشد.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس قرمز یا سبز | دو سوم پیمانه |
لپه | ½ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
اسفناج پخته شده | دو سوم پیمانه |
پودر سیر | ½ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | ½ قاشق چایخوری |
گشنیز تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
زیره | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ½ قاشق چایخوری |
برگ بو | ۱ عدد |
فلفل سبز | ۲ عدد |
پودر تخم گشنیز | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خوراک عدس و اسفناج
مرحله اول
برای درست کردن خوراک عدس و اسفناج خوشمزه، ابتدا پیاز را خوب میشوییم، پوست میکنیم و به صورت خلالی خرد میکنیم. سپس یک تابه میگذاریم روی حرارت و کمی روغن به آن اضافه میکنیم تا گرم شود.
مرحله دوم
ما زیره، تخم گشنیز و برگ بو را در روغن میریزیم و به مدت یک دقیقه تفت میدهیم. سپس پوره زنجبیل و سیر را به این مخلوط اضافه کرده و تفت میدهیم تا عطر آن به مشام برسد. حالا پیازها را اضافه کرده و تفت میدهیم تا نرم و طلایی شوند.
مرحله سوم
در این مرحله زردچوبه، فلفل و گوجهفرنگی خردشده را اضافه میکنیم و کمی تفت میزنیم. ما اسفناج را قبلاً پختهایم و حالا آن را به تابه اضافه میکنیم و بعد از کمی تفت دادن، نصف لیوان آب به آن اضافه میکنیم و با حرارت کم میگذاریم تا بپزد.
مرحله چهارم
بعد از ۱۰ دقیقه که غذا جوشید و آماده شد، دال عدسهای پخته شده با آب و نمک را به مخلوط اضافه میکنیم. لپهها را که از قبل شسته و خیس کردهایم نیز اضافه کرده و با کمی آب میگذاریم بپزد.
مرحله پنجم
سپس لپهها را آبکش کرده و به مخلوط اضافه میکنیم. بعد از ۵ دقیقه که همه خوب جوشید و پخته شد، گشنیز خردشده را به آن اضافه میکنیم. در این مرحله هم آبلیمو را اضافه میکنیم و بعد از ۵ دقیقه، غذا را در ظرف مناسب سرو میکنیم.