آموزش خورش انار مسما

خورش انار مسما یکی از خورش‌های خوشمزه گیلانی است که روش‌های مختلفی برای درست کردنش وجود دارد. برای یاد گرفتن کامل و مرحله به مرحله درست کردن این خورش، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
سینه یا ران مرغ ۴ تکه
پیاز ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
دانه انار ۱ پیمانه
رب انار ملس ۲ قاشق غذاخوری
بادمجان ۲ عدد
آب انار ۲ لیوان
زعفران دم کرده ½ فنجان
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

آموزش خورش انار مسما

مرحله اول

برای شروع درست کردن خورش انار مسما، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را روی تکه‌های مرغ می‌پاشیم و آن‌ها را کنار می‌گذاریم تا ادویه‌ها طعم گوشت مرغ را بگیرند. سپس بادمجان‌ها را پوست کرده و به صورت ورقه‌ای برش می‌زنیم.

مرحله دوم

حالا روی بادمجان‌ها کمی نمک می‌پاشیم و اجازه می‌دهیم به مدت ۲۰ دقیقه بمانند تا تلخی‌شان گرفته شود. بعد از این زمان، بادمجان‌ها را آبکشی کرده و با یک دستمال تمیز خشک می‌کنیم.

مرحله سوم

یک تابه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن در آن می‌ریزیم. وقتی که روغن داغ شد، بادمجان‌ها را به تابه اضافه کرده و به خوبی سرخ می‌کنیم. سپس آن‌ها را از تابه خارج کرده و کنار می‌گذاریم.

مرحله چهارم

در این مرحله دوباره مقداری روغن به تابه اضافه کرده و تکه‌های مرغ را درون آن می‌چینیم و به طور کامل سرخ می‌کنیم. سپس مرغ‌های سرخ شده را از تابه خارج کرده و کنار می‌گذاریم.

مرحله پنجم

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی روغن می‌ریزیم. پیاز را به قابلمه اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا نرم و شفاف شود.

مرحله ششم

حالا رب گوجه‌فرنگی را همراه با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه تفت می‌دهیم تا طعم خامی رب گرفته شود. سپس مرغ‌های سرخ شده را به قابلمه می‌افزاییم.

مرحله هفتم

در این مرحله، آب انار را به قابلمه اضافه می‌کنیم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا مرغ به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم بپزد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش، دانه‌های انار و رب انار را به قابلمه اضافه کرده و هم می‌زنیم.

مرحله هشتم

سپس زعفران دم‌کرده را به خورش اضافه کرده و می‌گذاریم خورش به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا به خوبی جا بیفتد. در پایان، خورش را به همراه بادمجان‌ها در ظرف مناسب می‌کشیم و با برنج سرو می‌کنیم.