آموزش خورش تره

خورش تره یکی از خورش‌های خوشمزه و سنتی ایرانی است که ریشه‌اش به کردستان بر می‌گردد. برای یادگیری مراحل تهیه این خورش خوشمزه به سبک کردی، با سایت رضیم همراه شوید.

برای درست کردن خورش تره کردی، ابتدا پیاز را به شکل مکعبی خرد می‌کنیم و آن را با کمی روغن سرخ می‌کنیم. بعد زردچوبه اضافه می‌کنیم و یک دقیقه دیگر سرخ می‌کنیم. سپس گوشت خورشتی را اضافه می‌کنیم و بعد لوبیا را می‌ریزیم. پس از اینکه این مواد را کمی سرخ کردیم، آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بجوشد. سپس تره و شنبلیله را سرخ می‌کنیم و به خورش اضافه می‌کنیم. در آخر، رب گوجه‌فرنگی و ادویه‌ها را سرخ کرده و به خورش می‌زنیم. در ده دقیقه آخر پخت، لیمو عمانی را اضافه می‌کنیم و بعد از تزیین خورش، آن را با برنج سرو می‌کنیم.

مواد لازم برای 4 نفر مقدار مواد
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
تره ۵۰۰ گرم
شنبلیله ۱ قاشق غذاخوری
لوبیا سفید یا چیتی ۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد متوسط
لیمو عمانی ۲ عدد
سیب زمینی ۱ عدد درشت
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی ۲ عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت خورشت تره

مرحله ۱: آماده سازی و تفت دادن پیاز

برای تهیه خورش تره کردی، ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می‌کنیم. بعد پیازها را همراه با مقداری روغن در یک قابلمه مناسب سرخ می‌کنیم تا نرم شوند. سپس کمی زردچوبه اضافه می‌کنیم و یک دقیقه دیگر تفت می‌دهیم.

مرحله ۲: افزودن گوشت و لوبیا به خورش

در این مرحله، گوشت خورشتی را به شکل قورمه‌ای خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم. سپس گوشت را چند دقیقه تفت می‌دهیم تا رنگ آن تغییر کند و خوب سرخ شود. بعد از این، لوبیا چیتی یا سفید را به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله ۳: خیساندن لوبیا و اضافه کردن آب

توجه داشته باشید که حتما باید لوبیا را از شب قبل در یک کاسه آب بخیسانیم و اگر امکانش هست، دو بار آبش را عوض کنیم تا نفخ لوبیا خوب گرفته شود. سپس لوبیا را چند دقیقه سرخ می‌کنیم و بعد ۳ پیمانه آب به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله ۴: جوشاندن و کم کردن حرارت

حالا حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب زودتر به جوش بیاید. وقتی آب جوشید، در قابلمه را می‌گذاریم و حرارت را کم می‌کنیم تا گوشت و لوبیا به آرامی بپزند. در این زمان، به آماده کردن تره می‌پردازیم.

مرحله ۵: سرخ کردن تره و شنبلیله

تره و شنبلیله را خرد کرده و با کمی روغن در یک تابه مناسب سرخ می‌کنیم تا خوب پخته شوند. دقت کنید که نباید خیلی سرخ شوند، چون ممکن است طعم خورشت را تلخ کنند.

مرحله ۶: اضافه کردن سبزی‌ها و رب گوجه به خورشت

حالا صبر می‌کنیم تا گوشت بپزد، بعد سبزی‌هایی که سرخ کردیم را به خورشت اضافه می‌کنیم. همچنین رب گوجه‌فرنگی را جداگانه با کمی نمک و فلفل سیاه سرخ می‌کنیم تا طعم خامی‌اش گرفته شود و بعد به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله ۷: اضافه کردن لیمو عمانی

در ۱۰ دقیقه آخر که آب اضافی خورشت تبخیر شده و خورشت کمی روغن انداخته، لیمو عمانی را اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم خورشت جا بیفتد. همین طور سیب‌زمینی‌ها و گوجه‌فرنگی‌ها را سرخ می‌کنیم.

مرحله ۸: تزیین و سرو خورشت

وقتی خورشت آماده شد و خوب به روغن افتاد، آن را داخل ظرف دلخواه منتقل می‌کنیم و با گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی سرخ شده تزیین می‌کنیم. در آخر خورشت را با برنج سرو می‌کنیم.

نکات و فوت‌وفن‌های خورشت تره

خورشت تره با گوشت مرغ

معمولاً خورشت تره با گوشت خورشتی درست می‌شود، اما اگر نمی‌خواهید از گوشت قرمز استفاده کنید، می‌توانید آن را با گوشت مرغ درست کنید. کافی است گوشت خورشتی را از دستور پخت حذف کنید و به جای آن بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. می‌توانید گوشت مرغ را به دو شکل استفاده کنید؛ یا آن را به قطعات کوچک برش بزنید، یا از ران یا سینه‌ی مرغ به صورت یک تکه استفاده نمایید. ما به شما پیشنهاد می‌دهیم که گوشت خرد شده را امتحان کنید تا خورشت هم ظاهر و هم طعم بهتری داشته باشد.