آموزش خورش سیب درختی

خورش سیب درختی یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که شاید امروزه خیلی کمتر پخته شود. اما اگر این خورش را به روش سنتی تهیه کنید، طعمی خوشمزه و خاص مثل خورش به آلو خواهید داشت. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه خورش سیب درختی، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت خورشتی ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد درشت
سیب استخوانی ۳ عدد متوسط
لپه ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
گرد لیمو عمانی ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
آلو بخارا (اختیاری) ۸ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه، روغن و دارچین به مقدار کافی

آموزش خورش سیب درختی

مرحله اول

برای درست کردن خورش سیب درختی، ابتدا لپه را از چند ساعت قبل در یک کاسه آب خیس می‌کنیم تا نفخ آن گرفته شود. سپس لپه را آبکشی کرده و در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم.

مرحله دوم

در این مرحله، یک قاشق غذاخوری روغن به لپه اضافه کرده و آن را چند دقیقه تفت می‌دهیم تا کمی سرخ شود. سپس ۲ تا ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه می‌کنیم و درب آن را می‌گذاریم تا لپه به مدت تقریباً یک ساعت بپزد.

مرحله سوم

در این مرحله، پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد می‌کنیم. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه می‌کنیم. پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

پیاز را چند دقیقه تفت می‌دهیم تا سبک و شفاف شود. سپس کمی زردچوبه اضافه کرده و دو دقیقه دیگر تفت می‌دهیم تا مخلوط شوند. حالا گوشت را به صورت قیمه‌ای خرد کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله پنجم

حالا گوشت را تفت می‌دهیم تا رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود. در حین تفت دادن، مقداری فلفل سیاه هم اضافه می‌کنیم. بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، ۳ تا ۴ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله، درب قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم گوشت به آرامی بپزد. بعد از حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت، لپه پخته شده را به مخلوط گوشت اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

سپس سیب‌های استخوانی را پوست کنده و به قطعات بزرگتر برش می‌زنیم. در این مرحله، سیب‌های برش خورده را به خورش اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا همه مواد با هم خوب مخلوط شوند.

مرحله هشتم

در نهایت، در صورت تمایل، آلو بخارا را به خورش اضافه کرده و اجازه می‌دهیم بپزد تا همه‌ی طعم‌ها با هم یکی شوند. همزمان نمک و فلفل و دیگر ادویه‌ها را هم در صورت نیاز اضافه می‌کنیم.

مرحله نهم

خورش سیب درختی آماده است. آن را در ظرف سرو کشیده و با برنج سرو کنید. نوش جان!