“`html
آموزش خورش فاصولیه
خورش فاصولیه یکی از خوشمزهترین غذاهای خاورمیانهای است که معمولاً در شمال ایران، ترکیه، عراق و بسیاری دیگر از کشورها درست میشود. برای یادگیری کامل طرز تهیه این خورش خوشمزه، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
پیاز | ۱ عدد |
گوشت | ۲۰۰ گرم |
لوبیا سبز | ۲۰۰ گرم |
لوبیا سفید | ۱۵۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۱ الی ۲ عدد |
سیب زمینی نگینی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق سوپخوری |
سبزی معطر | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | ۳ قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
آویشن | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک | به میزان لازم |
فلفل سیاه و قرمز | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
آموزش خورش فاصولیه
مرحله اول
برای پخت غذاهایی که شامل حبوبات هستند، یکی از نکات مهم این است که حبوبات را از شب قبل در آب بخیسانید. این کار به شما کمک میکند که غذا نفاخ نشود. لوبیا سفید را ۲۴ ساعت قبل در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید.
مرحله دوم
میتوانید این خورش را با لوبیا قرمز نیز درست کنید، اما در اکثر دستورها از لوبیا سفید استفاده میشود. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و گوشت را کمی تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
مرحله سوم
پیازها را بشویید و آنها را به صورت نگینی خرد کنید. این کار را برای گوجه فرنگی نیز انجام دهید. به یاد داشته باشید که همیشه از گوجههای تازه استفاده کنید.
“““html
از فرنگیهای تازه و سفت استفاده کنید. حالا مواد را کمی تفت میدهیم.
مرحله چهارم
سپس اجازه میدهیم تا کمی رنگ سبزیجات تغییر کرده و نرم شود. بگذارید کمی گوجهفرنگی در قابلمه آب بیندازد. حالا باید لوبیا سفید را به آن اضافه کنید. اگر در زمان خیساندن لوبیا سفید به آن نمک اضافه کردهاید؛
مرحله پنجم
در این مرحله آن را آب بکشید تا هیچ اثری از نمک روی آن باقی نماند. نمک میتواند باعث شود که گوشت شما دیر بپزد. لوبیا سفید خیس خورده را به مواد اضافه کرده و در این مرحله یک لیوان آب جوش به آن اضافه میکنیم و در قابلمه را میگذاریم.
مرحله ششم
سپس اجازه میدهیم تا گوشت به خوبی بپزد. سیبزمینیها را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. آن را به شکل نگینی درشت خرد کنید. لوبیا سبز تازه را نیز به خوبی بشویید و به اندازههای دلخواه برش دهید.
مرحله هفتم
بهتر است آن را به اندازه یک بند انگشت برش دهید که هم ظاهر زیباتری داشته باشد و هم برداشتن آن با قاشق راحت باشد. بعد از اضافه کردن لوبیا سبز و سیبزمینی به خورش، باید آن را طعمدار کنید.
مرحله هشتم
برای طعمدار کردن خورش کمی رب گوجهفرنگی را در روغن تفت بدهید. این کار بوی خامی آن را میگیرد و رنگ خورش شما را بهتر میکند. حالا نمک، فلفل و آویشن را به آن اضافه کرده و به خورش میزنیم.
مرحله نهم
برای ترشی این غذا از لیموعمانی استفاده میشود. شما میتوانید از پرک لیموعمانی و یا حتی آبلیمو تازه و یا ترکیب این دو برای خورش فاصولیه استفاده کنید. اگر خواستید از لیموعمانی برای این خورش استفاده کنید؛
مرحله دهم
حتما آنها را سوراخ کرده و بگذارید چند دقیقهای در آب ولرم بمانند. این کار کمک میکند تا تلخی لیمو عمانی گرفته شود. حالا میتوانید آن را نیز به خورش اضافه کنید. زعفران دمکرده را نیز به خورش بیفزایید. البته میتوانید کمی زعفران هم برای اواخر پخت اضافه کنید.
مرحله یازدهم
در ۲۰ دقیقه پایانی پخت، سبزیهای معطر را به غذا اضافه کنید. اگر دوست داشتید میتوانید کمی پودر سیر نیز برای طعمدهی بیشتر به این خورش اضافه کنید. برای تزئین این خورش نیز میتوانید مانند آش رشته، کمی پیاز سرخ کرده مجلسی روی آن قرار دهید.