آموزش خورش فسنجان با کنجد

فسنجان یکی از خورش‌های محبوب و سنتی ایرانی است که با گوشت یا مرغ درست می‌شود. این خورش با گردو و رب انار درست می‌گردد و طعمی بسیار دلپذیر دارد. می‌توانید برای تنوع از مغزهای دیگر مانند فندق هم استفاده کنید. در این دستور، به جای گردو، از کنجد استفاده شده که این خورش را بسیار مغذی و خوشمزه می‌کند. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه خورش فسنجان با کنجد، با ادامه مطلب همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
کنجد ۱ لیوان
پیاز ۲ عدد
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
فلفل قرمز و فلفل سیاه به مقدار لازم
دارچین کمی
کدو حلوایی ۲ تکه
هویج ۲ عدد
رب انار ۲ قاشق غذا خوری
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم

مراحل تهیه خورش فسنجان با کنجد

مرحله اول

برای درست کردن خورش فسنجان خوشمزه با کنجد، در ابتدا کنجد‌ها را در یک تابه می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا کمی تفت بخورند. سپس آنها را در غذاساز یا آسیاب می‌ریزیم تا خوب پودر شوند. کدو حلوایی را نیز با کمی آب در قابلمه می‌ریزیم و می‌گذاریم بپزد.

مرحله دوم

در این مرحله، هویج‌ها را شسته و با کمی آب می‌پزیم. سپس کدو حلوایی و هویج پخته شده را داخل غذاساز می‌ریزیم و پوره می‌کنیم. یکی از پیازها را هم می‌شوییم و پوست می‌گیریم و سپس رنده می‌کنیم. حالا یک قابلمه برمی‌داریم.

مرحله سوم

قابلمه را با کمی روغن روی حرارت قرار می‌دهیم تا داغ شود. سپس پیازها را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. به آن نمک، زردچوبه، فلفل قرمز، فلفل سیاه و دارچین می‌زنیم و دوباره تفت می‌دهیم. حالا کنجد پودر شده را به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

حالا با حرارت کم تفت می‌دهیم تا تمام مواد خوب با هم ترکیب شوند. سپس پوره کدو حلوایی و هویج را به آن اضافه می‌کنیم و همه را مخلوط می‌کنیم تا کمی تفت بخورد. بعد رب انار را نیز اضافه کرده و هم می‌زنیم تا همه چیز یکدست شود.

مرحله پنجم

آب سرد به ترکیب اضافه می‌کنیم و حرارت را بالا می‌زنیم تا جوش بیاید. سپس حرارت را کم کرده و اجازه می‌دهیم خورش به آرامی بپزد. در این حین یکی دیگر از پیازها را می‌شوییم و پوست کرده و رنده می‌کنیم.

مرحله ششم

در یک کاسه، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، فلفل قرمز، نمک و زردچوبه را مخلوط می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم تا یکدست شود. سپس از مخلوط گوشت به صورت قلقلی کوچک درست می‌کنیم. یک تابه را با کمی روغن روی حرارت می‌گذاریم تا داغ شود.

مرحله هفتم

گوشت‌ها را در تابه سرخ کرده و کنار می‌گذاریم. وقتی که خورش جا افتاد، قلقلی‌ها را به آن اضافه می‌کنیم و حدود نیم ساعت زمان می‌دهیم تا گوشت‌ها هم کاملاً پخته شوند و خورش غلیظ شود. در نهایت خورش را در ظرف سرو کنیم و نوش جان کنیم.