“`html
طرز تهیه خورش قیمه آلو
خورش قیمه آلو یکی از خورشهای خوشمزه و مشهور ایرانی است که به روشهای مختلفی پخته میشود. برای یادگیری این آموزش آشپزی با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
لپه | ½ پیمانه |
گوشت خورشتی | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
آلو خورشتی | ۶ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | ۱ تکه |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۱ عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
روش تهیه خورش قیمه آلو
مرحله اول
برای تهیه خورش قیمه آلو مجلسی، ابتدا یکی از پیازها را به صورت ریز خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه تفت میدهیم. وقتی پیاز نرم شد، کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، گوشت خورشتی را به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس ۴ پیمانه آب جوش به قابلمه میافزاییم و میگذاریم گوشت با حرارت ملایم بپزد.
مرحله سوم
اکنون پیاز باقیمانده را به صورت ریز خرد کرده و در یک قابلمه دیگر تفت میدهیم تا سرخ شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و چند دقیقه خوب تفت میدهیم تا رنگ رب باز شود.
مرحله چهارم
در این مرحله، چوب دارچین را به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به قابلمه اضافه میکنیم و دوباره برای یک دقیقه تفت میدهیم. سپس لپهای که قبلن خیس کردهایم را به قابلمه میافزاییم و دو دقیقه تفت میدهیم.
مرحله پنجم
حالا دو پیمانه آب اضافه کرده و میگذاریم لپه بپزد. وقتی گوشت کامل پخته شد، لپه پخته شده را به آن اضافه کرده و به همراه زعفران دم کرده و مقداری نمک میگذاریم یک ساعت دیگر همه مواد روی حرارت بمانند.
مرحله ششم
در این مرحله، آلوهای خورشتی را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم خورش حدود ۳۰ دقیقه دیگر بپزد تا طعمها بخوبی با هم مخلوط شوند. در نهایت، سیب زمینی را خلالی برش زده و سرخ میکنیم تا برای تزئین خورش آماده شود.
مرحله هفتم
خورش قیمه آلو آماده است! آن را در ظرف سرو میکشیم و با سیب زمینی سرخ شده تزئین میکنیم. این خورش را میتوانیم با برنج سرو کنیم و از طعم خوشمزه آن لذت ببریم.
“`
مرحله ششم
بعد از یک ساعت، باید آلوهای خورشتی را به همراه گوجهفرنگیها داخل قابلمه بریزیم. سپس اجازه میدهیم خورشت به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا خوب مزهدار و جا بیفتد و کمی روغن آزاد کند. در این مدت، همزمان سیبزمینی را آماده میکنیم.
مرحله هفتم
برای آمادهسازی سیبزمینی، آنها را به صورت خلالی و باریک برش میزنیم. سپس چند دقیقه آنها را در آب سرد قرار میدهیم تا نشاستهشان گرفته شود. بعد از آن، سیبزمینیها را با یک دستمال تمیز خشک میکنیم تا برای سرخ کردن آماده شوند.
مرحله هشتم
در این مرحله، یک تابه مناسب روی حرارت میگذاریم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم. سپس سیبزمینیها را به تابه میریزیم و خوب تفت میدهیم تا طلایی و سرخ شوند. در نهایت، خورشت قیمه آلو را با سیبزمینیهای سرخشده تزئین کرده و آن را با برنج سرو میکنیم.