آموزش خورش ناردون

خورش ناردون، که به نام مرغ ناردونی هم شناخته می‌شود، یکی از غذاهای خوشمزه شمال ایران است. این خورش طعمی ترش دارد و برای افرادی که به غذاهای ترش علاقه دارند، گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌رود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه این خورش خوشمزه، با رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
مرغ یا بوقلمون ۴ تکه
آب انار ۱٫۵ پیمانه
سیر ۳ حبه
پیاز ۱ عدد متوسط
رب انار ۴ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی

آموزش خورش ناردون

مرحله اول

اول از همه، پیاز را به شکل ریز خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه تفت می‌دهیم تا کمی کاراملی و نرم شود. سپس سیر را رنده کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم و به مدت یک دقیقه تفت می‌دهیم.

مرحله دوم

در این مرحله، تکه‌های مرغ یا بوقلمون را به قابلمه می‌زنیم و مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می‌کنیم. گوشت را خوب تفت می‌دهیم تا هر دو طرف آن کاملا سرخ شود. پس از سرخ شدن گوشت، آن را از قابلمه خارج می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

مرحله سوم

حالا رب گوجه‌فرنگی را به قابلمه اضافه می‌کنیم و با سیر و پیاز تفت می‌دهیم تا طعم خامی آن گرفته شود. سپس رب انار را اضافه کرده و بعد از یک دقیقه، آب انار و مقداری نمک را به قابلمه می‌زنیم.

مرحله چهارم

در حال حاضر، تکه‌های گوشت را به قابلمه برمی‌گردانیم و درب آن را می‌گذاریم. حرارت را کم کرده و اجازه می‌دهیم حدود ۳ ساعت مرغ در قابلمه بماند تا آب انار به خوبی به گوشت نفوذ کند.

مرحله پنجم

در ۱۰ دقیقه پایانی پخت، می‌توانید نیم انار را دانه دانه کرده و به خورش اضافه کنید. تنها توجه داشته باشید که دانه‌های انار بیشتر از ۱۰ دقیقه روی حرارت نمانند چون رنگشان سفید می‌شود و زیبایی‌شان را از دست می‌دهند.

مرحله ششم

در پایان طعم خورش را می‌چشیم و در صورت نیاز کمی نمک و فلفل سیاه اضافه می‌کنیم. اگر تمایل دارید خورش طعم ملس‌تری داشته باشد، می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید. پس از آماده شدن خورش، آن را با برنج سرو می‌کنیم.

نکات آموزش خورش ناردون

طعم خورش ناردون

توجه داشته باشید که طعم این خورش به نوع رب انار بستگی دارد. اگر از رب انار ترش استفاده کنید، طعم خورش ترش‌تر خواهد شد. البته اگر مایلید تا طعم خورش ملایم‌تر باشد، می‌توانید با کمی شکر آن را تنظیم کنید.